24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Galop de sănătate pentru „U“ Craiova la Voluntari

Fotbal / Galop de sănătate pentru „U“ Craiova la Voluntari

Universitatea Craiova a reușit să-și mulțumească, în sfârșit, susținătorii, oferindu-le luni seară o victorie concludentă, cu scorul de 5-1, și un joc consistent, uneori spectaculos. Victimă i-a fost FC Voluntari, care, în ciuda faptului că a jucat pe propriul teren, nu a reușit să pună probleme absolut deloc. În urma acestui succes, gruparea alb-albastră a urcat de pe locul 12, pe șase, cu 8 puncte, la 5 distanță de liderul FCSB.

Alb-albaștrii au deschis scorul prin Bancu, care a preluat la 12 metri o pasă venită de la Cicâldău și a reușit să trimită în poartă de lângă Walace (’24, 0-1).

Știința și-a majorat avantajul tot după o centrare a lui Cicâldău, de data asta dintr-o lovitură liberă liberă executată de pe dreapta, la finalizare aflându-se Renato Kelic, care a plasat mingea sub bară cu o lovitură de cap (’27, 0-2).

Craiova și-a continuat forcingul și a marcat un gol superb prin Alex Mitriță, căpitanul a finalizat pe lângă Vâtcă, după ce l-a culcat inițial pe portar cu o fentă, după o acțiune inițiată de Borța și un assist al lui Bancu (’39, 0-3).

Rezultatul pauzei l-a stabilit Bancu, după o fază asemătoare, de data asta assistul aparținându-i lui Mitriță (’41, 0-4).

În partea secundă Universitatea Craiova s-a mulțumit să domine și să-și protezeje unele „piese“, iar Voluntariul a reușit să reducă din diferență în urma unui penalti dictat după un fault comis de Cicâldău și transformat de Laidouni (’85, 1-4).

Avram a dictat un penalti și pentru Știința, după un fault comis de Vâtcă asupra lui Markovic, Bancu semnând golul numărul cinci l meciului și al treilea al său, executând perfect lovitura de la 11 metri (’87, 1-5).

FC Voluntari: Vâtcă – Hodorogea, Walace (’43, Belahmeur), Zgrablic – Ricardinho, Sesar (’80, Ciucur), Lazăr, Laidouni, Al. Vlad – Pârcălabu (’23, Tudorie), Căpățână. Antrenor interimar: Dinu Todoran.

„U“ Craiova: Pigliacelli – Borța, Kelic, Ferreira, Briceag (’59, Burlacu) – Fedele (’73, Mateiu), Cicâldău, Bancu – Bărbuț (’66, Markovic), Mitriță, Baicu. Antrenor: Devis Mangia.

Cartonașe galbene: Behlamuer ’48, Ricardinho ’67, Căpățână ’90+1 / Cicâldău ’85.

Au arbitrat: Marius Avram – Mircea Orbuleț, Marius Badea; Marian Barbu.

În etapa viitoare, Universitatea Craiova va primi vizita eternei rivale Dinamo, derbiul fiind programat sâmbătă, de la ora 21.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS