12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Au vrut, dar n-au putut! Alb-albaștrii nu mai sperie pe nimeni (galerie foto)

Fotbal / Au vrut, dar n-au putut! Alb-albaștrii nu mai sperie pe nimeni (galerie foto)

„U“ Craiova – Chiajna 0-1

A marcat: Gorobsov ’80.
„U“ Craiova: Pigliacelli – Donkor, Gardoș (’71, Kelic), Ferreira – Martic, Mateiu (’81, Markovic), Fedele, Bancu – Cicâldău, Mitriță, Burlacu (’60, Baicu). Antrenor: Devis Mangia.
Chiajna: Caparco – Matei, Albu, Marc, Panait – Grădinaru, Prepeliță, Gorobsov (’90, Bărboianu) – Guessan (’60, Bawab), Batin, Nivaldo (’46, Ivanovici). Antrenor: Ionuț Badea.
Cartonașe galbene: Mitriță ’23, Mateiu ’53, Bancu ’59, Markovic ’83 / Guessan ’21, Grădinaru ’33, Batin ’35, Matei ’66, Bawab ’73, Gorobsov ’81.
Cartonaș roșu: Donkor ’18.
Au arbitrat: Ionuț Coza – Ovidiu Artene, Bogdan Gheorghe; Horia Mladinovic.
Observatori: Eduard Dumitrescu, Marian Ivan.
Statistica jocului: posesie: 50%-50%, ocazii de gol: 10-7, șuturi pe poartă: 8-3, șuturi pe lângă poartă: 2-4, lovituri libere: 25-20, cornere: 4-6, ofsideuri: 0-5, aruncări de la margine: 23-23, intervenții portar: 2-8, faulturi: 20-20.

Cicâldău a ratat cea mai mare ocazie a Științei

Greu de imaginat că Universitatea Craiova, echipă care în sezonul trecut încânta și lupta pentru titlu, va deține doar cinci puncte după cinci etape în actualul campionat.  Dacă primele adversare, Poli Iași și FC Botoșani, veneau în Bănie temătoare și reușeau să plece cu câte un punct fericite, acum oaspeții vin cu mult curaj și pun mari probleme, accentuând criza trupei lui Devis Mangia. Cel mai bun exemplu de „obrăznicie“ l-a oferit ieri seară Concordia Chiajna, care, deși nu a aliniat jucători impresionanți, din contră, unii fiind aproape de „expirare“, a reușit să contabilizeze toate cele trei puncte, impunându-se cu 1-0, la capătul unui joc în care „leii“ nu au prea pus probleme. Golul oaspeților a fost marcat de Gorobsov, cu un șut din afara careului mare (’80, 0-1). A fost un alt meci în care cel mai bun jucător al Universității a fost portarul Mirko Pigliacelli, autorul unei parade memorabile în prima repriză.

De menționat faptul că înainte de startul partidei s-a ținut un moment de reculegere în memoria lui Costică Ștefănescu, fostul căpitan al Maximei. Ieri s-au împlinit cinci ani de când cel supranumit „Ministrul apărării“ a trecut în lumea celor drepți.

De remarcat și coregrafia suporterilor de la Peluza Nord, care au arborat o pânză albă imensă pe care scria NU Kozloduy, mai jos fiind și un mesaj: „Kozloduy a future Chernobyl (Kozloduy, viitorul Chernobyl – n.r.)“. Îngrijorările fanilor Craiovei sunt legate de centrala nucleară Kozlodui, de pe malul bulgăresc al Dunării. În ultimii ani, mai multe asociații au luptat împotriva construirii unui megadepozit de deșeuri radioactive la doar 4 kilometri de granița cu România, despre acest subiect scriind de nenumărate ori și GdS.

Mulți nervi și un arbitru nesigur

Evoluția ștearsă a alb-albaștrilor a fost generată și de starea terenului de joc, gazonul de pe „Ion Oblemenco“ devenind din ce în ce mai prost, dar și de arbitrul central, ilfoveanul Ionuț Coza având o manieră ciudată de a împărți dreptatea. A acordat cartonașe galbene în stânga și-n dreapta, asta după ce l-a trimis pe Donkor la cabine după un fault inutil la mijlocul terenului asupra lui Marc, lăsând-o pe Știința în zece oameni încă din minutul 18. În primă fază Coza a vrut să-i acorde galben, avea cartonașul în mână, decizie la care nimeni nu avea de gând să protesteze, apoi s-a răzgândit și a acordat direct roșu, declanșând controverse în teren și în tribune.

Toate acestea, coroborate și cu frustrările din meciurile trecute, au făcut ca nervii să cedeze în rândul jucătorilor, Alex Mitriță căzând pradă unei provocări. După ce și-au cerut scuze suporterilor de la Peluza Nord și nu numai, jucătorii Universității s-au îndreptat spre vestiare, iar un fan mai pătimaș și slobod la gură i-a adresat căpitanului unele cuvinte deranjante, moment în care Mitriță a răbufnit și a încercat să ajungă la acesta și să-i ceară socoteală. Din fericire colegii de echipă au fost atenți și au reușit să-l oprească la timp, punând capăt unei situații jenante pentru ambele părți.

Un alt moment neplăcut s-a petrecut, din câte se pare, pe tunelul ce duce la vestiare. Conform Telekom Sport, antrenorul Craiovei, Devis Mangia, ar fi avut un conflict cu Andrei Marc, jucătorul Chiajnei.

„Răspund într-un mod foarte simplu. Am pierdut, dar trebuie să ştii să pierzi. Dar, când câştigi, şi aici trebuie să ştii să câştigi“, a comentat Devis Mangia.

Mangia: Nu am ce să le reproșez jucătorilor

Deși reușitele din teren ale alb-albaștrilor au fost foarte puține, antrenorul Universității Craiova, Devis Mangia, a afirmat că apreciază efortul depus de jucătorii săi și a subliniat ideea că echipa nu este în criză.

„Am jucat peste 70 de minute în 10, nu am ce să le reproșez jucătorilor. Le mulțumesc pentru tot ce au făcut pe teren. Nu vorbesc de arbitraj, se poate întâmpla să fie o eliminare, dar mie nu mi-a plăcut cum a gestionat toată partida. S-a pierdut foarte mult timp, au fost timpi morți. Gazonul e o dramă totală, nu mai putem să ne prefacem că nu contează. Suprafața e într-o stare foarte proastă. Câțiva dintre jucători par fără energie, dar nu din cauza lor sau a pregătirii. E din cauza gazonului“, a explicat Mangia.

Pentru galerie foto, click aici.

În runda următoare, „U“ Craiova va juca împotriva formației FC Voluntari, meciul fiind programat luni, 27 august, de la ora 21.00, pe stadionul “Anghel Iordănescu”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS