12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCicâldău și Ivan au marcat pentru victoria României U21 în Portugalia

Cicâldău și Ivan au marcat pentru victoria României U21 în Portugalia

Naționala de tineret a României a reușit să producă surpriza și să câștige meciul susținut vineri seară, la Pacos de Ferreira, în fața Portugaliei, din grupa C a preliminariilor CE din 2019, găzduit de Italia și San Marino. A fost 2-1 pentru trupa antrenată de Mirel Rădoi, care a rămas neînvinsă în preliminarii. Drumul spre victorie l-a deschis decarul Universității Craiova, Alexandru Cicâldău, care a șutat pe jos, de la 20 de metri, după o pasă venită de la Florinel Coman (’51).
La doar șase minute, fostul căpitan al Științei, Andrei Ivan, a majorat avantajul de pe tabelă după ce a scăpat singur cu portarul, lansat fiind de Dennis Man (’57).
Lusitanii au redus din handicap în minutul 84, când Carvalho a înscris cu o lovitură de cap, plasată lângă bară.
De menționat că în ultimele secvențe ale partidei, gazdele puteau egala, dar portarul Radu a apărat un penalti și a trimis România U21 aproape de turneul final.
De asemenea, trebuie punctat faptul că România Under 21 a încheiat meciul în nouă oameni, Nedelcearu (’70) și Andrei Ivan (’90) fiind eliminați. Selecționerul Mirel Rădoi i-a chemat în locul lor pe Robert Moldoveanu și Ricardo Grigore, pentru jocul următor, ambii de la Dinamo.
Portugalia U21: J. Pereira – Fernando (’74, D. Goncalves), J. Fernandes, F. Ferreira, Y. Ribeiro – Eustaquito (’46, J. Filipe), P. Rodrigues, J. Carvalho – J. Felix – Tavares (’59, Gil Dias), D. Jota. Selecționer: Rui Jorge.
România U21: A. Radu – Boboc, Nedelcearu, Pașcanu, Fl. Ștefan (’90, Fl. Borța) – Dr. Nedelcu, Cicâldău – Man (’90+7, A. Ciobanu), I. Hagi (’76, Ad. Rus), Fl. Coman – A. Ivan. Selecționer: Mirel Rădoi.
Tricolorii ocupă locul doi în grupa 8 a preliminariilor Campionatului European, cu 15 puncte, la trei puncte de Bosnia (un meci în plus) şi la două puncte de locul trei, ocupat de Portugalia. Ţara Galilor, Elveţia şi Liechtenstein completează grupa. Pentru România U21 urmează meciul cu Bosnia U21, acesta fiind programat mâine, de la 19.00 (Pro TV).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS