12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibaliştii vor să reînnoade victoriile (VIDEO)

Voleibaliştii vor să reînnoade victoriile (VIDEO)

Echipa masculină de volei SCM „U“ Craiova (locul 2) se pregăteşte să susţină prima reprezentaţie din 2019 în faţa propriilor spectatori. Trupa lui Dănuţ Pascu, „vinovată“ de două înfrângeri consecutive în ultimele runde, la Zalău şi la Dej, şi-a propus să pună punct perioadei nefaste şi să reînnoade şirul victoriilor, iar asta cu ocazia jocului împotriva echipei Arcada Galaţi (locul 3), programat sâmbătă, de la ora 18.00, în Sala Polivalentă, contând pentru etapa a 16-a din Divizia A1.

Căpitanul Laurenţiu Lică este unul dintre cei care sunt gata să dea tonul şi să aducă bucuria în rândul suporterilor din Bănie.

„Aşa cum am spus-o de multe ori, nu există meci uşor în acest sezon. Venim după o înfrângere neaşteptată la Dej, dar, într-adevăr, am avut o prestaţie mult sub valoarea noastră şi vom încerca să reparăm ceva, dacă mai putem, în următorul meci. Reamintesc că Arcada Galaţi vine după o schimbare de antrenor, care anul trecut a ieşit campion, un tehnician tânăr care are o viziune nouă despre volei, cu dorinţă foarte mare de afirmare şi în acelaşi timp de trofee. Întotdeauna când faci schimbare pe bancă ştiţi bine că reacţia jucătorilor este cu totul alta, toţi vor să demonstreze că au loc în echipă şi vor să intre în formula de bază. Sunt convins că echipa din Galaţi este foarte motivată şi vine la Craiova cu gândul numai la victorie, mai ales că ne despart doar trei puncte în clasament. Sunt convins că meciul va fi foarte dificil pentru noi, dar în acelaşi timp sunt convins că spectacolul va fi pe măsură“, a spus Lică, vorbind şi despre problemele din lot: „Avem o răceală cu temperatură pentru liberoul echipei, apoi mai este o problemă la spate pentru Milivojevic, acesta fiind motivul pentru care nu a jucat nici la Dej, dar face eforturi foarte mari să revină în echipă. În ceea ce-l priveşte pe Olteanu, el este aproape refăcut, dar are nevoie de ceva meciuri şi de o atenţie mai specială pentru a reveni la forma bună cu care ne-a obişnuit“.

Întrebat despre şansele ca SCM „U“ Craiova să termine prima, Lică a spus:

„Eu unul vreau să fiu cumpătat atunci când vorbesc de titlu, pentru că, din câte ştiţi, echipa aceasta a avut un parcurs foarte bun, dar nu puteam să spunem la începutul sezonului că ne batem la campionat. Suntem o echipă bună, dar nu cu pretenţii de a ne lupta la campionat. Având în vedere situaţia financiară a celorlalte echipe, care contează extrem de mult în sportul de astăzi, şi mă refer la Zalău, Galaţi, CSM Bucureşti, cluburi cu bugete foarte mari, eu cred că suntem undeva pe locurile trei-patru. Sigur că de multe ori nu joacă bugetele atunci când intrăm pe teren, dar am vrut să exemplific că aceste înfrângeri suferite nu au venit întâmplător. Suntem o echipă bună a campionatului şi încercăm să rămânem în primele trei locuri din clasament“.

Halilovic nu crede în regres

La rândul său, coordonatorul bosniac Rusmir Halilovic (32 de ani) a punctat că echipa nu se află în regres şi crede că parcursul mai slab din ultimul timp se datorează programului competiţional, SCM „U“ evoluând numai în deplasare, împotriva unor echipe bune.

„În meciul de la Zalău am fost foarte aproape să conducem cu 2-0 şi alta era situaţia meciului, dar, din păcate, nu am reuşit. Apoi, la Dej, am jucat foarte slab şi nu am o explicaţie logică la ceea ce s-a întâmplat, dar mă simt foarte rău după această înfrângere şi îmi doresc să o uităm repede. În prima parte a campionatului ne-a ajutat un pic şi programul meciurilor de am avut acel parcurs foarte bun, cu 11 victorii pe linie, pentru că am jucat mai mult acasă, iar acum, când am început partea a doua a campionatului, am jucat meciurile în deplasare. Nu am mai jucat acasă de vreo două luni şi se simte acest lucru, dar nu am luat în niciun caz piciorul de pe «acceleraţie», lucrurile merg la fel de bine la antrenamente, pregătirea meciurilor este foarte bună şi îmi doresc foarte mult să ieşim din această perioadă grea cu cele două înfrângeri. Putem prinde Zalăul din urmă, pentru că acest play-off care se dispută în România face posibil să se întâmple şi astfel de lucruri. Sunt multe meciuri echilibrate atunci, în care se poate întâmpla orice“, a declarat Halilovic.

Fetele întâlnesc liderul

Echipa feminină de volei SCM „U“ Craiova (locul 6) joacă sâmbătă, de la ora 11.00, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, împotriva formaţiei CSM Târgu Mureş (locul 1), confruntarea contând pentru etapa a 17-a, penultima din campionatul regular al Diviziei A2 Vest.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS