12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFilieșenii au doborât „satelitul“

Filieșenii au doborât „satelitul“

Derbiul Doljului din etapa a treia a Ligii a III-a, seria 3, CSO Filiași – Universitatea II Craiova s-a ridicat la nivelul așteptărilor, fiind foarte disputat. Câștig de cauză au avut filieșenii, care s-au impus vineri seară, pe stadionul „Chimia“, cu scorul de 2-1. Cele două formații și-au împărțit reprizele, prima aparținându-le oaspeților, a doua – gazdelor. La partidă a asistat și Devis Mangia.
Alb-albaștrii au deschis scorul în urma unui autogol. Alex Vulpe a centrat de pe dreapta pentru Burlacu, Robert Vulpe a respins din cădere, dar mingea l-a lovit pe Șchiopu și a intrat în poartă (’33, 0-1).
De menționat că „satelitul“ a avut și o bară în prima repriză, Burlacu a plasat mingea cu interiorul la colțul lung, de la 14 metri, dar balonul a lovit transversala (’32).
Filieșenii au scuturat și ei plasa lui Dică, Tereche reluând imparabil de la patru metri, după o centrare a lui Unguru, dar golul a fost anulat pe motiv de offsaid (’48).
Gazdele au izbutit egalarea în urma unui penalti dictat după un henț comis de Robert Bogdan, lovitura de la 11 metri fiind transformată în gol fără emoții de Claudiu Ghighilicea (’68, 1-1).
CSO Filiași a preluat conducerea tot după un penalti, obținut de Cocină, Daniel Unguru marcând cu sânge rece de la punctul cu var (’78, 2-1).
CSO Filiași: Bobonete – Șchiopu, R. Vulpe, A. Lupu, Tereche – Gheorghișor, D. Stancu, Unguru, Crușoveanu (’71, Cocină) – C. Dinu (’57, Negrescu), Ghighilicea (’85, Borhot). Antrenor: Cosmin Fruntelată.
U Craiova II: Dică – Sârbu, Popa, R. Bogdan, Juncu – Țoiu (’46, Al. Dinu), Țegle (’76, Rossi) – Al. Vulpe, V. Constantin, Trancă (’80, Zete) – Burlacu. Antrenor: Dragoș Bon.
Cartonașe galbene: R. Vulpe ’25, C. Dinu ’79 / Țoiu ’33, Țegle ’40.
Au arbitrat: Octavian Ciucanu – Pavel Cojocaru, Claudiu Șchiopet.
Observatori: Luis Moisescu, Viorel Nicolescu.

Bon – supărat, jucătorii Filiașiului exultă

Antrenorul formației Universitea II Craiova, Dragoș Bon, nu s-a împăcat deloc cu rezultatul final. „Am făcut o primă repriză foarte bună și în a doua am avut câteva oportunități de a marca, inclusiv Vali Constantin a scăpat singur cu Bobonete și nu a reușit să dea gol, după care a făcut fault la mijlocul terenului și de acolo, din fază fixă, iese golul. E foarte greu pentru jucătorii cu calitate să se exprime pe un astfel de teren. Nu-mi place să vorbesc despre arbitraj. Primul penalti a fost indiscutabil, dar la al doilea am văzut clar cum s-a lovit mingea. Ce mai contează acum, rezultatul rămâne neschimbat“, a explicat Dragoș Bon, pentru GdS.
De partea cealaltă, fotbaliștii lui CSO Filiași au exultat după succesul înregistrat. „A fost o victorie foarte muncită. Ne-am mobilizat bine după ce nea Silviu Lung a decis să renunțe la echipă. Ei au deschis scorul pe o greșeală a noastră, în rest eu zic că am dominat majoritatea timpului și mă bucur că a ieșit bine pentru noi. E foarte bine pentru moralul nostru că am reușit să câștigăm“, a declarat Robert Vulpe, pentru GdS.
„Sunt foarte bucuros pentru această victorie. Aveam mare nevoie de ea. Dedicăm această victorie lui Silviu Lung și sper ca în meciul următor să repetăm jocul bun și să obținem un nou succes“, a punctat Daniel Unguru.

Mugur Gușatu, înlocuitorul lui Silviu Lung

CSO Filiași s-a orientat repede după ce Silviu Lung a anunțat că renunță la postul de antrenor principal, „din motive personale“. Conducătorii doljeni au anunțat sâmbătă că noul strateg al formației este Mugurel Radu Gușatu, fostul atacant al formațiilor Universitatea Craiova, Extensiv Craiova, DSV Leoben, Poli Timișoara, Heerenven, MTK Budapesta și FC Bihor Oradea. Tehnicianul de 49 de ani, născut în Cezieni (Olt), a activat în ultimii ani în cadrul Centrului de Copii și Juniori al Universității Craiova, fiind antrenorul echipei secunde a clubului alb-albastru, alături de Corneliu Papură, dar și la grupele de republicani A și B. Mugur Gușatu a încheiat colaborarea cu Universitatea II în luna iunie.
„A fost o surpriză pentru mine. După ce a plecat nea Silviu Lung m-a sunat Florin Spânu și m-a întrebat dacă aș vrea să colaborăm și am fost de acord, mai ales că eram liber. Cunosc majoritatea jucătorilor din lot. Avem un lot bun și sper să ne atingem obiectivul, acela de a încheia în primele cinci. În primul rând vreau să jucăm un fotbal frumos și să atragem spectatorii“, a declarat Mugur Gușatu, pentru GdS.
Mugur Gușatu va debuta pe banca lui CSO Filiași împotriva grupării Sporting Roșiori, meciul fiind programat sâmbătă, 15 septembrie, de la ora 17.00, în Teleorman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS