17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSpectacol şi motoare încinse pe Transalpina

Spectacol şi motoare încinse pe Transalpina

Mii de turişti sunt aşteptaţi la Rânca, pe Transalpina pe 1 şi 2 septembrie

Turiştii sunt aşteptaţi la Rânca şi pe Transalpina în primul weekend de toamnă. Drumul va fi închis temporar, pentru organizarea Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2018, „Cupa Gorjului – Acasă la Brâncuşi“. Ion Tudor, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu, a precizat că în ciuda organizării competiţiei auto vor exista perioade în care turiştii vor putea urca la Rânca şi pe Transalpina. Ion Tudor le recomandă conducătorilor auto să nu rămână pe Transalpina până la lăsarea nopţii şi să circule prudent. Mulţi gorjeni vor fi spectatori la competiţia automobilistică din zilele de 1 şi 2 septembrie. Potrivit lui Ion Tudor, drumarii vor oferi asistenţă de specialitate organizatorilor Campionatului Naţional de Viteză în Coastă, ajuns la cea de-a 6-a etapă. Organizatorii mizează pe participarea a peste 15.000 de spectatori pentru cele două zile de concurs.

74 de piloţi înscrişi în concurs

Evenimentul se va desfășura sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și a MTS şi este organizat de Asociația Club Sportiv AUTOCOREX. Lista înscrierilor pentru Cupa Gorjului, a 6-a etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă „Dunlop“, cuprinde 74 de piloți, atât în clasamentul CNVC, cât și în CNVC2 și CNVC-I. Traseul măsoară 5 km de probă specială cu o rampă maximă de 12% şi o diferenţă de nivel de 342 de metri. Recordul acestui traseu este deținut de multiplul campion naţional, reşiţeanul Lucien Hora, la volanul unui monopost Lola B99. În 2014, sportivul a reuşit să oprească cronometrul la timpul de 2 minute şi 36 de secunde, având o viteză medie de 114Km/h. La Campionatul din Rânca vor fi prezenţi şi șapte sportivi craioveni.
Programul competiției: Sâmbătă: 9.00 – recunoaşteri, manşa I; 10.15 – recunoaşteri, manşa II; 11.30 – recunoaşteri, manşa III; 14.15 – antrenamente cronometrate, manşa I; 16.00 – antrenamente cronometrate, manşa II; 17.30 – antrenamente cronometrate, manşa III. Duminică: 9.00 – recunoaşteri, manşa IV; 10.45 – recunoaşteri, manşa V; 13.45 – concurs, manşa I; 15.45 – concurs, manşa II; 19.00 – afisarea rezultatelor definitive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS