17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDaniel Mogoşanu caută soluţii în Bănie pentru Turneul de Elită (VIDEO)

Daniel Mogoşanu caută soluţii în Bănie pentru Turneul de Elită (VIDEO)

Selecţionerul echipei Under 17 a României, Daniel Mogoşanu, nu are o zi de linişte în această perioadă, pentru că în fix o lună naţionala pe care o pregăteşte va lupta la Turul de Elită, fază în care se decide calificarea la Campionatul European din Irlanda. Tehnicianul craiovean îşi urmăreşte cu atenţie jucătorii vizaţi pentru viitoarea selecţie, printre aceştia numărându-se şi doi componenţi ai Centrului de Copii şi Juniori al Universităţii Craiova, în speţă mijlocaşii Ştefan Baiaram şi Denis Guţă, fotbalişti care evoluează şi la echipa Under 19, dar şi cea secundă a grupării alb-albastre, pentru care a şi înscris în ultima perioadă.

„Am urmărit doi jucători de la Craiova în ultimul timp. Îmi pare rău că unul dintre ei, Ştefan Baiaram, a fost convocat şi pentru dubla cu Serbia din noiembrie 2018, acţiune care s-a desfăşurat aici, la Craiova, dar, din păcate, a fost accidentat şi nu l-am putut testa. Sunt cu ochii pe el în continuare şi probabil că va face parte din lotul meu pentru Turneul de Elită pentru calificarea la Campionatul European. Turneul are loc peste o lună şi în perspectiva asta încerc să mai caut jucători, astfel încât să am o concurenţă bună pe posturi. Programul este făcut pentru perioada calificărilor şi cel mai important lucru este ca fotbaliştii pe care îi voi nominaliza pentru convocare să fie sănătoşi şi să ne apucăm de treabă când ne întâlnim. Lotul nu este conturat, am un fond mai mare de jucători şi legat de convocări voi lua o decizie finală într-o săptămână“, a declarat Daniel Mogoşanu, pentru GdS.

„Sunt optimist“

La Turneul de Elită, România Under 17 face parte din grupa 1, alături de Italia, Austria și Turcia. Meciurile se vor disputa în Turcia, Antalya, conform următorului program: 20 martie 2018: Italia – Turcia, România – Austria; 23 martie 2018: Italia – România, Austria – Turcia; 26 martie 2018: Italia – Austria, Turcia – România. La turneul final găzduit de Irlanda, în perioada 3-19 mai 2019, se vor califica echipele clasate pe primul loc și cele mai bune şapte ocupante ale pozițiilor secunde.
Întrebat despre şansele de calificare la turneul final, Daniel Mogoşanu a admis că misiunea nu este uşoară, dar că tricolorii nu vor merge în excursie în Antalya.

„Sunt optimist, chiar dacă nu avem o grupă tocmai uşoară. Nu ar trebui să ne sperie echipele care sunt cu noi în grupă, în speţă Italia, Austria, Turcia. E o grupă foarte grea, poate chiar cea mai grea, dar, aşa cum v-am spus, numele nu mă sperie şi îmi doresc să fim pregătiţi şi sănătoşi, pentru că avem valoarea necesară să venim cu calificarea“, a punctat Daniel Mogoşanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS