8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDacă învinge la Craiova, România merge la Euro, după 23 de ani

Dacă învinge la Craiova, România merge la Euro, după 23 de ani

Tricolorii au obținut o victorie importantă în Finlanda

Echipele naționale de volei ale României (masculin și feminin) sunt angrenate în această perioadă în preliminariile Campionatului European din 2019. Atât fetele, cât și băieții au câștigat meciurile disputate în etapa de miercuri și sunt tot mai aproape de turneul final.
Naționala masculină a înfruntat, în deplasare, Finlanda și a obținut o victorie mare, cu scorul de 3-2 (25-18, 21-25, 25-22, 18-25, 15-6), în etapa a doua din grupa A. Selecționata antrenată de tehnicianul craiovean Dan Pascu, care și în runda inaugurală se impusese tot cu 3-2, în fața Danemarcei, are acum patru puncte și ocupă primul loc. România și Finlanda vor juca din nou duminică, în Sala Polivalentă din Craiova, de la ora 18.00 (TVR HD), iar o victorie i-ar califica pe români la turneul final, după o pauză de mai bine de două decenii, din 1995. România ocupă primul loc în grupă, cu patru puncte, urmată de Finlanda, tot cu patru puncte și Danemarca (1 punct). La turneul final se califică câștigătoarele celor șapte grupe din preliminarii, plus cele mai bune cinci echipe de pe locul doi.
Tricolorii s-au întors joi din Finlanda și se pregătesc pentru confruntarea de duminică de la Craiova. Antrenorul Dan Pascu așteaptă publicul în număr cât mai mare la sală, pentru a ajuta echipa României să obțină o victorie istorică. „Este extraordinară victoria pe care am obținut-o în Finlanda. Am crezut în ea, dar știam că va fi foarte greu. Meciul de duminică de la Craiova cu ei va fi de două ori mai greu, pentru că deja știu cum jucăm, ne știu tactica, și vor veni hotărâți să își ia revanșa. La orice victorie pentru noi, nu mai avem cum să pierdem calificarea, una așteptată de atâția ani. De când sunt eu la națională am avut două campanii de calificare, unde am avut șansă până în ultima etapă la calificare. Acum sper să o și facem. Aștept craiovenii la sală“, a spus Pascu, în exclusivitate pentru GdS. Un bilet de intrare la meci este cinci lei.
La națională evoluează trei jucători de la SCM-U Craiova, Laurențiu Lică, Bogdan Ene și Rāzvan Olteanu. Căpitanul oltenilor, Lică, a suferit o întindere la cvadriceps, iar antrenorul Dan Pascu nu l-a forțat la partida din Finlanda.

Lică: Evoluez de zece ani la națională, îmi doresc calificarea

Lică, ajuns la 38 de ani, a vorbit înainte de debutul preliminariilor despre ce ar însemna o calificare la turneul final pentru el. „Evoluez la națională de vreo zece ani. Nu am reușit să ne calificăm până acum. Îmi doresc foarte mult, ar fi un lucru extraordinar pentru următoarea generație de jucători, tineri care sunt acum la lot. Îmi doresc să pun umărul la calificare și pe viitor cei mai mici să beneficieze de acest atuu să înceapă cariera la națională cu o calificare la Europene. Din păcate, noi nu am avut parcursul foarte bun al fetelor, care se califică constant la Euro“, a spus cel poreclit „Lolo“.

Fetele, lidere în grupă

Naționala feminină a României a jucat în Sala Polivalentă din Craiova, în etapa a treia din grupa F, și a învins Letonia cu scorul de 3-0 (25-11, 25-18, 25-22). Tricolorele, pregătite de bulgarul Nikolai Ivanov, au acum 7 puncte în clasament și ocupă primul loc. Pe locul doi se află Spania (6 puncte), urmată de Bosnia și Herțegovina (5p) și Letonia (0p). Primele două clasate se vor califica la Euro. România va mai disputa un sigur meci din grupă anul acesta, în Letonia, duminică, de la ora 18.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS