22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSport(VIDEO) Academia „GP“ propune noi nume fotbalului românesc

(VIDEO) Academia „GP“ propune noi nume fotbalului românesc

Start în pregătiri şi pentru Academia de Fotbal „Gică Popescu“. Gruparea de la „Hanul Doctorului“ a început antrenamentele cu toate grupele de copii şi a găsit soluţii pentru ca pregătirile să decurgă în cele mai bune condiţii.

„Am început pregătirile la toate grupele, deoarece trecem în partea a doua a lunii ianuarie şi trebuie să avem timp suficient ca să ne punem la punct înainte de reluarea meciurilor oficiale. Am susţinut două-trei şedinţe şi ne-am creionat programul de lucru în funcţie de categoria de vârstă, iar din acest punct de vedere antrenorii noştri, Dumitru Barbu, Dina, Gică Barbu, Ionuţ Cimpoeru, Dorel Toma, au o vastă experienţă, ştiu exact ce trebuie făcut, şi mai sunt şi eu care vin cu un plus de indicaţii. Chiar dacă vremea nu ne ajută în prezent am găsit şi sălile necesare pentru antrenamentele fiecărei grupe. Facem uneori şi afară, pe terenul artificial al bazei sportive, şi folosim din plin în această perioadă şi sala de forţă, care este bine dotată“, a declarat managerul Academiei „Gică Popescu“, Paul Răducan, pentru GdS.

Doi jucători oferiţi Ştiinţei, patru Viitorului

Întrebat care sunt obiectivele pentru partea a doua a anului competiţional, conducătorul Academiei a subliniat că se urmăreşte în continuare formarea tinerilor jucători şi promovarea acestora în fotbalul mare.

„Obiectivul nostru principal este de formare şi promovare a jucătorilor în fotbalul de performanţă, rezultatele sunt pe planul secund. Din punct de vedere al subiecţilor, suntem în grafic. În această iarnă am prezentat doi jucători către echipa fanion a Craiovei, ei se pregătesc deja cu Universitatea. Primul este Albert Ispas, un jucător născut în 2001 ce a fost monitorizat de serviciul de scouting al lor şi e dorit pentru echipa a doua. El este un marcator, deci pierdem un jucător valoros, dar este o şansă pentru el să facă pasul în fotbalul mare şi sperăm să confirme aşteptările. Al doilea jucător este Florin Ciupitu, şi el se află în probe la o grupă de juniori a Universităţii. Mai este un grup de patru jucători care urmează să meargă la Constanţa, la FC Viitorul, asta în momentul în care o să revină Gică Hagi din cantonament cu echipa mare. Este vorba despre Sebastian Preda şi Daniel Tudor, născuţi în 2001, Ionuţ Zamfir şi Alexandru Baciu, născuţi în 2000. Vor sta acolo aproximativ două săptămâni şi vor fi testaţi de Hagi în jocurile amicale, iar dacă o să confirme, şi eu cred că da, vor semna cu Viitorul. Cam ăsta este rezultatul nostru în această iarnă. Echipele noastre scad, probabil, din punct de vedere valoric, însă există şi posibilitatea ca înlocuitorii celor plecaţi să progreseze şi să nu se vadă diferenţa odată cu trecerea etapelor. Ca idee, nu vom trece niciodată peste primul obiectiv, acela de formare“, a punctat Paul Răducan.

„Avem antrenori pricepuţi, cu mulţi jucători daţi în Liga I şi Liga a II-a, însă nu-i nominalizez. Ca să ne lăudăm un pic avem 59 de jucători crescuţi şi promovaţi de noi în Liga I până acum, dar mai sunt şi prin Liga a II-a. Spre exemplu şi Adrian Stoian a revenit acum în România, la FCSB, este un jucător crescut de noi, legitimat încă din 1999 la noi şi până în 2008, când a plecat în Italia, nu aşa cum a scris presa centrală că a fost decât doi ani aici. Îi doresc succes şi sper să revină în atenţia lui Cosmin Contra, pentru că eu îl cunosc foarte bine, are talent cu carul, serios este şi cred că poate să ajute echipa naţională. Ca el mai sunt şi sperăm să apară şi alte nume în Liga I în anii viitori“, a mai spus Paul Răducan.

Continuă lupta cu Pandurii pentru primul loc

Conducătorul Academiei „Gică Popescu“ a vorbit şi despre rezultate, îndreptându-şi atenţia spre campionatul de „republicani“.

„Din punct de vedere al rezultatelor, la ora asta ne aflăm pe locul doi în Campionatul Naţional atât la juniorii A, cât şi la B, în faţa noastră fiind Pandurii Târgu Jiu, însă se califică în fazele superioare ale competiţiei primele două locuri. Noi luptăm să prindem primul loc, iar şansele sunt mari. La juniorii A avem un singur punct de recuperat, la B sunt trei, asta pentru că am pierdut cu 1-0 meciul direct cu Pandurii, însă urmează şi returul campionatului, iar noi sperăm să recuperăm punctele“, a spus Paul Răducan.

Campionatele Naţionale de juniori A şi B se reiau pe 9/10 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS