17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportContinuați cu victorie!

Continuați cu victorie!

Isaac Donkor îşi doreşte să trăiască şi el momente de bucurie alături de suporteri, după cucerirea unui trofeu (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Universitatea Craiova nu a avut prea mult timp de relaxare după succesul cu FC Viitorul din Liga I și este nevoită să se regrupeze pentru că urmează să schimbe „frontul“ și nu încape în discuție decât o calificare în optimile Cupei României. Alb-albaștrii întâlnesc astăzi, de la ora 18.45, pe „Ion Oblemenco“, formația Sportul Snagov, liderul la zi din Liga a II-a, meciul contând pentru șaisprezecimile competiției KO.
Antrenorul Științei, Devis Mangia, știe că misiunea „leilor“ nu este ușoară, dar consideră că valoarea echipei sale trebuie să-și pună amprenta asupra jocului.
„Cupa este un obiectiv pentru noi, ca și anul trecut. Nu este nici o presiune în plus pentru noi că am câștigat trofeul în ediția precedentă. Meciul cu Snagov este foarte important pentru noi, trebuie să fim atenți, serioși și foarte concentrați. Întâlnim o echipă din Liga a II-a, dar care ocupă locul întâi. Pentru mine este o echipă bună, cu jucători interesanți. Bine, Ștefan Vlădoiu este jucătorul Craiovei și este împrumutat, dar mai sunt și alți fotbaliști buni acolo, în opinia mea. Avem nevoie de continuitate în privința rezultatelor bune“, a spus Mangia, înaintea antrenamentului de ieri-seară.
„Nu știu dacă voi folosi același sistem de joc ca în partida cu Viitorul, vedem mâine (astăzi – n.r.). Este bine că echipa poate evolua cu trei fundași sau cu patru… Probabil că vom schimba ceva jucători din primul unsprezece. Nu mă gândesc de pe acum la meciul cu CFR Cluj, care este luni, pentru că jocul cu Snagov este cel mai apropiat. Mâine voi introduce echipa cea mai bună pentru acest meci cu Sportul Snagov. Este posibil să-l vedem în poartă pe Laurențiu Popescu. Pentru mine nu există ideea de a avea un portar pentru Cupă și unul pentru campionat, dar este posibil să-l vedem pe Popescu. Meza Colli nu este ok, nu va juca. Nu știu dacă va fi apt nici la Cluj, poate că-l vedem la meciul cu Hermannstadt“, a mai spus strategul grupării din Bănie.

Donkor: Este important pentru noi să simțim susținerea fanilor

Cu multă precauție în privința adversarului a vorbit și fundașul Isaac Donkor. Acesta a văzut spectacolul oferit de fani după câștigarea trofeului din ediția trecută și le promite acestora că atât el, cât și colegii săi vor da totul ca să repete isprava.
„Obiectivul nostru este să jucăm fiecare meci în parte și să tratăm serios fiecare partidă. La final vom vedea cu toții ce se va întâmpla. Am văzut câteva videoclipuri cu suporterii de după câștigarea Cupei și au fost foarte frumoase. Ne bucurăm că putem să oferim astfel de emoții oamenilor și asta ne dorim să facem în continuare. Noi vom face tot ce-i posibil să-i bucurăm din nou pe fanii noștri. Suntem concentrați atât pe campionat, cât și pe Cupă, chiar dacă această a doua competiție reprezintă cel mai scurt drum spre cupele europene. Până acum nu știu nimic despre Snagov, pentru că antrenorul nu ne-a vorbit încă despre această echipă, dar, cu siguranță, urmează să vizionăm jocurile lor și să aflăm detalii despre adversarul de mâine (astăzi – n.r.). Dacă o să păstrăm Cupa ar fi minunat pentru noi și pentru toți suporterii și vom face tot posibilul să se întâmple asta“, a spus fundașul Științei, care a explicat și faza în care a încercat să marcheze din foarfecă contra Viitorului: „Era bine dacă marcam, pentru că am fi dublat avantajul. Nu am reușit, însă mă bucur pentru Elvir Koljic că a marcat și astfel am putut să închidem acea partidă, pentru că la 1-0 meciul încă se joacă, iar la 2-0 e puțin mai dificil pentru adversar“.
Isaac Donkor este mulțumit de tot ce a văzut în aceste două luni de când a ajuns la Craiova și a apreciat modul cum a fost primit: „Concurența este foarte bună pentru noi, pentru echipă. Este foarte important ca într-o echipă să fie mai mulți jucători de valoare, să ne luptăm pentru postul nostru și să punem probleme antrenorului în a alege primul unsprezece. Sunt foarte bucuros că am ales Craiova. Colegii și întregul grup m-au primit foarte bine, m-am simțit bine din prima zi, de parcă eram aici de foarte multă vreme, iar în privința fanilor pot spune că sunt fantastici. Este important pentru noi să simțim susținerea lor și am observat că indiferent de rezultat sunt alături de noi“.
Partida Sportul Snagov – Universitatea Craiova va fi arbitrată de Horia Gabriel Mladinovici, ajutat de Andrei Constantinescu și Vlad Bârleanu (toți din Bucureşti), rezervă fiind Sergiu Popa (Aiud). Observatori au fost desemnați Zoltan Tamaş (Odorheiu Secuiesc), respectiv Aurel Ionescu (Bucureşti).

Șase luni fără Nae Tilihoi

Astăzi se împlinesc șase luni de la decesul fostului mare fotbalist al Craiovei Maxima, Nicolae Tilihoi. „Au trecut șase luni de la dispariția tatălui meu, iar pentru mine și mama au fost dificile, parcă ieri s-a întâmplat totul. Sunt convins că lumea își va aminti de tata… O victorie în meciul cu Snagovul ar fi ceva frumos, ar marca ziua așa cum și-ar fi dorit tatăl meu“, a declarat Lucian Tilihoi, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS