17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVă vrem puternice, luptaţi! (VIDEO)

Vă vrem puternice, luptaţi! (VIDEO)

Echipa feminină de handbal SCM Craiova se află la răscruce de drumuri în Cupa EHF. Cu evoluţiile oscilante de până acum a ajuns în situaţia să depindă de rezultatele înregistrate în ultima etapă din grupa D. Gruparea alb-albastră o întâlneşte de Super Amara Bera Bera, duminică, de la ora 13.30, în Sala Polivalentă, şi este obligată să câştige, dar ca să acceadă în sferturi are nevoie şi de un succes al liderului Podravka, sâmbătă, pe teren propriu, în faţa celor de la Nykobing. Misiunea nu este deloc uşoară, pentru că ibericele au demonstrat în meciul tur, din Spania, câştigat cu 32-21, în care au impresionat prin viteza jocului.

„Bera Bera este formaţia care dezvoltă handbalul în cea mai mare viteză. Nici în sezonul trecut, şi nici în acesta nu am întâlnit o formaţie care să joace la acest nivel. Presiunea este continuă, constantă, indiferent de numărul de greşeli pe care-l fac, fazele rapide la ei sunt literă de lege. În mod sigur, pentru noi va fi un meci al orgoliilor. Înfrângerea pe care am suferit-o în Spania a fost cea mai usturătoare din istoria noastră recentă şi greu de digerat. Indiferent de rezultatul celuilalt meci, noi ne dorim victoria cu Bera Bera. Şi dacă e să încheiem competiţia, Doamne fereşte!, vreau să o facem cu un rezultat pozitiv şi o prestaţie bună“, a punctat antrenorul Bogdan Burcea, într-o conferinţă de presă.

Egalul de la Nykobing le ţine moralul sus

Strategul SCM-ului a punctat că remiza din runda trecută, din Danemarca, scor 20-20, dovedeşte că echipa sa are puterea să redevină mare, mai ales că remiza a fost obţinută în inferioritate numerică, şi le cere elevelor sale să fie încrezătoare şi să lupte.

„Ştiu că nu am reuşit în acest sezon, atât pe plan intern, cât şi extern, să mulţumim suporterii, să-i obişnuim, aşa cum s-a întâmplat în campionatul trecut, cu rezultate pozitive consecutive, însă, ţinând cont de multitudinea factorilor care pot decide astfel de rezultate, eu zic că, totuşi, faptul că am ajuns să dezbatem încă o calificare eventuală într-un sfert de Cupă EHF, este un lucru îmbucurător. Asta datorită ultimului rezultat obţinut în Spania, în ultimele secunde, de egalitate, care ne conferă dreptul să sperăm. Meciul de la Nykobing a fost unul cu o primă repriză bună, adjudecată de echipa noastră cu un gol, urmată de o cădere în debutul reprizei a doua, generată de câteva situaţii foarte bune de a marca, de faţă în faţă cu portarul advers, nu am reuşit acest lucru, însă ce nu am reuşit în debutul părţii secunde am reuşit în final, în inferioritate numerică, cu cinci jucătoare de câmp, să marcăm şi să revenim de la 20-17, la 20-20. Un lucru foarte bun şi pentru care îmi felicit sportivele este acela că nu s-au predat şi pentru faptul că au luptat şi au obţinut acest punct, care ne dă dreptul să sperăm la o calificare în sferturile EHF, condiţionată, desigur, de un prim rezultat pozitiv la Podravka, în favoarea acesteia, şi, bineînţeles, de o prestaţie foarte bună din partea noastră în faţa echipei din Bera Bera pe teren propriu“, a spus Burcea, punctând că nu ştie ce ar face în locul antrenorului croat de la Podravka: „Stăteam şi mă gândeam dacă eram în aceeaşi situaţie ce alegeam. Eu, pentru echipa mea, un rezultat pozitiv, sigur, în faţa propriilor suporteri, cum este şi cazul lor. Este şi o echipă care are un palmares excepţional şi în mod normal ar trebui să respecte acest lucru, însă, ca şi la noi, şi ei au disputat meciuri din trei în trei zile, cu aceleaşi distanţe foarte mari, cel puţin pe plan extern, pentru că pe plan intern e mai simplu la ei. Probabil alegeam să-mi odihnesc nişte sportive într-o astfel de situaţie, dar fără să neglijez rezultatul. Dumnezeu ştie ce se va întâmpla! Important este ca Podravka să învingă Nykonbing, iar dacă acest lucru se va întâmpla sâmbătă, totul este la mâna noastră duminică, de la 13.30“.

„Le-am spus să nu mai aplece urechea la toată lumea“

Întrebat care este starea de spirit înaintea acestei etape decisive, Bogdan Burcea a recunoscut că atmosfera este destul de încărcată.

„Sunt îngenuncheate fizic, psihic, pentru că s-a acumulat o oboseală foarte mare, iar rezultatele stau pe umerii lor meci de meci. Stresul pe care şi-l asumă e de multe ori gratuit, pentru că le-am spus de foarte multe ori că suntem într-o competiţie în care întâlnim echipe mult mai valoroase ca noi, mult mai galonate, mai bogate, mai organizate. Trebuie să ne asumăm responsabilitatea indiferent de formula în care jucăm, pentru că reprezentăm culorile unui club, ale unei comunităţi, şi suntem obligaţi să oferim ce putem mai bun. Dar a ne asuma de la oricine critici negative, asta şi-a spus cuvântul asupra sportivelor. Eu le-am îndrumat să nu mai aplece urechea, să-şi canalizeze energia spre a practica handbalul cel mai bun pe care îl pot. Cunoscătorii şi-au dat seama că au fost momente în care ne-am autodepăşit. Liga Florilor este unul dintre campionatele cele mai puternice din Europa, iar în Cupa EHF, la fel, se regăsesc 16 echipe din cele mai bune. Speranţa mea este că ar trebui să aibă mai multă încredere, pentru că au dovedit că pot face lucruri pozitive. Trebuie să se gândească numai la acest lucru şi să transforme acest meci cu Bera Bera într-un eveniment handbalist, de valoare, astfel încât ele şi suporterii să se poată bucura. Nu vreau să supraevaluez situaţia, însă consider că a fost o surpriză calificarea noastră în grupe, ţinând cont de condiţiile de sănătate care au văduvit echipa de rezultate bune şi foarte bune. Le subliniez mereu ideea că trebuie să luăm lucrurile pozitive cu noi, pentru că răul odată făcut nu-l mai poţi întoarce. Înfrângerile sunt scrise, nu putem să le modificăm, dar ce putem face e să ne legăm de fărâma de energie care ne-a rămas şi să încercăm să mai producem o surpriză, să ne calificăm în sferturi, ceea ce ar fi excepţional. Acest lucru l-aş cataloga, pe o scară de la 1 la 10, la 10, iar faţă de adjudecarea Cupei EHF de anul trecut – la 9. Spun asta că nu-mi amintesc ca după etapa a treia să avem la un meci toate jucătoarele de bază. Poate că acest ghinion care ne-a urmărit până acum se va întoarce şi vom avea şi noi şansa noastră pentru acest sfert de finală“, a explicat antrenorul, care a spus şi care mai este situaţia handbalistelor cu probleme medicale: „Fachinello este incertă pentru meciul de duminică, dar sper într-o minune, pentru că avem nevoie de cât mai multe opţiuni ca să susţinem efortul. În câteva săptămâni, atât Ţicu, cât şi Zamfir vor fi apte să ajute. Sper că vor mai prinde câteva meciuri bune, pentru că avem nevoie de ele“.

Aşteaptă semnale bune de la conducere în cooptarea jucătoarelor pentru noul sezon

Chestionat în privinţa viitorului sezon, Bogdan Burcea a admis că a înaintat deja o listă cu jucătoarele dorite, iar acum totul depinde de conducere. În privinţa sa, a spus că se află sub contract cu SCM Craiova şi nu se gândeşte să plece, dar a insinuat că ar putea să nu mai fie dorit.

„Noi, antrenorii, colaborăm în acest sens cu oamenii din conducere, facem propunerile, dar dumnealor conduc discuţiile. Sper să ne mişcăm cât de repede şi să reuşim să ne formăm un lot competitiv şi pentru sezonul viitor. Există o listă cu jucătoare dorite de noi, a ajuns la conducere, iar de aici încolo dumnealor poartă discuţiile şi sperăm să reuşim să aducem sportive care să poată oferi un plus valoare acestei formaţii. Eu sunt sub contract până în 2020, dar se poate întâmpla absolut orice. S-au vehiculat multe lucruri. Nu cred că există om de la această echipă să nu fi fost întrebat măcar din curtoazie de anumite cluburi dacă doreşte un alt proiect, o altă colaborare. Am fost foarte ferm din acest punct de vedere, am respins permanent absolut orice propunere. Proiectul meu este la Craiova şi pentru Craiova, iar atâta timp cât voi fi aici, voi încerca să fac lucrurile cât de corect şi de bine pot alături de cei care mă însoţesc în această aventură“, a încheiat Bogdan Burcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS