3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLuptătorii craioveni au obținut 12 medalii pe plajă

Luptătorii craioveni au obținut 12 medalii pe plajă

Luptătorii de la cluburile din Bănie au participat recent la Campionatul Național de lupte pe plajă de la Mamaia și s-au întors încărcați de medalii.
Reprezentanții CS Universitatea Craiova (foto), pregătiți de frații Aurel și Marius Cimpoeru, au reușit să urce pe podium de cinci ori. Ștefan Coman a devenit dublu campion național, la categoria -70 kilograme, atât la juniori, cât și la seniori. Vicecampioni naționali au ieșit Gheorghe Constantin (seniori, categoria -70 kilograme) și Alexandra Anghel (senioare, categoria +70 kilograme), iar pe treapta a treia a podiumului a urcat Ionuț Răduică (80 kilograme).
În clasamentul pe cluburi, CS Universitatea a câștigat primul loc la seniori și locul 3 la juniori.
CSM Craiova a obținut șapte medalii. La categoria cadeți, Cristina Ungureanu (+50 kg) și Cătălin Irimia (+70 kg) au obținut argintul, iar Roxana Capezan (+50 kg) a luat bronzul, cele trei medalii punând CSM Craiova pe locul trei în ierarhia pe cluburi la această vârstă. Juniorii au adjudecat trei medalii, dintre care un titlu național prin Mihaela Bărbulescu (60 kg). Ana Maria Enache (60 kg) și George Berbecaru (70 kg) au cucerit câte un bronz, în timp ce Violeta Măicănescu s-a clasat pe locul patru. La fel ca la cadeți, aceste rezultate au poziționat clubul din Bănie pe locul trei în clasamentul general al juniorilor. O singură medalie a fost obținută la seniori de către junioarea Mihaela Bărbulescu, care astfel și-a dublat performanța clasându-se pe locul trei la 60 kg.
Trebuie menționat că din 2024 luptele pe plajă vor fi introduse la Jocurile Olimpice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS