Acasă Sport Fotbal / La mulţi ani, Gheorghiţă Geolgău!

Fotbal / La mulţi ani, Gheorghiţă Geolgău!

-

Ion „Gheorghiţă“ Geolgău împlinește astăzi 58 de ani, deşi în acte figurează data de 20 februarie. Fostul mare fotbalist, originar din Pieleşti, a evoluat la CS Universitatea Craiova în perioada 1976-1990, reușind să marcheze de 34 de ori în cele 304 meciuri în prima ligă și 8 goluri în 38 de partide europene. Pentru naționala României, în 24 de meciuri a marcat de trei ori. A fost campion cu CS Universitatea Craiova în 1979-1980 şi 1980-1981 şi a câştigat Cupa României în ediţia 1982-1983.

Golul carierei a fost cel de la Bratislava, prin care România a obținut calificarea la turneul final din 1984, câștigând grupa preliminară din care făceau parte campioana mondială Italia, Cehoslovacia, Suedia și Cipru. După golul calificării, versurile „Din Pielești la Bratislava / Din Craiova la Glasgow / Europa fredonează / Hai Geolgău, Geolgău, Geolgău!“ s-au auzit de nenumărate ori pe vechiul „Central“.

Un alt gol de aur a reușit Geolgău în perioada de extra-time a meciului cu Bordeaux. În minutul 101, vârful Craiovei a punctat pentru 2-1 și eliminarea francezilor, declanșându-i lui Fănuș Neagu următorul titlu: Zaibărul a învins Bordeaux-ul.

A mai evoluat la FC Argeș, Aris Limassol, Avenir Lembeek şi Jiul IELIF Craiova.

Ca antrenor, marea glorie a Ştiinţei a condus de la margine următoarele echipe: Jiul Petroșani, FC Universitatea Craiova (secund), Havnar Bóltfelag, B36 Tórshavn şi Fram Reykjavík.

În martie 2008 a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv“ clasa a III-a, pentru participarea la Campionatul European din 1984 și pentru întreaga activitate, iar din 6 iulie 2016 fostul component al Craiovei Maxima a devenit noul manager al Departamentului de Scouting din cadrul FRF.

Alexandru VIRTOSU
Alexandru VIRTOSU
De copil i-a plăcut sportul, iar jocurile preferate sunt baschetul şi fotbalul, pe care le-a practicat cu o mică „tentă” de performanță. Este o persoană spontană care doreşte să înveţe în permanență lucruri noi.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.