11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie amară cu Amara

Victorie amară cu Amara

Calificate de pe prima poziție în sferturile Cupei EHF încă dinaintea etapei a 6-a, croatele de la Podravka Vegeta au tratat superficial întâlnirea de sâmbătă seară, de pe teren propriu, contra danezelor de la Nykobing și au pierdut cu scorul de 28-25, oaspetele calificându-se şi ele în sferturi de pe locul doi din grupa D. În urma acestui rezultat, echipa feminină de handbal SCM Craiova a jucat pentru palmares meciul de ieri, din Sala Polivalentă, contra spaniolelor de la Super Amara Bera Bera, neavând cum să depășească faza grupelor. Cu toate că tristeţea li se citea pe chipuri, sportivele lui Bogdan Burcea au făcut o partidă foarte bună şi s-au impus cu scorul de 26-23 (13-11), la capătul unui joc controlat şi cu multe momente spectaculoase. Oltencele au răzbunat astfel şi înfrângerea din meciul tur, scor 21-32.

SCM Craiova: Ekaterina Dzhukeva, Bianca Curmenţ – Patricia Vizitiu (7 goluri), Andreea Ianăşi (5), Timea Tătar (3), Ana-Maria Tănasie (3), Elena Gjeorgjievska (2), Carmen Şelaru (2), Jelena Trifunovic (1), Zeljka Nikolic (1), Andrea Seric (1), Maria Valentina Ion, Deonise Fachinello, Mariana Costa (1), Alexandra Colac. Antrenori. Bogdan Burcea, Costin Dumitrescu, Grigore Albici.

Bera Bera: Renata Lais de Arruda, Estitxu Berasategui Eizaguire – Adriana Cardoso de Castro (10), Uxue Ezkurdia Álvarez (4), Sara Gil de la Vega (3), Silvia Arderíus Martin (3), Esther Arrojeria Arantzazistroke (2), Judith Sans Serra (1), Elke Josseline Karsten, Maitane Etxeberria Martinez, Alba Menéndez Martínez, Nekane Terés Rodanes, Nora Arzallus Azurmendi, Mercedes Castellanos Soanez. Antrenori: Imanol Alvarez Arruti, Eider Rubio Ponce, Nerea Uranga.

Clasament final grupa D: 1. Podravka Vegeta 8 puncte (golaveraj 160:154), 2. NFH Nykobing 7 (151:145), 3. SCM Craiova 5 (126:136), 4. Bera Bera 4 (170:172).

Burcea: Am ieşit cu capul sus

La finalul întâlnirii, antrenorul SCM Craiova, Bogdan Burcea, şi-a felicitat elevele pentru victorie şi a subliniat că echipa sa a părăsit Cupa EHF cu capul sus.

„O victorie care vine după multă muncă, după multă suferinţă. Îmi felicit echipa, sunt foarte mândru de fete, pentru că am ieşit din această competiţie cu fruntea sus. Să nu uităm că suntem încă deţinătorii acestei Cupe EHF şi datoram publicului, suporterilor, dar şi nouă această victorie. Calificarea s-a pierdut în dubla cu Podravka, în care nu am reuşit să luăm niciun punct şi în meciul de la Bera Bera, care s-a dovedit a fi un accident. Astăzi (ieri – n.r.) le-am spus şi la pauză fetelor să le dea şi 10-15 goluri diferenţă, să înţeleagă că acela a fost un accident. Este sport, avem adversari, nu ne prezentăm singuri, suferim… Legat de meciul din Croaţia, şi eu, în situaţia lor, poate că făceam acelaşi lucru (au odihnit principalele jucătoare – n.r.). Am câştigat experienţă şi câteva jucătoare care sunt la nivelul la care au fost anul trecut şi sunt de respectat pentru munca şi valoarea lor“, a declarat Burcea.

„Oboseala şi-a spus cuvântul“

Din rândul jucătoarelor, Andreea Ianăşi a declarat că în opinia sa accidentările şi oboseala acumulată în ultimele luni şi-au pus amprenta asupra echipei şi de aceea s-a ratat calificarea în sferturi.

„Este o victorie care ne lasă un gust amar. Am urmărit cu sufletul la gură meciul de aseară şi astăzi am venit la sală să facem ce am învăţat, să luptăm, însă putea fi mult mai bine pentru noi dacă Podravka se impunea. Am crezut până în ultimul minut că o să câştige, însă nu a fost să fie. Nu pot spune că a fost un meci care ne-a dus neapărat în situaţia de a rata calificarea. Toate meciurile, dacă le calculam cum trebuia de la bun început, altul era acum deznodământul, însă toată oboseala şi accidentările şi-au spus cuvântul asupra echipei. Singurul nostru obiectiv este legat de campionatul intern şi ne putem concentra mai mult pe viitoarele meciuri. Ne-am maturizat pe parcursul acestor meciuri din Cupa EHF, pentru că multe dintre dintre noi nu au jucat prea mult anul trecut şi cred că anul acesta s-a văzut puţin imaturitatea noastră în joc, dar cred că pe parcursul meciurilor am început să creştem uşor-uşor. A fost şi o presiune pe noi, fiind deţinătoarele trofeului, dar tot ce pot spune este că am resimţit foarte mult oboseala kilometrilor parcurşi şi a meciurilor susţinute din trei în trei zile“, a spus Ianăşi.

Dezamăgită a fost şi Patricia Vizitiu: „Este o victorie pentru moralul nostru. Ne pare foarte rău că nu am reuşit să ne calificăm mai departe, nu asta a fost valoarea noastră. Cred că am avut ghinion şi accidentările ne-au pus probleme. Şi noi am suferit că am avut colege pe margine şi probabil că toate astea ne-au încărcat negativ, plus că am pierdut calificarea în Liga Campionilor, care asta a fost pentru noi cea mai importantă. Cred că de acolo am început să picăm psihic, pentru că ne-am dorit şi meritam să fim în Liga Campionilor. Nu vreau să comentez meciul din Croaţia, mai ales că eu nu sunt genul de jucătoare să aştept să fiu la mâna altora. Mingea a fost la noi şi din păcate nu am ştiut să fructificăm fazele, să gestionăm situaţiile, mai ales în Danemarca, şi toate astea ne-au costat“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS