21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis / FRT a anunţat tricolorele pentru duelul cu Cehia

Tenis / FRT a anunţat tricolorele pentru duelul cu Cehia

Federația Română de Tenis a anunțat, astăzi, lotul cu care România va aborda meciul cu Cehia, din sferturile Fed Cup, de la Ostrava (arenă de 9.779 de locuri), programat în zilele de 9 și 10 februarie 2019. Principala „rachetă“ a țării este Simona Halep (locul 3 WTA), celelalte componente fiind Mihaela Buzărnescu (28 WTA), Irina Begu (71 WTA), Ana Bogdan (99 WTA) și Monica Niculescu (100 WTA).
România și Cehia s-au întâlnit ultima dată în 2016, în sferturile competiției, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Atunci, victoria le-a revenit cehoaicelor cu 3-2 (meciul decisiv fiind cel de dublu).
Cehia este una din cele mai importante echipe din competiție, având în palmares 11 titluri de campioană. Interesant este faptul că începând din 2011 cehoaiecele au câștigat șase titluri, ultimul în 2018. Iată anii în care Cehia a câștigat Fed Cup: 1975, 1983, 1984, 1985, 1988, 2011, 2012, 2014, 2015, 2016, 2018.
Cehia a jucat 142 de meciuri în Fed Cup, bilanţul fiind 107 victorii, 37 înfrângeri.
Cele mai importante jucătoare ale Cehiei: Petra Kvitova (locul 2 WTA; a anunțat că nu va juca contra României), Karolina Pliskova (5 WTA), Katerina Siniakova (38 WTA, dublu: 1 WTA), Barbora Strycova (48 WTA, dublu: 5 WTA), Marketa Vondrousova (73 WTA), Kristyna Pliskova (90 WTA), Lucie Safarova (137 WTA).

Celelalte meciuri din faza sferturilor din Fed Cup: Franța – Belgia, Germania – Belarus şi Australia – USA.

„Am avut puțină neșansă la tragerea la sorți“

Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, Florin Segărceanu, admite că misiunea tricolorelor nu este deloc uşoară.

„Am avut puțină neșansă la tragerea la sorți, pentru că jucăm împotriva celei mai valoroase și mai titrate națiuni din Fed Cup în ultimul deceniu, și, în plus, Kvitova și Pliskova sunt în mare formă în acest început de an, cu două turnee câștigate și semifinală și finală la Australian Open. Apoi, din punct de vedere al clasamentelor, vorbim despre o echipă care are în componență jucătoarea nr. 2 și nr. 5 în lume, la simplu, și nr. 1 și nr. 5 mondial, la dublu. Asta spune tot despre valoarea echipei Cehiei. Poate că plecăm cu șansa a doua, cum se spune, dar suntem conștienți că în aceste întâlniri de Fed Cup se pot întâmpla multe surprize, mai ales că presiunea o să fie mai mare din partea gazdelor, pentru că sunt favorite și pentru că joacă acasă. Dacă noi o să avem, la ora meciului, toate fetele bine pregătite și sănătoase, și la fel și pe Simona, despre care știm că poate să învingă la orice oră pe oricine, pe orice suprafață, este clar că avem o șansă bună“, a declarat Florin Segărceanu.

La rândul său, Alina Cercel Tecşor, antrenorul României, s-a arătat foarte optimistă în privinţa deznodământului cu Cehia: „Confruntările cu echipe campioane sunt mereu palpitante și încărcate de emoții, iar Fed Cup este o competiție în care orice este posibil atunci când crezi cu adevărat în echipa ta. România are acum o echipă puternică, hotărâtă și determinată să joace cel mai bun tenis la Ostrava. Indiferent de componența echipei Cehiei, întâlnirea va fi dificilă, dar eu cred cu tărie în valoarea fetelor noastre“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS