5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Doljenii au strâns puncte bune în prima etapă

Fotbal / Doljenii au strâns puncte bune în prima etapă

Cele trei reprezentante ale  Doljului din Liga a III-a au contabilizat puncte frumoase sâmbătă seară, în prima etapă din seria 3.

„Satelitul“ Științei a ratat victoria

Astfel, echipa a doua a Universității Craiova a înregistrat o remiză în deplasarea de la Ploiești, terminând 1-1 întâlnirea cu AFC Astra II. Alb-albaștrii au deschis scorul prin Luis Nițu (36), iar gazdele au replicat printr-un penalti controversat.

„Am întâlnit o echipă experimentată, care a avut decât doi jucători născuți în 2000 în teren, în rest a avut de 1995, 1996 și 1997 și consider că este un rezultat bun. Noi am început cu doi juniori de 2001 în teren și am terminat cu trei și mai mulți de 2000, deci nu am avut aport de la prima echipă decât pe Țegle, un fotbalist nou, care vine după o accidentare. Băieții au arătat o foarte bună organizare și e un început care ne dă speranțe. A fost 1-0 pentru noi, am jucat bine, iar ei au egalat dintr-un penalti inexistent, l-am și contestat, dar asta este, rezultatul final a fost stabilit de acest penalti. Din punctul nostru de vedere a fost fault la Calancea“, a declarat antrenorul „satelitului“, Dragoș Bon, pentru GdS.

Universitatea II Craiova: Calancea – Puțaru, C. Ion, R. Bogdan – Sârbu, Țegle, Șerban, Juncu – Frăsineanu, Nițu, Constantin. Au mai intrat: Țoiu, C. Dobre, Zbona, Trancă.

Filieșenii au luat un punct la Mioveni

O altă remiză s-a înregistrat la Mioveni, acolo un CSO Filiași a dat piept cu nou promovata Unirea Bascov. A fost 0-0, iar tehnicianul Silviu Lung consideră echitabil rezultatul.

„Prima repriză a fost clar a noastră, am dominat, am ratat mult, iar a doua parte, în ultimele 20 de minute mai exact au avut ei mai multe ocazii. Per total este un rezultat echitabil. Din păcate în acest meci l-am pierdut pe Rodemis Trifu, care a suferit o disjuncție și trebuie să jungă la spital“, a explicat Silviu Lung, pentru GdS.

CSO Filiași: Nedianu – Șchiopu, Vulpe, Lupu, Crușoveanu – Ungur, D. Stancu – Gheorghișor, Ghighilicea, Stăiculescu – C. Dinu. Au mai intrat: Negrescu, Borneci, R. Trifu.

Echipa lui Mititelu a debutat cu dreptul

La rândul său, U Craiova 1948 SA, alias FCU, s-a impus cu 3-0, pe stadionul „Municipal“ din Severin, în fața argeșenilor de la Atletic Bradu. Golurile echipei antrenate de Fane Stoica au fost marcate de Stefan Kovari (’49), Alexandru Raicea (’51), Mihai Dina (’74).

FCU: Mogoșanu – Dănănae, E. Dina, Ciucă, Negru – Kovari, Cl. Ștefan, Zimța – Al. Raicea, Bălan, Ad. Cârstea. Au mai intrat: Văduva, M. Dina, S. Lupu.

În runda următoare, Universitatea II Craiova (locul 8) va primi vizita formației Unirea Bascov (vineri, 31 august, ora 18.00, pe „Extensiv“), CSO Filiași (locul 11) va evolua tot în deplasare, la FC Pucioasa (sâmbătă, 1 septembrie, ora 17.00), iar FCU va juca pe terenul lui SR Municipal Brașov (sâmbătă, 1 septembrie, ora 17.00).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS