21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetbaliştii Craiovei n-au teamă de campioni

Baschetbaliştii Craiovei n-au teamă de campioni

Echipa masculină de baschet SCM Craiova se află în faţa unui meci extrem de important, primul din Top 6, urmând să o întâlnească sâmbătă, de la ora 17.00, în Sala Polivalentă, pe CSM Oradea, campioana în exerciţiu a României.
Antrenorul grupării alb-albastre, Aleksandar Todorov, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că îşi doreşte foarte mult ca echipa sa să realizeze rapid cele două victorii care permit accederea în primele patru clasate şi apoi să poată pregăti în linişte viitoarele provocări, iar un succes cu Oradea ar conta enorm atât ca puncte, cât şi pentru moral. „Întâlnim o echipă bună, cu jucători valoroşi şi foarte scumpi, cu un antrenor bun, pe care îl respect foarte mult, şi cu un management excelent, dovadă că este campioana României în ultimii trei ani. Jucăm acasă, este începutul campionatului de Top 6 şi avem nevoie de două victorii ca să fim matematic în Top 4, şi ne dorim să păstrăm avantajul pe care-l avem în faţa echipelor care ne urmăresc. Încercăm să obţinem cât mai rapid aceste victorii şi vom fi concentraţi şi asupra Cupei României şi pe partidele din play-off. Ar însemna foarte mult să ne impunem sâmbătă şi, cu siguranţă, ne dorim şi vom lupta pentru acest lucru. Dacă este un meci pe viaţă şi pe moarte? Nu, nici vorbă, dar e foarte important. Mi-ar plăcea să facem un meci la fel de bun cu Oradea precum cel de acasă, din campionatul regular, dar trebuie să ne gândim că şi-au mai schimbat echipa de atunci. Aş vrea să se termine ca atunci acest meci, dar vorbim despre baschet şi fiecare meci are povestea lui. Repet: principalul nostru obiectiv este să obţinem victorii în play-off, dar cel mai apropiat ţel este să obţinem cele două succese care să ne asigure matematic calificarea în primele patru, ceea ce ne-ar oferi şi un avantaj în play-off“, a declarat Aco Todorov.

A fost prezentat şi Vladislav Koreniuk

În cadrul conferinţei a fost prezentat şi ultimul transfer realizat de SCM „U“ Craiova, Vladislav Koreniuk, un pivot ucrainean de 25 de ani şi 2,10 metri.
„Cred că am terminat cu transferurile, lotul este complet. După Iuri Fraseniuc a venit la noi şi Vladislav Koreniuk, care să ne ajute pe poziţia 5, unde am avut mari probleme în multe meciuri“, a spus Todorov.
„Pot să spun că am găsit aici o echipă bună, care acum este pe locul trei în clasament, deci este puternică. Dacă o să jucăm bine în continuare şi vom fi uniţi, putem să realizăm lucruri frumoase în acest an. Nu pot spune foarte multe despre campionat, pentru că sunt doar de câteva zile aici. Am văzut care sunt echipele mai bune, dar, din experienţa mea, pot spune că orice adversar poate fi periculos dacă nu tratezi jocul cu maximă seriozitate. Am vizitat puţin şi oraşul, este frumos“, a afirmat Vladislav Koreniuk.

Ionescu: Simţim că avem un nucleu mai puternic acum

Prezent în sală, Sebastian Ionescu a punctat că echipa este mult mai puternică acum, după ultimele mutări, şi asigură că el şi colegii săi vor face tot posibilul să înceapă Top 6 cu o victorie contra Oradei.
„Ne aşteaptă un meci greu acasă cu Oradea, dar, cum am mai spus, tratăm cu seriozitate fiecare partidă. Vrem să câştigăm, vrem să rămânem neînvinşi acasă până la sfârşitul sezonului, dacă se poate, şi cred că suntem în stare să ne impunem. Simţim că avem un nucleu mai puternic acum, începem să ne «coagulăm» mai bine şi tragem tare cu toţii să îndeplinim acelaşi target. Orice jucător îşi doreşte să joace mai mult. O să joc cu sufletul şi o să dau tot ce pot, chiar dacă joc trei minute sau 20. Nu pot să dau un pronostic, să spun pe ce loc o să terminăm, dar sperăm să fim cât mai sus“, a declarat „Basti“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS