14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRegăsiți-vă cadența!

Regăsiți-vă cadența!

Universitatea Craiova a început prost campionatul, dar odată cu meciul de la Călărași echipa a avut o atitudine mult mai bună în teren, lucru observat și în returul cu RB Leipzig din Liga Europa. Pentru gruparea din Bănie urmează un joc cu un adversar aparent facil, Concordia Chiajna, dar Devis Mangia este precaut și așteaptă ca băieții săi să confirme ascensiunea și în confruntarea care va avea loc astăzi, de la ora 21.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“. Marea problemă a tehnicianului italian o reprezintă accidentarea lui Alex Mitriță, căpitanul nefiind la parametri optimi la ultimele antrenamente, dar și starea de oboseală instalată în lot.
„Ne așteaptă o partidă dificilă, pentru că jucăm în compania unei formații foarte bune, dar și pentru că are loc după disputarea unei partide foarte dificile cu Leipzig. Jucătorii sunt obosiți, cum este și normal, și cum noi nu avem un lot numeros ca să-i rotim, o să încercăm să-i recuperăm. Despre Alex Mitriță pot să vă spun că este mai bine, o să vedem astăzi (duminică – n.r.) care este exact starea lui fizică. Bic a reînceput să se antreneze cu noi de câteva zile, dar trebuie să se recupereze, pentru că nu a suferit o operație ușoară. Despre Țegle pot spune că este jucătorul clubului, iar conducătorii trebuie să vadă dacă îl dau împrumut sau merge la echipa a doua. Colli are o accidentare destul de serioasă și nu va putea intra mai devreme de prima pauză competițională. Nu a venit cu problema medicală, i s-a întâmplat aici. Nu știu dacă vor fi schimbări în primul unsprezece, pentru că în anumite poziții nu pot să intervin. Chiajna este o echipă incomodă și amintiți-vă că și anul trecut abia am câștigat partida cu golul lui Martic. Acum a jucat în două moduri diferite și este o echipă periculoasă, deci ne va trebui o atitudine bună în meciul de mâine (astăzi – n.r.). Îmi doresc ca publicul să fie din ce în ce mai numeros. Bineînțeles că știu că trebuie să evoluăm bine ca să le câștigăm încrederea, dar în momentul acesta este cert că avem nevoie ca suporterii să fie alături de noi“, a spus Mangia în cadrul conferinței de ieri.

Mai vrea jucători

Mangia nu a dorit să mai vorbească despre transferuri, lăsând asta în grija clubului, și a explicat de ce nu folosește un sistem cu patru fundași.
„Prefer să nu vorbesc despre transferuri, pentru că de fiecare dată am fost interpretat greșit. De acest aspect se ocupă clubul și o să vedem dacă vor mai apărea nume noi până se încheie perioada de transferări. Pot să spun că sunt mulțumit de toți jucătorii achiziționați în această perioadă și că nivelul echipei a crescut de când joacă pe pozițiile lor. Mie întotdeauna mi-a plăcut să joc cu patru fundași. Dacă am ales acum să joc cu trei a fost pentru că anumiți jucători trebuia să crească pe anumite poziții. Vă dau un exemplu: Bancu acum joacă la națională, înainte de a veni eu nu era. Se poate să-l vedeți pe Donkor în loc de fundaș dreapta, în postura de fundaș central. Ca să joci cu patru fundași trebuie să pui ceva în plus, așa că îmi mai trebuie ceva ca să joc cu o astfel de apărare“, a explicat Mangia.

Donkor: Încercăm să ne recuperăm forțele până la ora jocului

„Vocea vestiarului“ la întâlnirea cu reprezentanții mass-media a fost Isaac Donkor (foto, la minge). Acesta a afirmat că nu se aștepta să fie atât de bine primit de public și că speră ca el și colegii săi să-și recapete forțele și să câștige cu Chiajna. „Am pierdut multă energie joi și încercăm să ne recuperăm forțele până la ora jocului, pentru că ne dorim victoria. Craiova este un club mare, care a investit foarte mult și care va continua să investească și sunt foarte mulțumit că mă aflu aici. Sincer să fiu, nu mă așteptam să fiu primit atât de bine, pentru că nu știam cum este atmosfera aici. Nu știu ce-mi va rezerva viitorul, acum sunt la Craiova și încerc să-mi fac treaba cât mai bine. Sezonul trecut am evoluat fundaș dreapta, dar îmi place la mijloc. Voi juca oriunde hotărăște Mister și voi încerca să dau maximum“, a declarat Donkor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS