5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport(VIDEO) Să vă întoarceţi mai puternici!

(VIDEO) Să vă întoarceţi mai puternici!

Reunită la începutul săptămânii, Universitatea Craiova a făcut primul pas în privinţa pregătirii pentru partea secundă a ediţiei de campionat 2018/2019. Jucătorii Ştiinţei s-au trezit devreme ieri şi au intrat sub comanda antrenorului Devis Mangia şi a celorlalţi membri ai staff-ului tehnic, iar la ora 11.00 s-au prezentat cu toţii la Aeroportul Internaţional Craiova, de unde s-au îmbarcat într-un charter şi au decolat spre Antalya. Oltenii vor susţine un cantonament până pe 26 ianuarie pe pământ turcesc, interval în care se vor pune la punct la capitolul fizic, dar vor susţine şi trei jocuri de verificare în compania unor echipe ale căror nume vor fi făcute publice pe parcurs. Cartierul general va fi la Hotelul „Land of Legends Kingdom“, un stabiliment de lux ce oferă şi multe terenuri excelente pentru antrenamente.
Lotul care a făcut deplasarea în acest stagiu de pregătire este cel care a efectuat luni şi vizita medicală: portari: Mirko Pigliacelli, Laurenţiu Popescu, Eduard Stăncioiu şi Cătălin Preduț; jucătorii de câmp: Cristi Bărbuț, Alex Mitriță, Marius Briceag, Alexandru Mateiu, Radoslav Dimitrov, Meza Colli, Matteo Fedele, Tiago Ferreira, Ovidiu Bic, Valentin Mihăilă, Nicușor Bancu, Renato Kelic, Alexandru Cicâldău, Andrei Burlacu, Elvir Koljic, Ivan Martic, Isaac Donkor, Nuno Rocha, Raoul Baicu, Răzvan Popa, Alexandru Sîrbu, Luis Nițu, Andrei Zete, Lucian Buzan și Cătălin Ion.
Reamintim că partea a doua a ediţiei de campionat 2018/2019 se va relua la începutul lunii februarie, cu etapa a 22-a. Ştiinţa va susţine primul meci oficial din 2019 duminică, 3 februarie, de la ora 20.00, pe terenul celor de la FC Viitorul.

Cicâldău: Va fi o perioadă grea

Decarul Universităţii Craiova, Alexandru Cicâldău, a declarat înainte de decolare că îşi doreşte ca 2019 să fie un an şi mai bun decât cel încheiat şi să aibă cât mai multe rezultate faste cu echipa de club, dar şi sub tricolor.

„Sărbătorile le-am petrecut acasă, am vrut să fiu alături de familie şi anul acesta şi această vacanţă mi-a prins bine. În 2019, îmi doresc, în primul rând, să fiu sănătos, şi apoi sper să fac un an mai bun decât cel trecut. Nu ştiam că avem cel mai lung cantonament al echipelor din Liga I, dar nu cred că este important acest lucru. E bine că mergem în Antalya şi avem condiţii foarte bune. Bineînţeles că va fi o perioadă grea, doar venim după două săptămâni de pauză, dar trebuie să muncim din greu, pentru că asta ne este meseria. Trebuie să mergem acolo şi să ne antrenăm bine în fiecare zi, să fim din ce în ce mai buni. Orice jucător şi-ar dori eventul, dar rămâne de văzut ce vom reuşi să obţinem. Obiectivul meu legat de echipa de club este să realizez cât mai multe lucruri frumoase, iar în privinţa naţionalei, unde voi fi convocat, mă voi duce cu cea mai mare plăcere şi voi da totul“, a declarat mijlocaşul de 21 de ani.

Alex Cicâldău a comentat şi asupra faptului că i-a crescut foarte mult cota de la venirea în Bănie, fiind evaluat acum la 2,5 milioane de euro, şi a punctat că nu se gândeşte la vreun transfer în acest moment:

„Mă bucur că mi-a crescut cota de când am venit la Universitatea şi mă bucur că i-am mulţumit pe cei de aici. Şi rezultatele au contribuit la acest salt al cotei. Nu mă lupt cu Mitriţă pentru nicio titulatură (căpitanul fiind evaluat de site-urile de specialitate la 3,5 milioane de euro – n.r.). Este colegul meu şi este un fotbalist foarte bun. Nu ştiu de nicio ofertă pentru mine, sunt la Universitatea Craiova acum şi gândul meu este doar aici“.

Mangia n-ar zice ba la vreun fotbalist

La rândul său, antrenorul Ştiinţei, Devis Mangia, a spus că vor apărea la echipă jucători noi doar dacă reprezintă „soluţii pentru îmbunătăţirea echipei“ și nu a garantat că nu va pleca nimeni.

„Nu am făcut nimic special în vacanţă, m-am odihnit. În perioada vacanţei nu am văzut niciun dvd cu jucători, nu am vorbit de niciun fotbalist în perioada asta. Până în acest moment nu am discutat de transferuri. Dacă o să găsim soluţii pentru îmbunătăţirea echipei, bine, dacă nu, lotul este ok. Dacă este să luăm jucători ca să fie la număr, nu este bine. În acest moment, este normal să mă abordeze impresarii italieni şi nu numai, dar vom vedea. Am luat în lot mai mulţi tineri ca să-i urmărim, să vedem dacă au calitate. Eu cred că Universitatea Craiova are jucători foarte buni şi sper ca ei să stea aici în acest sezon şi apoi vom vedea. Nu i-am pus nicio condiţie patronului. Dacă există o ofertă foarte bună pentru jucător şi pentru club, e normal ca eu, ca antrenor, să accept. Dacă voi porni la drum cu această echipă e bine, dar dacă va fi să aducem şi alţi jucători foarte buni e foarte bine. Sper să facem lucruri mai bune decât în 2018. Acum este important să muncim bine în cantonament şi apoi vedem ce vom reuşi“, a spus Mangia, explicând şi situaţia lui Florin Gardoş: „În privinţa lui Gardoş, pentru mine situaţia este foarte clară. Când un fotbalist vrea să joace mai mult, el se pregăteşte bine şi aşteaptă decizia mea. Eu spun că sunt alţi jucători înaintea lui, iar dacă vrea să joace mai mult este bine să găsească o soluţie“.

Strategul alb-albaştrilor a explicat şi de ce a acceptat un program cu doar trei jocuri amicale:

„Am decis să susţinem doar trei amicale, pentru că sunt 18 zile de lucru efectiv şi ar însemna un meci la şase zile, exact cum ar fi în perioada de campionat, pentru că, dacă nu considerăm Cupa României, jucăm un meci pe săptămână. Pentru mine şi staff-ul meu este important să lucrăm bine la antrenamente, nu doar la meciuri, pentru că nu am schimbat echipa, iar jucătorii ştiu ce trebuie să facem în meci“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS