17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSemne bune stagiul are

Semne bune stagiul are

Universitatea Craiova a încheiat sâmbătă cantonamentul din Antalya, în cadrul căruia s-a pus la punct cu pregătirea fizică și a susținut și patru jocuri de verificare, dar cu trei adversari, așa cum anunțaseră oficialii inițial. Alb-albaștrii au fost neînvinși pe pământ turcesc în 2019, izbutind două victorii, 2-1 cu Adana Demirspor și 3-0 cu Vorskla Poltava, și două egaluri, ambele terminate 1-1 cu Ferencvaros. Marcatori au fost mai mulți, Alex Mitriță (2), Andrei Cristea (2), Vali Mihăilă, Elvir Koljic și Lucian Buzan. Nu se poate spune că Devis Mangia a conturat un unsprezece în acest stagiu, întrucât a rotit mereu jucătorii și le-a dat posibilitatea tuturor să joace cam același număr de minute.
Delegația Științei a revenit în Bănie sâmbătă după-amiază, cu un charter, și toată lumea a primit liber până mâine, zi în care va începe exclusiv pregătirea meciului cu FC Viitorul, programat duminică, 3 februarie, de la ora 20.00, la Ovidiu-Constanța, contând pentru etapa a 22-a din Liga I.

Mangia: Am văzut foarte multe lucruri pozitive

Antrenorul Universității Craiova, Devis Mangia, s-a declarat mulțumit de modul cum a decurs pregătirea, de jocul prestat în amicale și l-a remarcat pe singurul venit, Andrei Cristea.

„Am făcut un cantonament foarte bun. Vremea a fost urâtă, dar ne-am făcut aproape toate antrenamentele și tot ce a fost în programul nostru. Vineri am susținut două meciuri de verificare foarte bune, cu Ferencvaros, de un nivel foarte înalt și sunt mulțumit. Am împărțit lotul vineri, pentru că obiectivul meu a fost să vedem jucătorii 90 de minute fiecare și la fel a gândit și antrenorul lui Ferencvaros. Au fost și nervi în meciul cu Ferencvaros, dar este normal la un amical să mai apară și așa ceva, pentru că jucătorii nu voiau să piardă. Este o mentalitate bună, în opinia mea. N-am pierdut nici un meci în Antalya, dar pentru mine este important ce vom face duminică, la Viitorul. În cantonament au fost importante prestațiile, iar din punctul meu de vedere am etalat un joc foarte bun împotriva unor echipe valoroase. Am văzut foarte multe lucruri pozitive, dar trebuie să creștem, așa cum am făcut-o și până acum“, a spus Mangia.

„Andrei Cristea a fost pe teren în trei meciuri și a jucat foarte bine. Este un jucător cu experiență, cu o calitate bună și o mentalitate bună și eu cred că ne va ajuta. Nu vorbesc de posibilitatea plecării lui Mitriță, nu mi-e teamă că o să-l pierd. Este un jucător important pentru această echipă, dar este aici, la o echipă importantă. Noi avem mulți jucători importanți și dacă mergem împreună și lucrăm ca o echipă va fi foarte bine pentru toată lumea. Obiectivul nostru este să câștigăm fiecare meci, ca și până acum. Imediat este important meciul cu Viitorul, care în prima parte a campionatului a fost o echipă foarte bună. Acum are aceiași jucători, plus Eric și alții aduși de curând, deci sigur este o echipă și mai bună. E bine că întâlnim echipe puternice în aceste ultime cinci meciuri din campionatul regular. Dacă ăsta este calendarul, ne adaptăm, dar să știți că va fi dificil și pentru ei, nu doar pentru noi“, a mai afirmat tehnicianul Universității.

Cristea: Mi-aș dori să fiu în formă maximă când începe campionatul

Din rândul jucătorilor, atacantul Andrei Cristea a admis că i-a fost ușor să se adapteze printre „lei“ și a punctat că își dorește să debuteze cu un succes pe terenul Viitorului.

„Suntem mulțumiți, a fost un cantonament util. Am avut meciuri de pregătire foarte bune, o perioadă cu antrenamente foarte bune și toate acestea ne vor ajuta în campionat. M-am acomodat destul de repede, pentru că m-au primit foarte bine colegii și cei din staff-ul tehnic. Sunt obișnuit cu metodele de antrenament, pentru că am mai fost pregătit de tehnicieni italieni și mi-aș dori să fiu în formă maximă când începe campionatul. Nu sunt atât de importante rezultatele din amicalele acestea, ci faptul ca noi să pregătim o idee de joc și să fim la potențial maximum atunci când începe campionatul. Avem un meci tare la Viitorul, la CFR Cluj, la FCSB, toate jocurile sunt foarte dificile. Trebuie să fim concentrați pentru prima partidă pentru că va conta foarte mult rezultatul“, a declarat Andrei Cristea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS