12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibaliștii de la SCM-U s-au reunit ieri

Voleibaliștii de la SCM-U s-au reunit ieri

Echipa masculină de volei SCM-U Craiova s-a reunit ieri în efectiv redus și a efectuat primul antrenament în Grădina Botanică. La prima ședință de pregătire, sub comanda antrenorilor Dan Pascu și Claudiu Mitru, au participat numai jucători români: Ionuț Teleleu, Andrei Georgescu, Sergio Diaconescu, Robert Călin, Laurențiu Marciu și Ștefan Lupu. Trei dintre voleibaliștii din lotul SCM-U, Laurențiu Lică, Bogdan Ene și Răzvan Olteanu, se află la lotul național, care se pregătește tot în Bănie, sub comanda aceluiași antrenor de la club, Dan Pascu. Din lotul craiovean vor mai face parte și patru jucători străini, al căror nume nu a fost dat încă publicității de club. Trei ar trebui să se alăture clubului săptămâna viitoare, iar unu va veni în septembrie, deoarece participă cu naționala sa la Campionatul Mondial.

Naționalele de volei joacă mâine la Craiova

Echipele masculine și feminine de volei seniori ale României se pregătesc la Craiova încă din luna iulie, iar mâine vor debuta în preliminariile Campionatului European, urmând să susțină primele partide în Sala Polivalentă din Bănie. Obiectivul ambelor naționale este același, calificarea la turneul final, din 2019.
De la ora 17.00, tricolorele vor înfrunta Bosnia și Herțegovina (TVR1 și TVR HD), apoi, de la ora 20.00, naționala masculină a României va juca în compania Danemarcei (TVR HD). Lotul masculin, din care fac parte și trei jucători de la SCM-U Craiova (Laurențiu Lică, Bogdan Ene, Răzvan Olteanu) este antrenat de tehnicianul craiovean Dan Pascu, iar cel feminin de Mădălina Angelescu.
La masculin, tricolorii au fost repartizați într-o grupă de trei echipe, alături de Finlanda și Danemarca. Prima clasată va merge direct la Campionatul European 2019. După meciul cu Danemarca, elevii lui Dan Pascu vor mai susține luna aceasta încă două partide, cu Finalanda, pe 22 august în deplasare, iar pe 26 august la Craiova, de la ora 18.00 (TVR HD).
La feminin, România face parte din grupa F, alături de Spania, Letonia și Bosnia și Herțegovina. După jocul de mâine, România va merge în Spania, unde duminică va întâlni echipa gazdă, apoi va reveni la Craiova, unde va înfrunta Letonia, pe 22 august (ora 18.00, TVR 1, TVR HD).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS