20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCu Cristea atacăm Viitorul (VIDEO)

Cu Cristea atacăm Viitorul (VIDEO)

Au mai rămas doar câteva ore până la reluarea Ligii I, iar Universitatea Craiova se pregăteşte să abordeze partea secundă a campionatului fără schimbări majore în lot. Au plecat împrumutaţi Burlacu, Gardoş şi Glavina, care nu jucau titulari, dar rămâne în continuare incertitudinea asupra căpitanului Alex Mitriţă, care stă cu bagajul făcut la uşă pentru o experienţă în SUA, New York City fiind gata să achite şi 9,1 miloane de euro pentru „Piticul atomic“, conform presei americane. La capitolul veniri este trecut doar numele lui Andrei Cristea şi mai este o revenire a lui Hrvoje Spahija, fundaş ţinut însă la echipa secundă. Fostul atacant şi golgheter al formaţiei Poli Iaşi a fost prezentat joi suporterilor olteni, cu ocazia conferinţei de presă premergătoare meciului cu FC Viitorul, din etapa a 22-a a Ligii I, programat duminică, de la ora 20.00, la Ovidiu-Constanţa.

„Îmi doresc să înscriu cât mai mult şi să ajut echipa“

Andrei Cristea a afirmat că a venit cu inima deschisă la Universitatea Craiova şi vrea să pună umărul la noi performanţe pentru trupa lui Devis Mangia.

„Mă bucur să mă aflu aici. Am venit cu gânduri mari, la o echipă mare, cu pretenţii. Îmi doresc foarte mult să confirm şi împreună cu colegii mei şi cu staff-ul tehnic să ne atingem obiectivele. Sunt convins că nu va fi uşor la pretenţiile Craiovei şi la presiunea care este aici, dar vă promit că vom munci şi vom face tot posibilul ca lumea să plece bucuroasă acasă după fiecare partidă. Aş vrea să le mulţumesc colegilor pentru primire, chiar sunt încântat de ceea ce am găsit aici, atât la nivel organizatoric – este un club foarte bine aşezat, cât şi ca lot. În ceea ce mă priveşte, sunt la dispoziţia antrenorului, iar ce voi juca şi unde voi juca asta decide Mister. Îmi doresc foarte mult ca atunci când intru să dau totul pe teren. Niciodată în cariera mea, în momentul în care am ajuns la un club, nu am promis un număr de goluri, dar e clar că îmi doresc să înscriu cât mai mult şi să ajut echipa, pentru că asta este munca atacantului. Cu Viitorul e important să câştigăm, în rest vedem cine va marca. E clar că avem nevoie de trei puncte ca să fim acolo sus şi sperăm ca după meci să fim fericiţi şi să câştigăm cele trei puncte. La Craiova toată lumea vorbeşte despre titlu şi este un lucru fantastic că în vara trecută s-a câştigat Cupa. Chiar am fost prezent la meci şi m-am bucurat, dar eu cred că trebuie să luăm totul pas cu pas, pentru că fiecare meci este important şi pe parcurs vom vedea unde ne aflăm“, a spus Andrei Cristea, care va juca la Craiova cu tricoul cu numărul 9, purtat înainte de Andrei Burlacu.

„Sunt fericit că Andrei este cu noi, pentru că de un an şi jumătate încercăm să-l luăm, şi cred că va fi o resursă foarte importantă pentru echipă“, a comentat Devis Mangia.

Mangia: Cred că echipa mea este pregătită să joace

Trecându-se la meciul cu Viitorul, antrenorul Ştiinţei, Devis Mangia, se aşteaptă la o partidă grea şi spectaculoasă şi a refuzat să vorbească despre o eventuală despărţire de căpitanul Alex Mitriţă.

„Este un meci foarte important cu Viitorul, pentru că este primul din acest an şi contează mult şi în clasament. Va fi un duel dificil, dar sper să fie şi spectaculos, cum au fost aproape toate cu ei de până acum. Dacă va pierde, Viitorul nu va ieşi din cursa pentru titlu, pentru că aici este regula aia de împărţire a punctelor. De la ei, Drăguş e suspendat, dar Băluţă cred că va juca duminică. Viitorul are acum mai multe soluţii ca înainte, pentru că a adus jucători buni, pe Calcan, Rivaldinho, Eric de Oliveira, deci pentru mine este o echipă mai bună decât în prima parte a campionatului. Nu ştiu dacă vor schimba sistemul, dar eu cred că echipa mea este pregătită să joace. În acest sezon am jucat 4-2-3-1 şi în ultimul meci, cu Gaz Metan Mediaş, am mers pe 4-4-2, cu Rocha şi Mihăilă vârfuri. Este normal să jonglăm cu formulele şi este bine că echipa ştie să joace în mai multe sisteme. Ca idee, vom utiliza în continuare cele două sisteme de care am vorbit. Sunt mulţumit de toţi jucătorii cum s-au pregătit în cantonament, iar acum avem mai multe soluţii de nivel bun“, a spus Devis Mangia.
„Nu am avut probleme cu Mitriţă, a fost concentrat până acum. Am lucrat la fel cu toţi băieţii, nu sunt probleme. Nu vreau să vorbesc despre Alex Mitriţă, pentru că acum el este în lot şi gata. Avem mai multe oferte pentru jucătorii noştri, dar toată lumea este aici. Dacă Mitriţă ar rămâne aici, eu aş fi mulţumit şi fericit. Vreau să câştig toate meciurile, cu sau fără Mitriţă, nu-mi place doar să particip. Nu vreau să vorbesc despre şansele la titlu, vom vedea“, a completat antrenorul italian.

Cicâldău: Mergem acolo ca să luăm cele trei puncte

Prezent la conferinţa de presă, decarul Craiovei, Alex Cicâldău, a afirmat că nu se va bucura în cazul în care va marca, dar că îşi doreşte ca Universitatea să culeagă toate cele trei puncte de la Ovidiu.

„Cu toţii ştim că va fi un meci foarte greu contra Viitorului, o echipă foarte bună a campionatului, dar cu siguranţă vom arăta bine şi va ieşi un meci foarte frumos. Mă bucur că îmi voi întâlni foştii colegi şi prieteni. Am citit că Tudor Băluţă a semnat cu Bringhton, mă bucură acest lucru şi îi urez mult succes. Mergem acolo ca să luăm cele trei puncte şi sunt încrezător, după vom vedea ce se va întâmpla. În cazul în care voi marca, cu siguranţă nu mă voi bucura, pentru că am un respect foarte mare pentru acel club“, a spus Cicâldău.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS