Foto: CSM Craiova

Tenismenul Alexandru Coman, legitimat la CSM Craiova şi antrenat de Alex Banciu, a triumfat cu echipa României la Winter Cup 2019, care a avut loc în Cehia, un campionat european de tenis pentru juniori internațiuni. În componența Alex Coman, David Gheorghe (Tenis Club București) și Andrei Firaru (Elite Tg. Jiu), echipa U14 a României a cucerit titlul de vicecampioană europeană la turneul final din Cehia, unde s-au întrecut cele mai bune opt echipe de pe continent. Cei trei tricolori au trecut în sferturile de finală de Croația cu 2-1 prin victoriile lui Alex Coman și Andrei Firaru. A urmat apoi semifinala cu Belgia, care s-a încheiat tot 2-1 pentru România, în prim plan aflându-se din nou Alex Coman care a obținut o victorie, alături de David Gheorghe cel care a adus al doilea punct pentru victoria tricoloră. În finala cu Franța echipa noastră apierdut, astfel că sportivilor noștri le-au revenit medaliile de argint.

„Este un rezultat extraordinar pentru tenisul românesc. Mă bucur enorm pentru Alex că a reușit această performanță, că a fost liderul echipei naționale. Este unul dintre jucătorii români de tenis de mare perspectivă. Muncitor, talentat, determinat să facă performanță în acest sport“, a spus antrenorul Alex Banciu.

Este cea mai bună performanță a României la această competiție. Datorită argintului obținut în Cehia, Alex Coman va ocupa acum locul doi în clasamentul european al jucătorilor de tenis sub 14 ani.