15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Ce fericire în Bănie! Cristea și Koljic, adevărate „guri de foc“ (FOTO)

Fotbal / Ce fericire în Bănie! Cristea și Koljic, adevărate „guri de foc“ (FOTO)

Universitatea Craiova și-a adjudecat toate cele trei puncte puse în jocul de ieri seară, de pe stadionul „Ion Oblemenco“, susținut în compania liderului CFR Cluj, contând pentru etapa a 23-a din Liga I. A fost 2-0 pentru „leii“ Băniei, la capătul unei evoluții nu foarte convingătoare, în urma căreia a urcat pe locul secund în clasament.

De menționat că înaintea primului fluier a intrat pe teren și Alexandru Mitriță, fotbalist transferat de la Universitatea la New York City. El a mers la mijlocul terenului și i-a „pasat“ banderola de căpitan lui Nicușor Bancu, apoi a dat lovitura de începere și s-a retras în plauzele și scandările publicului de pe „Ion Oblemenco“.

„De asta am şi venit în ţară, să îmi iau rămas bun de la colegii mei, de la prietenii mei, de la fraţii mei. Ştiam că o să câştige în această seară, aveam mare încredere în ei şi sunt bucuros că au reuşit. Eram obişnuit să ies mereu primul cu băieţii, dar este o senzaţie urâtă pot să spun aşa, dar sunt bucuros pentru mine, pentru transferul meu şi sper să fac treabă cât mai bună acolo”, a spus Mitriţă la Telekom Sport.

Alb-albaștrii au deschis scorul în minutul 14, când Andrei Cristea a reluat de la 8 metri o pasă venită de la Mihăilă, după o incursiune a acestuia pe partea stângă (1-0). A fost meciul în care Cristea a evoluat pentru prima dată în fața publicului craiovean de la sosirea la Universitatea.

Gruparea din Bănie și-a majorat avantajul prin golgheterul său, Elvir Koljic, care a lobat mingea peste Arlauskis de la 14 metri (’78, 2-0).

„U“ Craiova: Pigliacelli – Martic, Kelic, Ferreira, Bancu – Meza Colli (’61, Bărbuț), Mateiu, Cicîldău, Mihăilă (’83, Fedele) – Koljic, Cristea (’73, Rocha). Antrenor: Devis Mangia.

CFR Cluj: Arlauskis – Malico, Lang, Nascimento, Manea – Djokovic, Culio, Ioniță (’59, Petrilă) – Omrani, Deac, Păun (’72, Costache). Antrenor: Toni Conceicao.

Cartonașe galbene: Kelic ’35 / Manea ’59, Arlauskis ’86, Omrani ’88, Lang ’90.

Au arbitrat: Ovidiu Hațegan – Octavian Șovre, Sebastian Gheorghe; Iulian Dima.

Observatori: Nicolae Grigorescu, Romulus Chihaia.

Statistica jocului: posesie: 42%-58%, ocazii de gol: 8-8, șuturi pe poartă: 4-1, șuturi pe lângă poartă: 4-7, lovituri libere: 22-16, cornere: 2-11, ofsideuri: 1-4, aruncări de la margine: 21-29, intervenții portar: 1-2, faulturi: 15-18.

Am avut impresia că sunt în altă țară“

 

La finalul meciului, atacantul Andrei Cristea a afirmat că este foarte impresionat de ceea ce a găsit la Universitatea Craiova și speră să ajute cât mai mult echipa în drumul său spre un sezon memorabil.

„Sunt foarte fericit, pentru gol, pentru evoluție și, mai ales, pentru victorie. Este o atmosferă deosebită, iar oltenii merită o astfel de victorie. Sper ca în acest an Craiova să fie o nucă tare și să se bată la titlu. Eu am venit să ajut echipa și Mister va decide când va apela la mine. Câștigăm meciuri și asta i se datorează și lui. Am trăit la maximum această partidă, am avut impresia că sunt în altă țară, e un stadion frumos, iar lumea este civilizată. Golul îl dedic acestor suporteri senzaționali“, a spus Andrei Cristea, la Digi.
„Ştiam foarte bine că au jucători importanţi, dar am reuşit să înscriem şi după pauză am încercat să le blocăm acţiunile. Vrem să ne ridicăm la nivelul suporterilor pe care îi avem! Fotbalul e făcut din momente, am jucat ca o adevărată echipă şi am reuşit să înscriem şi golul şi după jocul s-a închis. Mihăilă (autorul assistului – n.r.) e colegul meu de cameră, un jucător de viitor, cu siguranţă va creşte. Mă bucur că sunt şi jucători tineri, dar şi jucători cu experienţă, de valoare. Este devreme să vorbim despre titlul, mai sunt multe meciuri de jucat. Suntem motivaţi, modeşti și avem foarte mult de muncă“, a mai spus Cristea.

Pentru galerie foto, click aici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS