10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschet (m) / SCM „U“ Craiova ţinteşte prima victorie din Top 6 (VIDEO)

Baschet (m) / SCM „U“ Craiova ţinteşte prima victorie din Top 6 (VIDEO)

Baschetbaliştii de la SCM „U“ Craiova întâlnesc sâmbătă, de la ora 19.00 (FRB TV), în Sala Polivalentă, formaţia BCMU Piteşti, într-o partidă din cadrul etapei a 3-a din Grupa Roşie a Ligii Naţionale. Meciul se anunţă foarte disputat, întrucât ambele formaţii au nevoie de puncte pentru a se apropia de play-off. Oltenii au un motiv în plus să tragă tare, ei neuitând cum au pierdut meciul din urmă cu trei săptămâni din „Trivale“, din campionatul regular, când gazdele s-au „jucat“ la tabelă şi au modificat timpul de joc.
Celelalte meciuri din etapa a 3-a din Top 6: vineri – ora 17.30 (Digi Sport): CSU Oradea – CSU Sibiu, duminică – ora 20.00 (Digi Sport): SCM Timişoara – U BT Cluj.
Clasament: 1. BC CSU Sibiu 28 puncte (12 victorii / 4 înfrângeri), 2. U BT Cluj 28 (12/4), 3. CSU Oradea 26 (10/6), 4. SCM „U“ Craiova 26 (10/6), 5. SCM Timişoara 23 (7/9), 6. BCMU Piteşti 23 (7/9).

Jucătorii Iuri Fraseniuc (stânga) și Goran Gajovic și managerul Marius Toma sunt optimiști în privința meciului cu Pitești (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Toma: Detaliile vor face diferenţa în acest meci

Managerul formaţiei SCM „U“ Craiova se aşteaptă ca elevii lui Aco Todorov să fie foarte atenţi şi concentraţi, sperând ca la final punctele să poposească în contul grupării din Bănie.

„Discutăm despre o partidă extrem de importantă pentru ierarhia viitoare şi finală a clasamentului, care va conferi poziţiile pentru play-off. Se întâlnesc două echipe care vor să-şi dovedească una alteia faptul că îşi merită locul în Top 6 şi că se pot întâlni, dacă ne uităm în clasament, într-un play-off viitor. Sper ca echipa să fie conectată şi foarte atentă la detalii, pentru că detaliile vor face diferenţa în acest meci. Echipa Piteştiului este foarte bună, este în revenire de formă, însă noi jucăm acasă şi normal că trebuie să învingem. În acest moment, echipa care joacă fără presiune şi la care fac referire este Timişoara, care a început să facă nişte surprize importante în acest Top 6 şi trebuie să fim atenţi. Va fi o perioadă ciudată, pentru că se va opri campionatul de două ori. Prima dată trei săptămâni, după meciul de Cupă cu cei de la Mediaş, adică în februarie, apoi în aprilie încă jumătate de lună, aşa că trebuie să rămânem pe drumul nostru, să fim sănătoşi pentru a ataca play-off-ul de pe cea mai bună poziţie. Vrem să rămânem în primele patru echipe la final de Top 6 şi să fim în formă, acesta este obiectivul nostru în acest moment“, a declarat Marius Toma.

Vrem să ne luăm revanşa

La rândul lor, jucătorii lui SCM „U“ Craiova au subliniat cât de importantă este victoria în acest meci, mai ales că şi moral au de demonstrat ceva piteştenilor.

„Cu toţii ştim că nu am început tocmai bine Top 6, am pierdut cele două meciuri susţinute până acum, unul acasă cu Oradea, celălalt la Cluj, dar acum, sâmbătă, nu vrem să ne uităm înapoi, ci trebuie să reuşim prima victorie din Grupa Roşie şi să luptăm pentru o poziţie mai bună înainte de play-off.
Ne-am pregătit foarte bine pentru acest meci, pentru că ştim că echipa adversă are jucători foarte buni, dar treaba noastră este să-i oprim în ofensivă şi să stăm bine cu recuperările. Sper ca publicul să vină şi să ne susţină, să ne dea puterea să câştigăm acest meci. Vrem să ne luăm revanşa faţă de ei pentru meciul din urmă cu trei săptămâni, să le demonstrăm că suntem echipa mai bună şi cred că o să câştigăm acest meci“, a declarat Goran Gajovic.

„Cu Piteştiul trebuie să fim concentraţi pe aruncătorii lor şi să stăm bine la recuperări, în timp ce în ofensivă trebuie să fim pregătiţi fizic. Asta ar fi cheia victoriei din punctul meu de vedere. Avem nevoie de acest succes şi după Top 6 să fim pe cel mai bun loc posibil. Nu vreau să vorbesc despre ultimul meci de la ei, acum trebuie să ne concentrăm pe meciul viitor şi facem tot posibilul să-l câştigăm“, a comentat Iuri Fraseniuc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS