6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPrima reprezentație acasă pentru handbalistele de la SCM

Prima reprezentație acasă pentru handbalistele de la SCM

Cupa Craiovei, turneu amical ajuns la ediția a XII-a, se va desfășura vineri și sâmbătă, în Sala Polivalentă, cu participarea echipelor SCM Craiova, CSM Slatina și HC Zalău. La competiție, suporterii pot urmări la lucru noile jucătoare venite la vicecampioana României și câștigătoarea Cupei EHF.

După ce, la sfârșitul lunii trecute, a participat la primul turneu de verificare din perioada de pregătire, la Cheile Grădiștei, handbalistele de la SCM Craiova vor susține meciuri în cadrul Cupei Craiovei, turneu tradițional, organizat chiar de clubul SCM, la Sala Polivalentă.
Față de edițiile trecute, la ediția a XII-a vor veni doar două cluburi, HC Zalău și CSM Slatina, motiv pentru care lotul echipei gazdă, SCM, va fi împărțit în două, pentru a forma două echipe. „Este prima dată în istoria acestui turneu când va trebui să împărțim echipa SCM în două, pentru că nu am reușit să aducem decât două cluburi, Zalău și Slatina. Asta, din cauza disfuncționalității și dezinteresului arătat de angajații clubului din compartimentul de organizare și marketing“, s-a plâns antrenorul principal, Bogdan Burcea, la conferința de presă de marți.
În replică, directorul SCM Craiova, Nicolae Pascu, a spus că cei din club au contactat mai multe cluburi să le invite la turneu, însă acestea au refuzat: „Antrenorul ne-a dat patru echipe să le contactăm, două au declinat invitația. Era vorba și de echipe din Ungaria și Polonia. Apoi au fost contactate alte formații, care au refuzat. Nu îmi explic nici eu de ce, dar am chemat ce ne-a cerut antrenorul, nu puteam face nimic de capul nostru“. Vineri vor avea loc patru meciuri, iar sâmbătă – două. Un bilet de intrare la un meci este cinci lei.

Un lot cu multe schimbări

Cupa Craiovei este prima ocazie cu care suporterii echipei vicecampioane pot vedea la lucru jucătoarele sosite în această vară. Craiova le-a transferat pe portarul Ekaterina Dzhukeva (Bulgaria), Timea Tătar (pivot), Elena Djorgjevska (Macedonia, inter dreapta), Ana Maria Tănăsie (extremă stângă), croata Andrea Seric (pivot), Bianca Curmenț (portar), iar din lotul de anul trecut mai fac parte Flori Stanciu, Cristina Zamfir, Andreea Rădoi, Ana Maria Țicu, Zeljka Nikolic, Carmen Șelaru, Jelena Trifunovic, Patricia Vizitiu, Alexandra Colac și Lorena Stoican.

„O așteptăm pe Tsakalou, avem semnătura ei“

O altă jucătoare care a semnat cu câștigătoarea Cupei EHF este grecoaica Lamparini Tsakalou, care evoluează pe postul de centru. Jucătoarea elenă s-a prezentat la reunirea echipei Krim Ljubljana, dar impresarii ei au dat asigurări craiovenilor că Tsakalou își va rezolva problemele contractuale și va veni în Bănie în scurt timp. „Ținem legătura cu Tsakalou. Ea trebuia să fie la noi de la începutul pregătirii. Agenția care o reprezintă are și fotbaliști de la Manchester City, Inter Milano, deci este serioasă. Așteptăm din partea dumnealor să rezolve cât mai curând situația, pentru că agentul m-a sunat să îmi spună că sută la sută sportiva va ajunge la Craiova. Este și voința ei, și înțelegerea inițială cu clubul nostru. Avem semnătura jucătoarei, nu vrem să îi facem rău, dar nu vrem să facem pași înapoi. Proiectul nostru nu este o joacă pentru nimeni“, a explicat antrenorul Burcea în aceeași conferință.
Pentru acest turneu nu este aptă Patricia Vizitiu, care și-a fracturat mâna la un antrenament săptămâna aceasta și va fi indisponibilă pentru mai mult timp, iar Ana Maria Țicu, care și ea a suferit o accidentare, la gleznă, zilele trecute, este incertă.

Au susținut trei amicale până acum

SCM Craiova, care la începutul pregătirii a fost într-un cantonament în Grecia, a câștigat la sfârșitul lunii trecute primul turneu de verificare, la Cheile Grădiștei, după două victorii, cu HC Zalău (scor 29-19), SCM Gloria Buzău (22-18) și o remiză, cu HC Dunărea Brăila (24-24).
După Cupa Craiovei, formația pregătită de Bogdan Burcea, Grigore Albici și Costin Dumitrescu va mai susține două „duble“ cu Măgura Cisnădie și CSM Slatina, apoi va merge la un turneu la Zalău (23-24 august), după care va intra în linie dreaptă cu pregătirea pentru primul meci din noul sezon al Ligii Florilor, pe 2 septembrie, acasă, cu Brăila, dar mai ales pentru turneul de calificare în grupele Ligii Campionilor, care va fi în Croația, în perioada 7-9 septembrie.

Programul Cupei Craiovei

Vineri: ora 9:45: SCM 1 Craiova – SCM 2 Craiova, 11.30: HC Zalău – CSM Slatina; 17.45: SCM 2 Craiova – HC Zalău, 19.15: SCM 1 Craiova – CSM Slatina;

Sâmbătă: 09.45: SCM 1 Craiova – HC Zalău, 11.30: SCM 2 Craiova – CSM Slatina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS