6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbaliştii Universităţii au început „etapa cu mingea“

Handbaliştii Universităţii au început „etapa cu mingea“

Echipa de handbal masculin a Universităţii Craiova intră în linie dreaptă cu pregătirea de dinaintea returului Diviziei A, seria C. Elevii lui Cătălin Popescu s-au întors de curând din cantonamentul montan, pe care l-au susţinut la Băile Herculane, şi se pregătesc de jocurile amicale.

„Abia ne-am întors dintr-un cantonament de opt zile, pe care l-am desfăşurat la Herculane, în care am urmărit să ne punem la punct la capitolul fizic, lucru care s-a şi întâmplat. Am avut condiţii foarte bune pentru recuperare, am avut saună, bazin, sală de forţă, dar e cimentul care se resimte în articulaţii. Nu am lucrat deloc cu mingea de handbal, acolo ne-am axat pe alergări şi am jucat fotbal o dată, asta ca să ne mai destindem şi să ne facem şi mişcarea. Duminică au avut liber băieţii, iar de luni am început să lucrăm cu mingea. Vineri, de la ora 12.30-12.45, o să jucăm primul amical al iernii, cu nişte juniori de la CSS Caracal, la noi, în Sala Sporturilor din Valea Vlăicii. Chiar dacă întâlnim nişte juniori de 16 ani, ne va prinde foarte bine antrenamentul ăsta pentru început. Săptămâna viitoare o să mai susţinem două amicale. Luni, în jurul prânzului, vom întâlni pe CSU Piteşti (locul 5 în Divizia A, seria B), în Trivale, iar miercuri, 30 ianuarie, vin ei la noi. Acesta va fi ultimul meci de verificare, pentru că pe 2 februarie avem programată prima etapă din 2019“, a declarat antrenorul alb-albaştrilor, Cătălin Popescu, pentru GdS.

Nici o noutate în lot

Deşi s-a plâns de subţirimea lotului şi abia aştepta perioada de transferuri, strategul formaţiei de handbal nu a reuşit să completeze lotul Universităţii Craiova până acum cu niciun jucător, chiar dacă a oferit şi sume mai importante decât rivalele. Subţirimea lotului chiar este o problemă, deoarece nici antrenamentele nu pot fi valorificate aşa cum ar trebui.

„Suntem în continuare subţirei ca lot, pentru că acum suntem 12 tari şi mari. Nu a mai venit nimeni, pentru că la jumătatea campionatului e aproape imposibil să găseşti ceva. Nici pe bani mai mulţi nu ai prea multe şanse de izbândă, pentru că vorbim de liga a doua, iar majoritatea sunt angrenaţi în proiecte de un an, sunt prinşi cu facultatea pe unde sunt şi e greu să-i convingi să lase totul. E foarte dificil să ne desfăşurăm şi antrenamentele. Chiar în această săptămână l-am rugat pe profesorul Alexandru Teuţan să ne ajute cu nişte vlăjgani de la el, că şi aşa nu are în fiecare zi antrenament, dar nu vrea să-i lase, mi-a zis că sunt mici şi că îi este teamă să nu se accidenteze. Dacă la 16 ani sunt mici, ce să mai… Mai am o pistă şi caut în continuare, pentru că avem nevoie să vină şi să ne ajute măcar de două ori pe săptămână la antrenamente. Ar fi bine şi pentru noi, şi pentru ei să vină şi să dea cu nasul de ce-i aşteaptă mai sus. Vestea bună este că Mănescu vine înapoi, pentru că nu a luat examenul la Poliţie, că îl pierdusem şi pe el. Cu el am fi 13. Pe Ciorogaru nu contăm, poate la unele meciuri să mai vină, că în rest e prins cu serviciul, cu armata. Acum e pe la Făgăraş vreo două luni, aşa că e greu. E bine să avem schimbări, pentru că din lotul acesta subţire avem trei portari, deci îmi rămân trei schimbări. Problema cea mai mare este că am un singur pivot, pe Radu Guşatu, şi Doamne fereşte! să mi se accidenteze. Aveam o şansă cu cei de la Medgidia, care ziceau că se desfiinţează, dar n-au mai făcut-o“, a explicat Cătălin Popescu, al cărui lot îi cuprinde pe următorii: Gheorghiţă, Lupitu, Gheorghe – Luntraru, Iovănescu, Ianăşi, Mihai Păun, Codruţ Păun, Mănescu, Ruşeanu, Guşatu, Budoiu şi Iacov.

Universitatea Craiova revine în campionat cu un meci pe teren propriu, pe 2 februarie, adversară fiindu-i CS Universitar Politehnica Timişoara.
După opt meciuri susţinute în prima parte a campionatului, clasamentul arată astfel: 1. CSM Şcolar Reşiţa 24 depuncte (golaveraj 271-210), 2. Universitatea Craiova 15 (250-217), 3. CS Unirea Sânnicolau Mare 15 (220-217), 4. CSU Constantin Brâncuşi Tg. Jiu 6 (208-238), 5. CS Universitar Politehnica Timişoara 0 (182-249).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS