16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBon îl aşteaptă pe Mangia să „mute“ primul

Bon îl aşteaptă pe Mangia să „mute“ primul

Antrenorul formaţiei secunde a Universităţii Craiova, Dragoş Bon (foto), a făcut un scurt bilanţ al anului 2018 şi a punctat că este mulţumit de realizările sale din prima parte a anului încheiat, despre care spune că a fost foarte bun în plan personal, dar recunoaşte că nu este prea fericit cu parcursul „satelitului“, de la care are însă aşteptări mari în 2019.

„Din punct de vedere personal, profesional a fost foarte bine, pentru că am reuşit să ies vicecampion naţional la Liga Elitelor cu grupa de juniori Under 17, am reuşit să câştigăm şi Supercupa României, am fost desemnat antrenorul anului, şi sunt realizări notabile în cariera unui tehnician. În vară a urmat promovarea la echipa a doua, un alt pas făcut înainte în carieră, şi sper să apară şi rezultatele, prin promovarea jucătorilor tineri în lotul primei echipe. Din punct de vedere sportiv şi colectiv, locul 11 ocupat în prezent în Liga a III-a nu mă mulţumeşte. Am avut fluctuaţii în evoluţii, am alternat partidele foarte bune cu jocurile mai puţin reuşite, pe care le punem pe seama tinereţii lotului şi a lipsei de experienţă. Sperăm ca în retur să se vadă o maturizare în jocul băieţilor, iar eu am mari speranţe că vor elimina greşelile făcute până acum. Până spre finalul turului am fost chiar lideri la capitolul goluri marcate şi am încheiat pe locul patru. Avem un atac bun, dar, cum v-am spus mai devreme, lipsa experienţei a făcut să primim şi multe goluri. Au fost partide când am condus şi nu am reuşit să ne menţinem avantajul, dar au fost şi partide când am primit gol imediat, dar am revenit şi am câştigat detaşat, cum s-a întâmplat la acel 10-1 cu Viitorul Domneşti“, a explicat Dragoş Bon, pentru GdS.

„Depindem foarte mult şi de prima echipă“

Întrebat dacă şi-a conturat programul de pregătire din această iarnă în vederea reluării returului, Dragoş Bon nu a putut să înainteze decât data reunirii, menţionând că lotul de jucători, vizita medicală, cantonamentul şi partidele amicale se vor stabili în zilele următoare, după ce Devis Mangia va striga primul catalogul.

„Reunirea echipei va avea loc pe 15 ianuarie, iar până atunci vom stabili clar şi celelalte amănunte din perioada de pregătire, pentru că noi depindem foarte mult şi de prima echipă. Trebuie să aşteptăm să demareze ei antrenamentele şi apoi vom şti şi noi pe ce ne bazăm şi ce avem de făcut“, a punctat Dragoş Bon.

În ceea ce priveşte prima echipă, seniorii Universităţii Craiova trebuie să ajungă în Bănie duminică seară (6 ianuarie), urmând ca luni dimineaţă să efectueze vizita medicală, iar marţi să decoleze spre Antalya, unde vor asuda circa trei săptămâni. Un program exact al alb-albaştrilor va fi publicat curând. Reamintim că partea a doua a ediţiei de campionat 2018/2019 se va relua la începutul lunii februarie, cu etapa a 22-a. Ştiinţa va susţine primul meci oficial din 2019 duminică, 3 februarie, de la ora 20.00, pe terenul celor de la FC Viitorul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS