6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Au ajuns în optimi, dar cu „frâna“ trasă (galerie foto)

Fotbal / Au ajuns în optimi, dar cu „frâna“ trasă (galerie foto)

Universitatea Craiova și-a respectat statutul de favorită și s-a calificat în optimile de finală ale Cupei României, după ce a eliminat-o ieri seară pe Sportul Snagov, impunându-se în 16-imi cu scorul de 2-0. În ciuda diferenței de scor, jocul deținătoarei trofeului nu a fost cel așteptat, cel puțin în prima repriză jucătorii lui Mangia au lăsat impresia că susțin un amical.

Alb-albaștrii au deschis scorul prin Florin Gardoș, care a reluat cu capul, de la șapte metri, o centrare dintr-o lovitură liberă executată de Alex Cicâldău (’37, 1-0).

Florin Gardoș a reușit să marcheze în Liga I după o pauză foarte mare (Foto: Alex Vîrtosu)

Gruparea din Bănie și-a majorat avantajul prin Jovan Markovic, care a primit o pasă în centrul careului mare de la Mitriță și a șutat pe lângă Marinescu (’74, 2-0).

Jovan Markovic a marcat primul său gol într-un meci oficial pentru echipa mare (Foto: Alex Vîrtosu)

Sportul Snagov: An. Marinescu – Vlădoiu (’80, Șerban), Lică, Fl. Ilie, B. Stancu – Ion, Valentin Bărbulescu, Tazouti (’77, Vlad Bărbulescu) – D. Buia, Dănălache (’67, Bortoneanu), Hlistei. Antrenor: Laszlo Balint.

„U“ Craiova: L. Popescu – Donkor, Gardoș (’65, Dimitrov), Ferreira – Bărbuț, Cicâldău (’74, Mateiu), Fedele, Bancu – Rocha, Burlacu (’59, Markovic), Mitriță. Antrenor: Devis Mangia.

Cartonașe galbene: Tazouti, Valentin Bărbulescu.

Au arbitrat: Horia Gabriel Mladinovici – Andrei Constantinescu, Vlad Bârleanu (toţi din Bucureşti).

Pentru Universitatea Craiova urmează o deplasare grea în Liga I, luni de la ora 21.00 „leii“ vor da piept cu echipa campioană, CFR Cluj.

Mangia: Câteodată luăm lucrurile prea uşor

După meci, antrenorul Universității Craiova, Devis Mangia, a taxat și el starea de letargie a alb-albaștrilor, dar s-a bucurat că echipa a acces totuși în optimi fără probleme.

„Am schimbat mulţi jucători, iar ceilalţi au fost la un nivel bun. În prima repriză, atitudinea a fost aşa şi aşa, aceasta a fost problema. În repriza a doua, nu am mai avut probleme. Nu i-am luat de sus pe adversari, felicitări Snagovului, pentru că au jucat bine, dar noi ne-am mişcat şi am alergat mai puţin în prima parte. Nu e o problemă de formă, e o problemă de mental, pentru că, uneori, mai credem că lucrurile sunt rezolvate de la începutul meciului. Câteodată luăm lucrurile prea uşor. E bine pentru noi că am marcat din faze fixe, e important. Markovic e un copil, care a intrat foarte bine azi“, a spus tehnicianul italian, care apoi l-a lăudat pe Alex Cicâldău: „Pentru mine, Cicîldău e un jucător foarte, foarte bun. Pasator şi jucător foarte bun! Din această seară, încep să mă gândesc la meciul cu CFR Cluj. Victoria de azi a fost importantă, de acum încolo ne gândim la meciul de la Cluj, dar şi la celelalte deplasări care urmează“.

Întrebat cu cine și-ar dori să joace în optimi, Devis Mangia nu a înaintat vreun nume, ci a punctat doar că vrea ca Universitatea Craiova să aibă o deplasare scurtă: „Nu contează cu cine o să jucăm, dar îmi doresc să fie o deplasare scurtă. În acea săptămână cred că avem trei meciuri în deplasare: cu Astra, Cupa și Iași. Deci nu sunt deplasări simple. Dar poate jucăm acasă, însă pentru asta trebuie să întâlnim pe CFR Cluj sau FCSB”.

Gardoș: Contează foarte mult acest gol pentru moralul meu

Autorul primului gol din meciul cu Sportul Snagov, Florin Gardoș, s-a bucurat foarte mult pentru reușita sa și a explicat că acceidentarea pe care a suferit-o nu ar fi gravă.

Nu mai știu de când n-am mai dat gol. Contează foarte mult acest gol pentru moralul meu. M-a cam durut, am încasat o lovitură în tendonul lui Ahile și după a început să mi se încarce zona aia și chiar nu mai puteam continua. Mi-aș fi dorit să joc 90 de minute, că nu am mai jucat de mult timp, mi-ar fi prins bine fizic, dar asta e, nu am vrut să mai risc. Nu cred ca e nimic grav, dar nu pot să-mi dau seama dacă pot să fiu ok pentru meciul cu CFR, a precizat Gardoș, care a vorbit și despre meciurile viitoare, cu CFR Cluj și FCSB: „CFR Cluj e campioana en-titre și e o echipă solidă în ciuda schimbărilor din ultima vreme. E un meci foarte greu, dar nu ne gândim la revanșă. Am pierdut destule puncte și nu mai vrem să pierdem, mai ales acasă. Îmi doresc să joc foarte mult în meciul cu FCSB, mai ales că Universitatea Craiova nu a mai câștigat de mult împotriva lor. E prea devreme să vorbim despre o palmă pe care să le-o dau“.

Balint: Ne știm limitele

Din tabăra ilfovenilor, antrenorul Laszlo Balint a admis că era aproape imposibil ca Sportul Snagov să se impună pe „Ion Oblemenco” în fața Științei.

„În primul rând vreau să încep prin a-mi felicita băieții, au arătat și în această seară că au caracter. Am reușit în multe momente să ne ridicăm la nivelul jocului adversarului din această seară, o formație care din punctul meu de vedere la ora aceasta este cea mai în formă din fotbalul românesc. Au o dinamică foarte bună pe fază ofensivă, cu jucători de calitate, care pot face diferența în ultima treime. Cred că am făcut o primă repriză foarte bună, dar, din păcate, aproape de pauză am primit un gol dintr-o fază fixă. Noi am avut două ocazii bune de a marca, dar nu am făcut-o, iar Craiova este genul de echipă care taxează aproape orice greșeală a adversarului. Speram la calificare, am venit și am încercat să scoatem maximum, dar eram și conștienți că e foarte dificil să eliminăm deținătoarea trofeului, mai ales că am văzut cu toții ultimul meci, cel cu Viitorul. Suntem conștienți de potențialul nostru, avem încredere în forțele noastre și știm ce putem juca, dovadă locul pe care îl ocupăm în eșalonul nostru, dar totodată ne știm și limitele. Suntem un club mic, care încă se mai dezvoltă și muncim ca să adunăm puncte, să rămânem în plutonul fruntaș. A fost o audiență bună, mai ales pentru noi, o echipă din eșalonul secund. Când joci într-o astfel de atmosferă și pe un asemenea stadion simți ce înseamnă fotbalul adevărat”, a explicat Laszlo Balint.

Pentru galerie foto, click aici.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS