16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Cristiano Ronaldo a acceptat o amendă uriaşă ca să evite închisoarea

Fotbal / Cristiano Ronaldo a acceptat o amendă uriaşă ca să evite închisoarea

Fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo a acceptat, astăzi, o amendă de 18,8 milioane euro, în procesul de fraudă fiscală judecat de un tribunal din Madrid şi o sentinţă de închisoare cu suspendare de 23 luni dictată împotriva sa, relatează Reuters, citat de Agerpres.
Acuzat de eludarea taxelor în Spania, Cristiano Ronaldo, 33 ani, a recunoscut faptele într-o audiere care a durat cinci minute, o formalitate în urma acordului încheiat între jucătorul lui Juventus şi procurorii spanioli. Starul lusitan a fost însoţit marţi la tribunalul spaniol de către logodnica sa Georgina, iar după circa 15 minute a ieşit zâmbitor şi a semnat autografe, înainte de pleca într-o maşină neagră.
Conform legii spaniole, orice sentinţă cu închisoarea mai mică de doi ani nu se execută, dacă este vorba de prima încălcare a legii.
Cvintuplul câştigător al Balonului de Aur a fost acuzat că ar fi utilizat mai multe firme paravan din Insulele Virgine şi Irlanda, cu impozite scăzute, pentru a evita să-şi plătească taxele în Spania, pe când juca la Real Madrid. În perioada 2011-2014, el a declarat venituri de 11,5 milioane euro, în loc de 43 milioane euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS