8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis / Alex Coman a condus România spre argintul european la Winter Cup

Tenis / Alex Coman a condus România spre argintul european la Winter Cup

Tenismenul Alexandru Coman, legitimat la CSM Craiova şi antrenat de Alex Banciu, a triumfat cu echipa României la Winter Cup 2019, care a avut loc în Cehia, un campionat european de tenis pentru juniori internațiuni. În componența Alex Coman, David Gheorghe (Tenis Club București) și Andrei Firaru (Elite Tg. Jiu), echipa U14 a României a cucerit titlul de vicecampioană europeană la turneul final din Cehia, unde s-au întrecut cele mai bune opt echipe de pe continent. Cei trei tricolori au trecut în sferturile de finală de Croația cu 2-1 prin victoriile lui Alex Coman și Andrei Firaru. A urmat apoi semifinala cu Belgia, care s-a încheiat tot 2-1 pentru România, în prim plan aflându-se din nou Alex Coman care a obținut o victorie, alături de David Gheorghe cel care a adus al doilea punct pentru victoria tricoloră. În finala cu Franța echipa noastră apierdut, astfel că sportivilor noștri le-au revenit medaliile de argint.

„Este un rezultat extraordinar pentru tenisul românesc. Mă bucur enorm pentru Alex că a reușit această performanță, că a fost liderul echipei naționale. Este unul dintre jucătorii români de tenis de mare perspectivă. Muncitor, talentat, determinat să facă performanță în acest sport“, a spus antrenorul Alex Banciu.

Este cea mai bună performanță a României la această competiție. Datorită argintului obținut în Cehia, Alex Coman va ocupa acum locul doi în clasamentul european al jucătorilor de tenis sub 14 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS