3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie cu CFR! Obligatoriu! (VIDEO)

Victorie cu CFR! Obligatoriu! (VIDEO)

Universitatea Craiova întâlneşte duminică, de la ora 21.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“, pe CFR Cluj, derbiul contând pentru etapa a 23-a din Liga I. Dorinţa oltenilor de a învinge liderul campionatului este foarte mare, pentru că un succes ar hrăni orgoliul și ar reduce şi din diferenţa care o desparte pe Ştiinţa de mult râvnitul loc întâi.

Ar conta foarte mult şi pentru moralul jucătorilor lui Devis Mangia, care ştiu că nu au jucat prea bine la Viitorul şi că au iritat puţin o parte dintre suporterii cu aşteptări mari. Va fi un meci special şi din alt punct de vedere, în sensul că publicul din Bănie îi va „cunoaşte“ pe nou-veniţii, Andrei Cristea şi Carlos Fortes, şi îşi va vedea pentru ultima dată fotbalistul care a produs multă bucurie în 2018, pentru că Alexandru Mitriţă se va întoarce special în România ca să-şi ia rămas bun.

Nae Ungureanu: Merg pe o mobilizare fantastică a băieţilor noştri

Derbiul de duminică este aşteptat cu sufletul la gură şi de Nae Ungureanu. Fostul component al Craiovei Maxima admite că gruparea ardeleană are un lot bun şi că este o echipă solidă, dar este convins că „leii“ din tribune îi vor ajuta pe fotbaliştii lui Devis Mangia să se mobilizeze şi să-i împingă spre succesul mult dorit.

„Toate meciurile pe care le mai avem din campionatul regular vor fi derbiuri, pentru că pot să relanseze campionatul sau să simplifice lupta şi să se bată numai două sau trei echipe pentru primul loc. Păcat că nu am câştigat la Viitorul, pentru că echipa a prestat un joc destul de bun. Este al nu ştiu câtelea meci în care nu reuşim să marcăm din penalti, iar asta ne costă extraordinar de mult în economia clasamentului şi a campionatului. Fiecare echipă avea înainte unul sau doi jucători care la fiecare antrenament exersau loviturile de la 11 metri. Probabil că acum nu s-a mai pus un accent atât de mare pe acest aspect şi din cauza asta s-au ratat atât de multe. Ne aşteaptă un meci foarte greu cu Clujul! Un rol mare îl vor avea şi spectatorii, care sunt convins că vor fi într-un număr foarte mare duminică. Sper să ajute echipa, să o susţină şi să dăm cu un gol mai mult decât adversarii. Clujul are o echipă periculoasă, experiementată, dar şi ei au început destul de greoi campionatul. CFR rămâne una dintre pretendentele la titlu, având un lot foarte echilibrat, stufos, însă eu merg pe o mobilizare fantastică a băieţilor noştri şi într-un rezultat care să ne păstreze acolo în lupta pentru primul loc“, a declarat Nae Ungureanu, pentru GdS.

„Roşu“ nu este impacientat după plecarea lui Mitriţă şi crede că Fortes va fi noul om care aduce golurile:

„În fotbal sunt fel şi fel de momente din astea, legate de accidentarea unui jucător, de vânzarea altuia, de lipsa de formă, dar asta nu înseamnă că o echipă trebuie să stea într-un fotbalist. Transferul lui Mitriţă a fost bun şi pentru club, dar şi pentru jucător. Avem un lot destul de bun, l-am completat acum cu un jucător de atac foarte bun, Fortes, care sper că se va adapta repede la echipă şi că va avea evoluţiile de la Gaz Metan Mediaş. Eu zic că va aduce un plus pentru noi şi să dea Dumnezeu să ne batem cu şanse reale la campionat“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS