16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportContinuați urcușul!

Continuați urcușul!

Marius Briceag promite să aibă evoluţii bune în viitoarele confruntări (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Universitatea Craiova a oscilat în evoluții și rezultate, dar, odată cu trecerea etapelor, echipa a arătat din ce în ce mai bine. Foarte bine s-a prezentat la meciul cu Dinamo, în special în repriza secundă, iar victoria obținută a readus liniștea în tabăra alb-albastră. Semnele revenirii au fost evidente, dar pentru certitudinea suporterilor Devis Mangia și elevii săi trebuie să etaleze un joc bun și să câștige în runda a 8-a pe terenul celor de la Gaz Metan Mediaș, confruntarea fiind programată sâmbătă, de la ora 21.00. O victorie în Ardeal ar putea însemna și o poziție mai bună în clasamentul Ligii I.

Mangia crede că poate trage concluzii importante după acest joc

Antrenorul Devis Mangia a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că acest joc îi poate oferi multe răspunsuri despre nivelul echipei în momentul de față și crede că Universitatea se poate întoarce la Craiova cu un rezultat foarte bun.

„Pentru mine va fi un meci interesant, pentru a înțelege exact situația noastră actuală după ultimele două jocuri. Gaz Metan Mediaș este o echipă bună, care a început sezonul foarte bine. Are jucători foarte buni în față, dar și noi avem fundași foarte buni. Am respect pentru Carlos Fortes, dar mă bazez pe calitățile echipei mele. Am început să lucrăm mai mult cu Elvir Koljic, pentru că înaintea meciului cu Dinamo am făcut-o foarte puțin și este foarte bine. El, ca și Nuno Rocha, au niște caracteristici care vor ajuta această echipă. Aștept să-l văd și pe Meza Colli cam în 15 zile și sperăm la rezultate pozitive. Pentru Mediaș nu contăm pe Meza Colli, dar pentru jocul cu Viitorul o să vedem. El s-a accidentat într-o zonă delicată și doctorul ne-a transmis să fim precauți, așa că nu-l forțăm“, a spus Mangia, care nu va putea conta nici pe Dimitrov și Bic.

Întrebat despre jucătorii care au evoluat la echipele naționale ale României, tehnicianul italian a spus că nu știe cu exactitate cum se prezintă din punct de vedere fizic și i-a felicitat pentru reușitele în tricourile galbene: „Sunt bucuros că mai mulți jucători ai clubului nostru au jucat la echipele naționale ale României, la prima reprezentantivă, la tineret și Under 19. Îi felicit pe toți cei care au mers la loturi și pentru tot ce au realizat acolo. Nu știu exact cum s-au întors. Ieri (miercuri) au făcut refacere, iar astăzi (joi – n.r.) o să vedem exact cum se prezintă“.

„Ne trebuie echilibru!“

Strategul Universității Craiova a vorbit și despre perioada trecută, când echipa nu avea reușite și el era aspru criticat de suporteri, iar acum, când Știința este pe locul trei, nu puțini sunt cei care se gândesc la titlul de campioană.

„Asta este partea frumoasă a fotbalului. Dacă vă amintiți, după partida cu Chiajna eram considerați ca și retrogradați, se punea problema dacă antrenorul este capabil să reconstruiască o echipă, iar acum suntem priviți ca favoriți la titlu, în timp ce eu sunt concentrat doar asupra partidei de la Mediaș. Nu m-am uitat pe clasament până după etapa a șaptea. Situația este la fel ca anul trecut și o să vedem ce putem reuși. O să vă spun acum ce am spus și după meciul cu Dinamo: ne trebuie echilibru! Sunt foarte mulțumit de lotul pe care-l am și sper să le dau tuturor posibilitatea să joace. Alegerile le fac în baza a ceea ce văd la antrenament. Echipa a doua este o resursă pentru noi și când avem un lot numeros trebuie să fie clar pentru băieți că dacă ei merg acolo trebuie să mă facă să văd că merită să-i chem la prima echipă. Calancea și Rossi nu intră în proiectul nostru de la prima echipă, dar e posibil ca Răzvan Popa să revină cu timpul“, a spus Mangia, care prevede o luptă acerbă în acest sezon pentru primul loc: „Cred că în acest an vor fi mai multe echipe care se vor bate pentru titlu, dar este cam devreme să spun câte. Afirm însă că nivelul este mai ridicat anul acesta decât în sezonul trecut“.

Briceag, optimist

Prezent la întâlnirea cu reprezentanții mass-media, fundașul Marius Briceag a afirmat că se așteaptă la un duel dificil la Mediaș, dar că poate fi câștigat cu un plus de concentrare din partea tuturor colegilor săi.

„Sunt convins că ne va aștepta un joc foarte greu, dar dacă vom intra concentrați și vom avea o atitudine bună, cu siguranță vom scoate un rezultat pozitiv. Mediașiul are o echipă foarte bună, a schimbat câțiva jucători și le-a mers bine până acum. Pauza asta competițională a venit foarte bine, pentru că am avut mai mult timp la dispoziție să pregătim acest meci și acum sperăm să câștigăm“, a spus Briceag.
„Când se va apela la mine vreau să dau totul pe teren și să-mi ajut echipa cât mai mult ca să scoatem rezultate bune. Nu este o presiune pe noi și nici nu vrem să ne gândim dinainte că o victorie ne-ar urca pe primul loc. Trebuie să luăm fiecare meci, să dăm totul pe teren ca să câștigăm și la finalul campionatului vom vedea unde vom fi“, a completat Marius Briceag.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS