12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAm ieșit bine din înghesuială

Am ieșit bine din înghesuială

Universitatea Craiova și-a demonstrat plusul de valoare pe terenul din Călărași și a câștigat pe terenul Dunării, scor 3-1, partida susținută ieri contând pentru etapa a 4-a din Liga I. Aceasta este prima victorie a Științei din noul sezon competițional, de apreciat fiind și evoluția trupei lui Devis Mangia.

Alb-albaștrii au dominat prima repriză

Gazdele au dat tonul ocaziilor de poartă, dar Gaston Mendy a fost blocat excelent de Pigliacelli, care a demonstrat din nou că este un real câștig pentru Universitatea (’20).
Alb-albaștrii au avut prima mare ocazie de gol în minutul 34, când Bancu a preluat în mijlocul careului și a șutat foarte bine, dar mingea a lovit transversala, apoi a revenit la Mitriță, însă nici el nu l-a învins pe Straton.
Tot Bancu a șutat bine și spre finalul primei părți, când a întors doi adversari și a șutat la colțul lung, de la 16 metri, dar mingea a trecut puțin peste poartă (’42).
Craiova a intrat în avantaj până la urmă la cabine, după un gol de generic al lui Fedele, care a șutat năpraznic de la peste 30 de metri, poziție centrală, mingea oprindu-se sub transversală (’45-1, 0-1).

Mitriță a bifat dubla

Știința a început bine și repriza secundă, Martic a reluat puțin pe lângă de la șase metri lateral dreapta (’46), apoi au urmat două încercări frumoase ale lui Cicâldău (’47, ’49).
Craiova și-a majorat avantajul în urma unui penalti obținut de Cicâldău, care a fost agățat în careu de Cătălin Straton, fost portar al alb-albaștrilor. Lovitura de la 11 metri a fost transformată cu precizie de Alex Mitriță (’53, 0-2).
Gazdele au marcat în minutul 64, când Mediop a înscris dintr-o poziție evidentă de ofsaid, după o dublă greșeală a lui Renato Kelic (’65, 1-2).
Universitatea nu a acuzat șocul, a continuat să atace și a reușit să refacă avantajul de pe tabelă, de data asta printr-o lovitură liberă, „opera“ fiind semnată de Mitriță, care l-a învins pe Straton de la 18 metri, căpitanul ajungând la cota patru goluri marcate în noul sezon (’73, 1-3).
Gruparea din Bănie a încheiat partida în atac, Mitriță și Tiago fiind aproape de golul patru, dar tabela a rămas blocată la 1-3.
Dunărea Călărași: Straton – Gligorov, Șandru, Dobrosavlevici, Mendy – Simion, Monroy (’59, L. Marinescu), Pușcaș – Missi Mezu (’58, V. Munteanu), Kanda (’78, Șeroni), Mediop. Antrenor: Dan Alexa.
„U“ Craiova: Pigliacelli – Donkor (’82, Popa), Kelic, Briceag – Martic, Mateiu, Fedele (’86, Ferreira), Bancu – Burlacu (’76, Baicu), Cicâldău, Mitriță. Antrenor: Devis Mangia.
Cartonașe galbene: Pușcaș ’7 / Kelic ’5, Cicâldău ’67.
Au arbitrat: Ovidiu Hațegan – Octavian Șovre, Sebastian Eugen Gheorghe; Mircea Ardelean.
Observator: Aron Huzu, Constantin Țolea.
Pentru Universitatea Craiova urmează meciul retur cu RB Leipzig, din Europa League, programat joi, de la ora 19.30, pe stadionul „Ion Oblemenco“, apoi un joc împotriva Concordiei Chiajna, în campionat, care va avea loc luni, 20 august, de la ora 21.00, tot în Bănie.

Mangia, mulțumit

La finalul întâlnirii, antrenorul Craiovei, Devis Mangia, a apreciat efortul depus de elevii săi și s-a bucurat pentru prima victorie din campionat.
„Este normal să fie presiune asupra noastră, am început mai slab, dar după primele 15 minute am preluat inițiativa, am construit mai mult, am avut și o bară, și am intrat în avantaj la cabine. Trebuie să-i felicit pe jucătorii mei pentru evoluție, pentru că trebuie să depui un efort serios ca să joci pe o vreme ca aceasta. Cei pe care i-am adus se dovedesc a fi soluții bune pentru clubul nostru. Știu ce ne-ar mai trebui, dar nu vă spun acum. Avem nevoie de cineva pentru opțiuni diferite. Urmează meciul retur cu Leipzig și cu această victorie e mai ușor să ne refacem forțele și să ne motivăm. Trebuie să facem mult mai mult pe teren ca să câștigăm joi, dar eu cred că echipa mea va da totul pe teren“, a declarat Devis Mangia.

Jucătorilor li s-au descrețit frunțile

La rândul lor, jucătorii Universității au admis că punctele obținute la Călărași sunt ca o gură de oxigen pentru detensionarea situației și speră să aibă evoluții la fel de bune în continuare.
„Am avut o mentalitate bună pentru acest joc și am reușit să câștigăm. A fost o presiune pe noi, dar ne-am descurcat bine. Sper să o facem și joi, să facem un joc bun contra lui Leipzig. Liga I mi se pare bună și mă bucur că m-a chemat Devis Mangia la Craiova, mi-a spus că este un club bun și așa este. Încercăm să ne atingem obiectivele“, a spus mijlocașul Matteo Fedele.
„M-am integrat foarte bine aici, le mulțumesc tuturor celor de la Craiova pe această cale. Colegii sunt diferiți, dar cred că la echipa la care am jucat și la cea la care joc acum se cere același lucru, să joci fotbal. Astăzi am jucat în spatele celor doi atacanți, de obicei am evoluat mijlocaș central, dar mă simt bine pe toate posturile de la mijlocul terenului în sus. Am venit după un meci cu o încărcătură foarte mare, însă cred că astăzi am meritat victoria și rezultatul este normal. Aveam mare nevoie de aceste trei puncte! Mă bucur pentru Mitriță că este golgheterul României în acest moment (cu patru goluri – n.r.), e un jucător foarte bun și are șanse foarte mari să fie primul marcator al țării în acest sezon“, a afirmat Alex Cicâldău.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS