10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVâlcea a pornit în forță! A câștigat Supercupa României

Vâlcea a pornit în forță! A câștigat Supercupa României

Echipa feminină de handbal SCM Râmnicu Vâlcea a câştigat, sâmbătă seară, în Sala Polivalentă din București, Supercupa României, după ce a învins campioana CSM Bucureşti cu 33-31. Partida a avut nevoie de 20 de minute de prelungire pentru a fi decisă învingătoarea. La sfârşitul celor 60 de minute, scorul a fost 21-21.
Deși toată lumea o dădea favorită pe CSM București, echipa olteană a vrut să demonstreze că nimic nu este imposibil și după o luptă fantastică, de 80 de minute, elevele lui Florentin Pera au jucat în primul rând cu sufletul și au reușit să se impună.
Vâlcea a jucat de la egal la egal cu Dream Team-ul de la CSM București, cucerind astfel prima cupă din istoria clubului. Pentru CSM, a fost primul trofeu intern pierdut în ultimii trei ani.
Astfel, după ce sezonul trecut, SCM Craiova, câștigătoarea Cupei EHF, administra „tigroaicelor“ de la CSM București o înfrângere după aproape un an și jumătate (38 de victorii consecutive), acum a venit rândul vâlcencelor să învingă campioana României. Astfel, putem crede că CSM București, echipă care încă suferă la capitolul omogenitate după schimbările din lot, nu va mai defila așa ușor prin campionatul intern.
Primul meci oficial pe banca tehnică a echipei SCM Vâlcea a însemnat și primul trofeu pentru antrenorul Florentin Pera.
„A fost un meci de infarct, un meci care ne-a ţinut cu sufletul la gură până în ultima secundă. Fetele au fost unite, au luptat până la ultima clipă de energie, aşa cum le-am transmis înainte de acest joc. De asemenea, am dat dovadă de spirit de luptă, spirit de echipă, am fost uniţi. Cred că este o victorie meritată şi foarte preţioasă pentru clubul nostru“, a declarat Florentin Pera la final, într-o intervenţie la TVR.
Antrenorul a explicat ce a făcut diferența: „SCM Rm. Vâlcea a fost o familie, cred că aici am făcut diferenţa. Am fost o echipă unită, am luptat până la capăt, am găsit soluţii în ultimele minute prin introducerea Marijei Petrovic. Cred că şi tactic am reuşit să marcăm aproape la fiecare atac. Este o victorie enormă pentru mine şi pentru fete. Ele sunt artizanele acestui succes“.
Tehnicianul nu s-a hazardat în declarații când a fost întrebat dacă Vâlcea se va bate la titlu. „Cred că este mult spus că ne vom bate la titlu, noi ne propunem să terminăm pe podiumul Ligii Naţionale. Nu va fi o misiune uşoară, având în vedere că sunt multe echipe care se luptă pentru o medalie. Însă preţiosul trofeu a fost câştigat în faţa uneia dintre cele mai importante echipe ale Europei, CSM Bucureşti, care dispune de un lot foarte valoros, având jucătoare ca Neagu, Cvijic, Lekic, Radicevic, Paula Ungureanu şi celelalte“, a încheiat Florentin Pera.
De partea cealaltă, antrenorul Magnus Johannson a debutat cu o înfrângere pe banca tehnică a CSM Bucureşti. „Nu a ieşit aşa cum m-am aşteptat. A fost un meci dificil, nu a fost un joc foarte bun pentru noi. Cred că am început partida destul de slab în apărare. În primele minute ale reprizei secunde a fost mai bine, dar apoi iar am avut probleme, am avut o evoluţie cu urcuşuri şi coborâşuri. În mod clar, trebuie să lucrăm mai mult după acest meci“, a declarat Magnus Johansson după meci, la TVR.
Tot sâmbătă, în Polivalenta bucureșteană s-a jucat și Supercupa României la masculin. Dinamo București a câștigat trofeul după ce a învins HC Dobrogea Sud Constanţa cu 31-26 (16-17). Campioana şi-a luat revanşa în faţa adversarei, după ce Constanţa câştigase trofeul în 2017.

CSM Bucureşti – SCM Rm. Vâlcea 31-33 (26-26, 21-21, 10-12)
Neagu 12 goluri, Lekic 7, Radicevic 6, Lazovic 3, Mehmedovic 1, Curea 1, Manea 1 / Glibko 10, Vasileuskaya 4, Fraga 5, Petrovic 4, Băcăoanu 3, Lopez 3, Da Silva 2, Florica 2.

Lotul echipei din Vâlcea: Yuliya Dumanska, Petra Blazek, Diana Ciucă, Cristina Florica, Ana Maria Popa, Iryna Glibko, Ines Khouildi, Andreea Adespii, Alicia Fernandez, Andreea Pricopi, Maria Gavrilă, Raluca Băcăoanu, Marija Petrovic, Florentina Craiu, Natalia Vasileuskaya, Samara da Silva Vieira, Marta Lopez, Alexandra Badea. Antrenori: Florentin PERA (principal), Maria Rădoi (secund), Ildiko Kerekeș Barbu (antrenor cu portarii).

În finala Cupei României, din sezonul trecut, disputată la Ploiești, CSM București s-a impus cu 29-22 (15-10) în fața celor de la Vâlcea. Bucureștencele vor juca în Liga Campionilor, în timp ce Vâlcea va evolua, în premieră, în Cupa EHF, în turul al treilea, urmând să întâlnească, în luna octombrie, învingătoarea dintre formațiile Bruhl Handball din Elveția și Kastamonu Belediyesi din Turcia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS