17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCristi Bogdan a învins bistriţenii şi şi-a adjudecat bronzul

Cristi Bogdan a învins bistriţenii şi şi-a adjudecat bronzul

Tenisul de masă de la Universitatea Craiova a bifat un succes important recent, la Cupa României dedicată juniorilor I şi II – la simplu, competiţie găzduită de Buzău la care au luat parte la start aproape 200 de fete şi băieţi. Performerul grupării alb-albastre a fost Cristian Bogdan, care şi-a adjudecat medalia de bronz după ce a eliminat jucători mult mai bine cotaţi. Sportivul de 17 ani şi jumătate şi-a început parcursul pe tabloul de 32, unde a întâlnit primul jucător de la CSM Bistriţa, Dionisie Blănaru, pe care l-a întrecut categoric, scor 4-1. Au urmat alţi doi jucători bistriţeni, însă ambii au încasat-o cu 4-3, Vlad Hurloi a fost eliminat în optimi, iar Mihai Nemaciuc (principalul favorit) în sferturi. Adversarul care s-a dovedit a fi mai bun a fost Iulian Chiriţă, sportivul legitimat la CS TT Pristavu Câmpulung câştigând cu 4-2 în faza semifinalelor. În cealaltă semifinală s-a impus Darius Toma, astfel că sportivul legitimat la Universitatea Craiova, Cristi Bogdan, a împărţit treapta a treia cu Darius Movileanu, de la CSA Steaua Bucureşti. De altfel, Iulian Chiriţă a câştigat Cupa României atât la juniori II, cât şi la juniori I.

„Cristi a fost favoritul 7 şi a intrat pe tabloul de 32, deci nu am cum să nu fiu mulţumit de bronzul obţinut. E prima medalie şi pentru noi, cei din staff, eu fiind de un an la Universitatea Craiova. E bine şi pentru Cristi Bogdan, care se află în ultimul an de juniorat“, a declarat antrenorul Vasile Florea, pentru GdS.

Fostul mare sportiv al Universităţii ne-a indicat şi viitoarele ţinte ale lui Cristi Bogdan şi ale colegilor săi.

„În intervalul 21-23 februarie avem returul la etapa de Divizia A, la Bistriţa, apoi, între 1 şi 3 martie, avem Campionatele Naţionale de Seniori, la toate probele. E mai greu să obţinem medalii la seniori, dar încercăm. Obiectivul nostru, indiferent de nivel, este să luptăm bine şi să încercăm să progresăm cu fiecare meci jucat“, a punctat Vasile Florea.

Cristian Bogdan, alături de antrenorul Vasile Florea

„Nu mai câştigasem o medalie din ultimul an de cadeţi“

La rândul său, sportivul Cristi Bogdan, care până în 2018 a activat la CSS Craiova, a afirmat pentru GdS că această medalie înseamnă enorm pentru el şi va conta mult pentru viitoarele confruntări.

„A fost un turneu foarte greu la Buzău, iar rezultatul mă mulţumeşte pe deplin. Această medalie îmi dă foarte mult curaj pentru competiţiile următoare, pentru că nu mai câştigasem o medalie de când eram în ultimul an de cadeţi. Am început anul bine, pentru că am ca obiectiv participarea la Campionatul European de juniori şi trebuie să prind lotul naţional pentru asta, ceea ce nu este deloc uşor. Mai sunt concursuri importante, un Campionat Naţional şi Top 12, şi trebuie să am evoluţii cât mai bune, iar pentru asta muncesc din greu sub îndrumarea antrenorului Vasile Florea, cu care mă înţeleg foarte bine. Următorul concurs este Campionatul Naţional pe echipe Divizia A, la seniori, şi avem ca obiectiv să terminăm pe locul doi în seria noastră pentru a ne califica la barajul pentru promovare pentru Superligă“, a spus Cristian Bogdan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS