21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPavel Badea: Avem un grup echilibrat şi putenic

Pavel Badea: Avem un grup echilibrat şi putenic

Universitatea Craiova se află pe ultima sută de metri cu pregătirea reluării campionatului, duminică urmând să susţină primul joc oficial din 2019, an în care trebuie să lupte pe ambele fronturi. Directorul Clubului Sportiv Universitatea Craiova, Pavel Badea (foto), a afirmat pentru GdS că suporterii nu trebuie să se impacienteze că a fost adus un singur jucător, pentru că staff-ul tehnic şi cel administrativ au cântărit cu atenţie totul şi sigur au luat cele mai bune decizii.

„Apreciez transferul lui Andrei Cristea. Din punctul meu de vedere, Andrei este un jucător foarte inteligent şi am încredere mare că va reuşi să se impună aici, chiar dacă are 34 de ani. Ştiu că suporterii se aşteptau şi la alte transferuri, dar în momentul ăsta cred că avem un grup echilibrat şi resursa financiară este extrem de importantă în această perioadă de incertitudine economică. Probabil că patronul nu a vrut să rişte unitatea grupului prin aducerea mai multor jucători, care în mod normal trebuie să fie foarte scumpi ca să fie cu adevărat certitudini. Mai mult ca sigur că s-a consultat cu cei din jurul său şi a considerat că grupul actual poate face faţă cerinţelor şi obiectivelor pe care şi le-a propus pentru acest campionat. Vom vedea la finalul sezonului dacă a avut dreptate sau nu“, a declarat Pavel Badea, pentru GdS.

Întrebat cum comentează sumele vehiculate şi refuzate pentru transferul lui Mitriţă, respectiv 5 milioane de euro de la Torino, şi 6 milioane de euro de la New York City, Bădiţă a afirmat: „Dacă sumele sunt reale, sunt măgulitoare şi interesante. Mitriţă rămâne până în vară, aşa am înţeles, fapt reieşit şi din declaraţiile lui, şi trebuie apreciat pentru devotamentul său. El are dorinţa să rămână şi să joace la Craiova şi să mai câştige unul sau două trofee cu Craiova, iar noi trebuie să-l susţinem“.

„Mai sunt cinci etape de jucat şi trebuie să fim atenţi“

Pavel Badea a subliniat ideea că are mare încredere în lotul actual, pe care îl consideră capabil să lupte cu şanse reale la câştigarea campionatului, dar şi a Cupei României, dar mai spune că până la bătăliile finale trebuie să-şi atingă obiectivul pe care-l are pe termen scurt: calificarea în play-off.

„Mai sunt cinci etape de jucat şi trebuie să fim atenţi. Este un sfârşit de primă parte a campionatului extrem de interesantă şi surprizele pot apărea. Pentru noi este important ca echipa să se califice în play-off, pentru că deocamdată, matematic, nu este îndeplinit acest prim obiectiv, dar el este foarte la îndemână. Dacă vom reuşi calificarea în primele şase este o performanţă importantă pentru actualul grup. Mai departe va fi performanţă notabilă, şi aici mă refer să lupte pentru campionat şi să-şi apere Cupa României. Avem un grup echilibrat şi putenic şi poate să meargă pe ambele fronturi. Sunt 15-16 jucători care pot fi introduşi ca titulari în orice moment, deci este o concurenţă bună pe posturi. Faptul că vorbim acum de event este o confirmare a seriozităţii acestui proiect, a seriozităţii grupului, a managementului, deci vorbim despre o încununare a muncii de şase ani“, a declarat Pavel Badea pentru GdS.

Cât despre contracandidatele CFR Cluj şi FCSB, „Samuraiul de pe Jii“ a spus că ambele trebuie respectate prin prisma bugetelor şi a jucătorilor de care dispun, dar crede că Universitatea Craiova are un atuu foarte important: „Ambele au două grupuri puternice, cu bugete mai mari, deci teoretic pleacă cu prima şansă la titlu, dar spiritul oltenesc poate fi un atuu pentru noi pentru a viza şi pentru a reuşi marea performanţă“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS