10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVă mișcați și voi mai cu talent? 

Vă mișcați și voi mai cu talent? 

Universitatea Craiova a avut parte de un start de sezon deloc pe placul suporterilor, dar „dușurile reci“ par să fi venit la timp. Trupa lui Devis Mangia, precum și conducătorii olteni par să-și fi însușit criticile, pentru că după scrisoarea deschisă înaintată de finanțatorul Mihai Rotaru către publicul din Bănie, joi după-amiază, în cadrul unei conferințe de presă, a venit și rândul președintelui Marcel Popescu, dar și al antrenorului italian să spună lucrurilor pe nume. Astfel, aceștia, împreună cu portarul Mirko Pigliacelli, au punctat că sunt gata să îndrepte lucrurile, iar primul pas în acest sens este să câștige meciul cu FC Botoșani, programat vineri, de la ora 21.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“.

Marcel Popescu: Când un jucător este 100% al nostru, anunțăm pe site-ul oficial al clubului

Președintele Marcel Popescu a subliniat ideea că la Universitatea Craiova nu sunt două tabere, că Devis Mangia se bucură de încrederea conducerii, și a explicat de ce se întârzie transferurile mult dorite. Conducătorul Științei a punctat că fotbaliștii prezentați în ultimele zile în presa centrală sunt doar jucători cu care se discută și că transferurile parafate vor fi anunțate de îndată pe site-ul clubului.
„Aș vrea să fac câteva precizări, care să lămurească și să detensioneze lucrurile. Speculațiile privind existența a două tabere nu sunt fundamentate. Vă spun categoric că suntem o singură familie! În același timp, colegul meu, Devis Mangia, a fost, este și va fi, până la finalul contractului, antrenorul Universității Craiova. Toate aceste speculații au apărut din cauza unui început mai slab de sezon. Inclusiv noi ne așteptam la un început în forță, cu puncte luate la maximum, adică șase din două meciuri, plus câștigarea Supercupei… Din păcate, lucrurile nu stau așa și din păcate ceea ce ne-am propus din transferuri nu ni s-a realizat la timp. Vizavi de transferuri, un singur lucru vreau să vă spun: puteam să fim cu un lot complet, puteam să mergem în pregătiri cu cinci-șase transferuri realizate, dar am fi fost nemulțumiți. De ce? Pentru simplul fapt că pentru fiecare poziție pe care am identificat-o ca fiind mai slab acoperită de valoarea jucătorilor sau de dublurile pe posturi, am încercat să găsim o soluție, având două, trei sau patru variante. În schimb, am urmărit în permanență să-l aducem la Universitatea pe cel care deținea sufragiile majorității noastre și se afla în pole position. Lucrul acesta nu este ușor! Știți foarte bine că atât jucătorii, cât și cluburile care se dispensează de jucători așteaptă alte soluții financiare și, probabil, destinații mai spectaculoase. Nu spun că Universitatea Craiova nu este o destinație prolifică și un jucător să nu ajungă acolo unde își dorește. Dar, repet, tenacitatea cu care ne-am urmărit acest obiectiv de a-i aduce pe cei aflați în pole position funcționează și astăzi și cele câteva transferuri făcute până acum sunt doar o parte din ceea ce ne dorim să facem. Rămânem fideli aceleiași politici de transparență. În secunda în care un jucător este 100% al nostru, anunțăm pe site-ul oficial al clubului. Ceea ce vedeți în presă sunt discuții. Vreau să punctez că orice discuție vizavi de dorința sau de intenția unui jucător de a veni la Universitatea Craiova, fără un punct de vedere ferm al nostru, este neacoperită. Niciodată nu vom contacta un jucător aflat sub contract, iar dacă ne dorim un fotbalist, primii care vor ști despre intențiile noastre sunt cei care dețin drepturile federative ale respectivului. Ne reproșăm câteva lucruri pe care nu le-am făcut cum trebuie, dar le vom remedia. Mâine (vineri – n.r.) avem un meci cu FC Botoșani în care urmărim victoria și adjudecarea celor trei puncte cu un scor bun va schimba total și părerea suporterilor, și cea a mass-media, și starea de spirit a noastră“, a spus Marcel Popescu.

Mangia: Încerc să găsesc soluțiile cele mai bune pentru echipă

La rândul său, antrenorul Devis Mangia a admis că echipa nu se ridică la nivelul așteptat, dar că nu se simte în pericol și crede că lucrurile vor intra pe făgașul normal în curând.
„Va fi un meci dificil și vom face totul ca să învingem pe FC Botoșani. Nu cred că este importantă poziția din clasament în primele cinci-șase etape. Este clar că Botoșani este cu un pas înaintea noastră, dar asta nu este o problemă, important este să jucăm cât mai bine. Și anul trecut a fost aceeași discuție legată de sistemul 3-4-3. Unii susțin că sistemul cu trei fundași centrali este un sistem defensiv, dar eu cred contrariul, îmi permite să pun în evidență calitățile jucătorilor mei mult mai bine. Sunt dispus să vorbesc cu oricine pe această temă, e normal să apară și critici, dar nu înțeleg de ce acestea vin de la antrenori aflați în activitate. Eu nu aș face niciodată acest lucru, fără să am toate datele în față. Mă cunoașteți deja, sunt o persoană onestă. Nu pot să spun că am jucat bine cu Sepsi, dar trebuie să muncim, să ne găsim acel echilibru necesar pentru a învinge. Nu știu dacă a fost un accident, nu cred în întâmplare, în destin. Am analizat jocul și am văzut că am făcut unele greșeli pe care sper să le fi eliminat între timp. Am făcut un meci bun cu CFR Cluj, cu Iași, dar cu Sepsi nu. Încerc să găsesc soluțiile cele mai bune pentru echipă. Mie îmi place presiunea“, a spus Mangia, iritat de acuzele că nu a dat mâna cu Eugen Neagoe după meciul de la Sfântul Gheorghe: „Nu este adevărat că nu am vrut să dau mâna la final cu Eugen Neagoe. Accept toate criticile legate de munca mea, dar nu pot să accept ideea că nu sunt bine crescut, pentru că părinții mei mi-au dat o educație bună“.

Pigliacelli: Vom încerca să câștigăm cele trei puncte

Reprezentantul jucătorilor la întâlnirea cu mass-media, portarul Mirko Pigliacelli, a afirmat că evoluează fără emoții și că toată echipa este concentrată asupra meciului cu FC Botoșani, pentru că victoria ar readuce liniștea.
„Ne așteaptă un meci dificil, dar în această săptămână am muncit foarte mult și am vizionat și meciurile adversarei, și vom încerca să câștigăm cele trei puncte care sunt foarte importante. Emoții am avut când am venit aici, în prima zi, dar acum nu mai am. Mă antrenez bine și vreau să am o evoluție cât mai bună în viitoarea partidă. Colegii mei fac același lucru și, cu siguranță, vor încerca să marcheze. O să vină și acel gol! Suntem o echipă unită, competitivă, așa că avem speranțe să câștigăm. Este modul meu de a juca, de a ieși în față cu mingea la picior, și voi face tot ce pot ca să-mi ajut echipa“, a declarat Pigliacelli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS