13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMenţineţi ritmul şi doborâţi Sibiul! (VIDEO)

Menţineţi ritmul şi doborâţi Sibiul! (VIDEO)

Universitatea Craiova şi-a făcut pofta şi a câştigat derbiul cu CFR Cluj, relasând astfel lupta pentru titlul de campioană, fapt care i-a deranjat şi înspăimântat încă o dată pe contestatarii săi, dar ca să-şi continue drumul spre marele vis are obligaţia să nu lase garda jos, să trateze cu maximă seriozitate orice adversar şi să depună tot efortul şi priceperea ca să-şi adjudece noi victorii, mari sau mici. O primă provocare o reprezintă disputa cu FC Hermannstadt, programată sâmbătă, de la ora 14.00, pe stadionul „Nicolae Dobrin“ din Piteşti, contând pentru etapa a 24-a din Liga I. Deşi este evidentă diferenţa de valoare, redată şi de poziţiile din clasament, alb-albaştrii trebuie să confirme acest lucru şi pe dreptunghiul verde, o atitudine nepotrivită conducând inevitabil la un rezultat nefast, aşa cum s-a întâmplat în meciul tur, pe „Ion Oblemenco“, când tabela a indicat la final 1-1.

Mangia a prefaţat meciul cu Hermannstadt

Antrenorul Ştiinţei, Devis Mangia, s-a arătat optimist în privinţa deznodământului confruntării de la Piteşti, mai ales că nu are probleme de lot.

„Cu Hermannstadt este un meci dificil şi foarte important, iar gândul nostru este să mergem acolo şi să scoatem maximum posibil. Dacă vrem să facem mai mult decât am făcut până acum, trebuie să tratăm pe Hermannstadt la fel ca pe CFR. Este diferit fotbalul lor de azi faţă de cel din finala Cupei şi din meciul tur, pentru că şi atunci Hermannstadt avea alt antrenor. Acum sunt o echipă compactă, puternică din punct de vedere fizic şi care a crescut mult în ultima perioadă, a făcut multe puncte. Din punct de vedere fizic, este cineva care nu este 100% (Carlos Fortes – n.r), dar în rest sunt ok, nu sunt jucători accidentaţi. Fortes este mai bine faţă de săptămâna trecută, dar vom vedea mâine (vineri – n.r.), după ultimul antrenament, dacă va fi apt pentru acest meci sau pentru următorul. Nu vreau să risc ceva. Pot fi modificări în primul 11 faţă de meciul cu CFR, dar în funcţie şi de ce va face Hermannstadt, care a jucat puţin diferit în ultima perioadă. E clar că nu este simplu să alcătuiesc linia de fundaşi şi e posibil să apelăm la o rotaţie, asta în funcţie şi de adversari. Totul depinde însă de jucători. Dacă eu văd că toţi se antrenează la acelaşi nivel, este mai simplu pentru mine să fac o rotaţie, dar dacă scade nivelul unuia în antrenament, atunci este diferit. Sunt foarte mulţumit de Mihăilă în acest moment, dar mai trebuie cineva pe acest post. A fost o idee să jucăm şi cu Bărbuţ pe stânga, dar trebuie să ne antrenăm mai mult pentru asta“, a spus Mangia, vorbind şi despre posibilitatea revenirii lui Acka, dar şi împrumutul lui Răzvan Popa: „În acest moment am avut în minte mai multe variante în legătură cu Popa. O să vedem care este cea mai bună pentru noi, dar, cu siguranţă, jucătorii noştri trebuie să joace. Cinci fundaşi ar fi prea mult să ţinem în lot (dacă vine şi Acka – n.r.), dar acum sunt patru şi nu se pune problema. De Acka nu vreau să vorbesc, pentru că nu l-am văzut trecut pe site-ul clubului (nu a fost transferat încă – n.r.), însă, cu siguranţă, este un fundaş interesant“.

Distanţa mică de la Craiova la Piteşti îl determină pe strategul Universităţii să creadă că suporterii olteni vor fi în număr mare în „Trivale“:

„Sper să invadeze oltenii Piteştiul, pentru că dacă avem mai mulţi suporteri alături de noi, cu siguranţă ne va fi mai bine. Pe unde am lucrat eu, cred că aici sunt cei mai frumoşi suporteri, dar şi la Palermo mi-au plăcut. Aici, în schimb, sunt mai numeroşi“.

Întrebat despre cine va completa ultimele trei locuri din play-off, Mangia s-a arătat indiferent şi speră ca programarea meciului cu Astra, din ultima etapă a campionatului regular, să fie făcută corect de membrii LPF, ţinând cont şi de jocurile de Cupă, care au loc cu câteva zile înainte:

„Următoarele două etape sunt decisive în privinţa play-off-ului, iar eu nu am preferinţe pentru cine va rămâne. Eu sunt puţin preocupat din acest punct de vedere pentru ultima etapă, e legat de programare, pentru că noi jucăm joi în Cupă, la Miercurea Ciuc. Este exclus să fim programaţi sâmbătă, ar fi ceva… Dacă va fi duminică, jucăm împotriva unei echipe care va evolua miercuri în Cupă (Călăraşi – Astra – n.r.), ceea ce nu-mi prea place, dar să vedem când va fi stabilit meciul“.

Pigliacelli: Recunosc că-mi place să dau gol din penalti

Din rândul fotbaliştilor Universităţii Craiova, portarul Mirko Pigliacelli a afirmat că se aşteaptă la un meci greu sâmbătă, dar că echipa este pregătită să facă un joc bun. Acesta a mai mărturisit că i-ar plăcea să fie lăsat să execute penaltiuri şi că este încântat de spectacolul din tribune la meciurile de pe „Oblemenco“.

„Cu siguranţă, nu va fi un meci uşor contra lui Hermannstadt. În primul rând pentru că nu jucăm acasă, ci în deplasare, apoi pentru că după victoria frumoasă obţinută cu CFR Cluj, trebuie să fim hotărâţi şi să câştigăm şi meciurile ce urmează. Este important pentru mine să fac totul ca să-mi ajut echipa şi recunosc că-mi place să dau gol din penalti, iar la antrenament chiar o fac. Numai Mister ar putea decide dacă pot să execut eu vreo lovitură de la 11 metri. Lovesc bine mingea cu piciorul, dar, până la urmă, cu toţii ştiţi că eu sunt portar. Tot timpul m-am implicat în joc şi cred că portarul trebuie să o facă în fotbalul de astăzi. Cât despre colaborarea mea cu colegii în teren, ne antrenăm cu toţii, facem ce spune Mister şi este importantă şi intuiţia personală“, a spus Mirko.
„Este excepţional să joci pe un stadion atât de plin, suporterii vin să vadă un meci bun şi atunci când dăm un gol mi-e imposibil să stau şi să nu reacţionez, să nu mă manifest. La puţine echipe am văzut un spectacol în tribune ca aici“, a punctat Pigliacelli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS