21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCiclism / Românul Serghei Ţvetcov a câştigat ediţia a 51-a a Turului României

Ciclism / Românul Serghei Ţvetcov a câştigat ediţia a 51-a a Turului României

Rutierul român Serghei Ţvetcov a câştigat, duminică, ediţia a 51-a a Turului ciclist al României, în timp ce ultima etapă, desfăşurată la Bucureşti, a fost adjudecată de turul Onur Balkan, informează Agerpres.
Onur Balkan s-a impus la sprint pe cei 100 km desfăşuraţi în circuit în etapa a cincea (Piaţa Presei Libere – B-dul Poligrafiei – str. Jiului), în 2 h 09 min 35 sec, fiind urmat, în acelaşi timp, de polonezul Szymon Krawczyk (Voster ATS Team) şi de italianul Filippo Ferronato (CT Friuli).
Marius Cristian Petrache (UVT-Devron West Cycling Team) este primul român care a încheiat etapa, pe locul 11, la o secundă de învingător, coechipierul său Dan-Mihai Băbăiţă clasându-se pe 19, tot la o secundă.
La general, Ţvetcov a fost urmat în clasament de Onur Balkan, la 12 secunde, şi de polonezul Mateusz Grabis (Voster ATS Team), la 20 de secunde, etc. Emil Dima (MsTina-Focus) a ocupat locul 6, la 27 de secunde.
Italianul Nicola Venchiarutti a rămas cu tricoul roşu, acordat celui mai bun căţărător, tricoul alb (acordat celui mai bun sportiv Under 23) a fost adjudecat de Onur Balkan, iar cel verde (acordat celui mai bun sprinter) a rămas la moldoveanul Cristian Răileanu, în timp ce Ţvetcov a încheiat cu tricoul galben, de lider la general, şi cel albastru, de cel mai bun român.
Turul României, a cărui primă ediţie s-a consumat în 1934, a revenit după o pauză de cinci ani. Ultima ediţie câştigată de un român fusese cea din 2011, când s-a impus Andrei Nechita.
Cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, Turul României 2018 a trecut prin cele trei provincii istorice ale României. Cursa a fost inclusă în calendarul UCI, a avut cinci etape şi o distanţa totală de 718 km, la startul său aliniindu-se 19 echipe, 4 echipe naţionale, 11 echipe continentale şi 4 de club: România, R. Moldova, Turcia, Belarus; Team Novak (România), MsTina-Focus (România-Italia), Team Illuminate (SUA), Monkey Town (Olanda), Trevigiani Phonix-Hemus 1896 (Bulgaria), Kobanya Cycling Team (Ungaria), Massi-Kuwait (Kuweit), Pannon Cycling Team (Ungaria), Voster ATS Team (Polonia), Apple Team (Kazahstan), Lvov Cycling Team (Ucraina); Steaua Bucureşti (România), UVT Devron West Cycling Team Timişoara (România), Cycling Team Friuli (Italia), Novo Nordisk Development Team (SUA).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS