13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Leii“ lui Bon s-au ţinut bine cu Energeticianul (VIDEO, FOTO)

„Leii“ lui Bon s-au ţinut bine cu Energeticianul (VIDEO, FOTO)

Echipa secundă a Universităţii Craiova a bifat şi înfrângerea în această perioadă pregătitoare de dinaintea returului Ligii a III-a. Aflaţi în plin cantonament, jucătorii lui Dragoş Bon au pierdut cu 2-0 întâlnirea susţinută ieri, pe stadionul „Aripile“, în compania divizionarei secunde ACS Energeticianul, la capătul unui joc nu foarte spectaculos, dar cu un ritm destul de bun şi cu multă risipă de efort. În prima repriză s-a jucat de la egal la egal, 0-0, iar ca număr de ocazii gazdele au avut o bară prin Francesco Pascu şi o ratare uriaşă a lui Alex Vulpe, care nu l-a învins pe portar după o pătrundere pe partea dreaptă. La reluare, lucrurile s-au înclinat în balanţa grupării hunedorene, ocupanta locului opt din Liga a II-a, şi asta pentru că juniorii craioveni au început să cadă din punct de vedere fizic, ei fiind în perioada de acumulări, dar şi datorită experienţei unora din componenţii echipei. Diferenţa a fost făcută de Alex Neacşa (0-1, ‘52), fostul fotbalist al Universităţii Craiova, Gaz Metan CFR Craiova şi al CS Turnu Severin reluând de la câţiva metri o centrare de pe stânga, venită în urma unui contraatac, şi de Cosmin Ionică, al cărui şut de la 16 metri a făcut inutil plonjonul lui Preduţ, prins pe picior greşit (0-2, ‘69).

Robert Petre (în roșu, dreapta) și-a înfruntat foștii colegi și a făcut o partidă bună (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Cinci crescuţi de Craiova, legitimaţi la oaspeţi, plus Dică – în probe

De remarcat faptul că la ACS Energeticianul au fost cinci jucători crescuţi de Craiova, patru dintre ei fiind împrumutaţi până la vară de Universitatea, în speţă Remus Enache, Robert Petre, Alex Gârbiţă, Răzvan Gunie, respectiv Alexandru Neacşa, acesta fiind sub contract cu Hermannstadt, dar a cerut să fie împrumutat ca să-şi revină în urma unei perioade de inactivitate, cauzată de o fractură de claviculă.

De menţionat şi că în repriza a doua a amicalului în poarta grupării hunedorene s-a regăsit Cristian Dică, goalkeeper care nu mai intră în vederile staff-ului lui Devis Mangia şi este în căutare de echipă, fiind agreată doar varianta împrumutului. Dică a dat probe cu această ocazie la Energeticianul şi a avut trei intervenţii foarte bune, salvându-şi echipa de la gol la şuturile lui Alex Vulpe, Radu Bîrzan şi Ţoiu.

„Sper să rămână la ei şi îi doresc baftă. Este un băiat bun şi are nevoie să apere la un nivel mai mare decât Liga a III-a“, a comentat antrenorul „satelitului“, Dragoş Bon.

În ceea ce priveşte distribuţia Universităţii II Craiova, Dragoş Bon a început meciul cu următorii: Preduţ – Albăstroiu, Mitran, Ion, Ispas – Ţoiu, Buzan – Al. Vulpe, Bîrzan, Traşcă – Pascu. În repriza secundă au mai intrat: Manea – A. Dobre, C. Dobre, Niţuică, Baiaram, Puţaru, Boştină.

Bon: Începem să arătăm ca o echipă solidă

Tehnicianul formaţiei Universitatea II Craiova, Dragoş Bon, a declarat pentru GdS că este mulţumit de prestaţia elevilor săi din meciul cu Energeticianul, subliniind ideea că echipa este în regim de cantonament şi într-o perioadă de acumulări fizice.

„A venit şi prima înfrângere, într-adevăr, dar sunt mulţumit în mare parte de băieţii mei. Cred că ne-am ridicat la nivelul adversarilor şi în multe momente chiar am dominat. Prima repriză a fost a noastră, am avut şi o bară, plus două oportunităţi de a marca, şi sunt mulţumit că ne creăm ocazii, că începem să arătăm ca o echipă solidă, iar primii 11 chiar au avut un nivel foarte bun. În repriza a doua, cu schimbările efectuate, pentru că au intrat mai mulţi juniori fără experienţă, am primit două goluri, dar şi aşa am mai avut două-trei ocazii mari de a marca şi asta e un lucru îmbucurător. S-a cunoscut şi faptul că suntem în cantonament, a noua zi de cantonament mai exact, este un efort mare depus în această perioadă, pentru că sunt programate câte două antrenamente pe zi. Băieţii resimt oboseala şi de asta am preferat să fac modificări la pauză, pentru că nu vreau să apară accidentări şi sper să ieşim cu bine din perioada asta de pregătire. Noi ne vom continua cantonamentul până sâmbătă, zi în care vom avea un joc la Viitorul Dăeşti, liderul Ligii a IV-a Vâlcea, după care vom încheia stagiul de pregătire, băieţii vor avea liber până luni după-amiază. Miercuri va urma amicalul cu o altă echipă de Liga a II-a, Pandurii Târgu Jiu, în deplasare, sâmbăta viitoare vom întâlni pe Sporting Roşiori, pe teren propriu, iar pe 23 februarie vom juca tot acasă, cu Turris Turnu Măgurele“, a declarat Dragoş Bon, pentru GdS.

Universitatea II Craiova a mai susţinut până acum alte două jocuri amicale, pe primul, cu Juventus Bascov, l-a câştigat cu 16-0, iar în cel de-al doilea a remizat, scor 1-1, la Mioveni, cu Unirea Bascov.

Pentru galerie foto, click aici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS