16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportNoroc cu Vlad Koreniuk (VIDEO)

Noroc cu Vlad Koreniuk (VIDEO)

Baschetbaliștii de la SCM „U“ Craiova au „spart gheața“ în Top 6, dar nu oricum, ci în ultimele secunde ale meciului cu BCMU Pitești, echipă care părea victimă sigură după primele două sferturi. A fost 80-76 pentru băieții lui Aco Todorov, care au făcut spectacol până la pauză, când au intrat la cabine cu un avantaj consistent, 47-33, pe seturi 22-16, 25-17. De remarcat procentajul bun al aruncărilor de la 3 puncte, Mo Curry, Gajovic și Troupe culegând de mai multe ori aplauzele publicului, care, din nefericire, nu a fost într-un număr foarte mare de data aceasta. Problemele au început să apară în sfertul trei, când băieții noștri au părut ușor relaxați, au ratat mult, au recuperat puțin, iar piteștenii au devenit „obraznici“, reușind să puncteze mult și din afară, și din „căciulă“. Suporterilor olteni nu le-a venit să creadă când au văzut că oaspeții au câștigat actul trei cu 24-10 și astfel tabela arăta, incredibil, 57-57.
Alb-albaștrii au început prost și sfertul patru, dar încurajările publicului și introducerea insipirată a lui Vlad Koreniuk (foto, la minge) au dat o altă față Craiovei, care a reușit să egaleze și chiar să se desprindă la opt puncte spre final.
Ultimele minute s-a jucat cu o presiune foarte mare, pentru că piteștenii au reușit să se apropie la două puncte, dar Koreniuk s-a bătut excelent sub panou cu Bishop și ceilalți uriași ai Piteștiului, a marcat de câteva ori în momentele critice și, astfel, ultimele zece secunde au devenit greu de suportat.
Într-un final, Mo Curry și ai săi s-au dovedit mai inspirați, s-au apărat mai exact și punctele au ajuns în contul SCM-ului, care a urcat pe locul trei, sfertul 4 fiind adjudecat cu 23-19.
SCM „U“ Craiova: Koreniuk (19 puncte), Troupe (16), Curry (13), Fraseniuc (5), Gajovic (13), Radukic (2), Mijajlovic (12), Casale, B. Popa, Berceanu, Berculescu, Ionescu.
BCMU Pitești: Bishop (17), Siriscevic (18), Carson (12), Jeremic (14), Orbeanu (1), Paliciuc (3), Ciotlăuș (2), Sturanovic (9), T. Gheorghe, Korniienko, Chirof, Măciucă.

„Am tratat superficial unele situaţii“

Omul meciului, Vlad Koreniuk (2,10 metri, 25 ani), a declarat că este foarte bucuros pentru reuşita echipei sale şi crede că lucrurile au luat-o „razna“ în sfertul trei din cauza relaxării.

„Este o victorie foarte bună, aveam nevoie de ea în perspectiva play-off-ului. Astăzi toată lumea a luptat şi mă bucur că ne-am atins scopul. Nu ştiu de ce a fost atât de greu acest meci, pentru că nu ar fi trebuit. Nu vreau să spun vreo prostie, dar am tratat superficial unele situaţii. E clar, am vrut să jucăm bine, dar când nu ai energia suficientă îţi mai pierzi controlul uneori. Le mulţumesc suporterilor, i-am simţit aproape astăzi“, a spus ucraineanul, pentru GdS.

La rândul său, „Basti“ Ionescu, a cărui prestaţie a fost destul de modestă, a afirmat că victoria asta a fost foarte muncită, dar meritată, şi că el şi colegii săi vor încerca să facă un meci mai bun în Ardeal, contra Sibiului.

„Ne bucurăm că am putut să performăm la nivel maxim în seara asta. Suntem mulţumiţi de efortul depus şi ne uităm în continuare la viitoarele meciuri, să le câştigăm. Sunt urcuşuri, dar şi coborâşuri într-un meci (vizavi de sfertul trei – n.r.), contează că la final am câştigat. Fiecare victorie contează mai ales acum, când suntem într-un impas şi trebuie să continuăm să câştigăm. Koreniuk a jucat excelent astăzi (sâmbătă – n.r.) şi ne ajută foarte mult să avem un om mare sub panou şi să încercăm să-l folosim cât de mult putem. Noi vrem să câştigăm fiecare meci şi trebuie să încercăm să o facem şi la Sibiu“, a declarat Sebastian Ionescu, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS