17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSport„Leii“ lui Filip Popescu, pe doi la Braşov Indoor Cup 2019

„Leii“ lui Filip Popescu, pe doi la Braşov Indoor Cup 2019

Centrul de Copii şi Juniori al Universităţii Craiova are noi motive să spună că munca pe care o depune în creşterea „speranţelor“ este cea corectă. Dovadă stau şi ultimele rezultate înregistrate de grupa de copii născuţi în anul 2009, care s-au prezentat foarte bine săptămâna trecută la puternicul turneu internaţional Braşov Indoor Cup şi numai ghinionul a făcut să nu-şi adjudece trofeul. Elevii lui Filip Popescu au încheiat pe locul secund competiţia, cu toate că au avut parte de o concurenţă acerbă, la start regăsindu-se nu mai puţin de 32 de formaţii.

„Am participat la un turneu internaţional foarte bine cotat, între primele din ţară, dacă nu chiar cel mai bun. Au participat 32 de echipe, iar finala am pierdut-o în faţa ucrainenilor de la FC Brasil Odessa cu scorul de 3-2, deşi am condus de două ori, cu 1-0 şi 2-1. Înfrângerea am înregistrat-o la ultima fază a jocului, golul trei încasat fiind dintr-o lovitură liberă deviată de un copil de-al meu, altfel mingea se ducea mult pe lângă poartă. Uneori trebuie să ai şi puţin noroc. Am avut şi ceva momente de slăbiciune în finală, trebuie să recunosc, pentru că e greu să-i ţii concentraţi pe copii tot timpul jocului, dar au făcut un turneu foarte bun din punctul meu de vedere şi dacă o ţin tot aşa au toate şansele să progreseze. În faza grupelor am obţinut victorii pe linie, după cum urmează: 3-1 cu Luceafărul Brăila, 2-0 cu CFR Cluj şi 6-1 cu Forex Braşov. Apoi, în sferturile de finală, ne-am impus cu 4-1 în faţa unei echipe bune, Junior Braşov, în semifinale am făcut 2-1 cu Kids Tâmpa Braşov, iar în finală am pierdut, aşa cum spuneam, cu ucrainenii de la Odessa. Golgheterul echipei noastre, nu şi al turneului, a fost Mario Radu, care a izbutit nouă goluri, dar în schimb am dat cel mai bun portar, pe Ştefan Drugă“, a explicat antrenorul Filip Popescu, pentru GdS.

Lotul grupei de copii născuţi în 2009 de la Universitatea Craiova îi cuprinde pe următorii: portari: Olivian Anghel, Ştefan Drugă; jucători de câmp: Luca Galiceanu, Eric Chiriac, Alex Dumitra, Mario Radu, Darius Cîrstina, Karim Mihail, Alex Iovan, Rareş Ecobici, Alex Purcaru, Andrei Rogoz, Rareş Bălaşa, Rareş Oprişan, Vivian Popescu şi Raul Grecu.

Puştii lui Sava au terminat pe locul trei

Cu câteva zile înaintea desfăşurării turneului la categoria 2009 s-au consumat şi bătăliile de la 2011, unde a participat şi Universitatea Craiova cu puştii lui Marius Sava. Aceştia au încheiat pe locul trei, după ce au pierdut în finala mică la penaltiuri, scor 6-5 (3-3 în timpul regulamentar) cu ACS Ghiroda.

„Sunt foarte mulţumit de modul cum au jucat, am pus suflet şi ne-am dorit mult să câştigăm turneul, dar la penaltiuri presiunea şi-a spus cuvântul şi am ratat cu o lovitură mai mult. Am prins mai multă experienţă şi data viitoare vom fi mai puternici“, a spus antrenorul Marius Sava, pentru GdS.

Lotul grupei de copii născuţi în 2011 al Universităţii Craiova este compus din următorii: portar: Robert Moraru – Darius Bîscu, Alex Mondea, Eric Crispăşeanu, Mario Velcovici, Eduard Mîrşu, Patrick Ghindeanu, Luca Geaburu, Eduard Băloi, Robert Nicolaescu, Esteban Ancuţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS