22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDouă handbaliste din Bănie se pregătesc pentru Mondial

Două handbaliste din Bănie se pregătesc pentru Mondial

Naționala de handbal junioare se pregătește pentru Mondiale (foto: FRH Facebook)
Naționala de handbal junioare se pregătește pentru Mondiale (foto: FRH Facebook)

Naționala feminină de handbal junioare U18 a României se pregătește în această perioadă la Satu Mare pentru Campionatul Mondial din Polonia, programat în perioada 7-19 august. Staff-ul tehnic, alcătuit din fostele campioane mondiale de tineret în 1995, Carmen Amariei și Ildiko Barbu Kerekes, și Cristian Preda, va încerca să pună la punct ultimele detalii înainte de turneul final, acolo unde România are ca obiectiv locurile 1-6. România face parte din Grupa A a Campionatului Mondial U18, alături de Germania, Polonia, Austria, Angola şi Slovacia. Primul meci al junioarelor este pe 7 august, cu Slovacia, de la ora 13.00. „Obiectivul oficial pentru Campionatul Mondial este clasarea pe locurile 1-6. Dar noi ne dorim să jucăm foarte bine de la meci la meci şi să ne bucurăm de acest turneu final. De ce nu, la final să fim foarte fericiţi“, a spus selecționerul naționalei U18, Carmen Amariei, citată de Prosport.

18 jucătoare în lot

Diana Ciucă (sursa foto: Facebook Diana Ciucă)
Diana Ciucă (sursa foto: Facebook Diana Ciucă)
Ana Maria Mincu (sursa foto: Dan Lixandru)
Ana Maria Mincu (sursa foto: Dan Lixandru)

Lotul României pentru Campionatul Mondial cuprinde 18 jucătoare. Două dintre fete sunt din Craiova. Este vorba despre portarul Diana Ciucă, care vine de la HCM Craiova, iar în prezent evoluează sub formă de împrumut la SCM Râmnicu Vâlcea, și Ana Maria Mincu (HCM Craiova), și două jucătoare legitimate la alte cluburi oltene: Roberta Stamin (extremă stânga, Chimia Râmnicu Vâlcea) și Adina Cace (extremă dreaptă, ACS Amy Slatina). „Echipa este OK din punct de vedere fizic, psihic, ne simţim cu toţii bine. Cele 18 fete care vor face deplasarea pentru acest Campionat Mondial sunt pregătite. Mai trebuie să lucrăm puţin la partea emotivă care există de fiecare dată înaintea unui debut de turneu final. Cu siguranţă, vom reuşi să demontăm acest trac emoţional şi să jucăm cât se poate de bine“, a mai spus Carmen Amariei pentru sursa citată.
Această generaţie, care peste doi ani va participa la Mondialul de tineret care va avea loc în România, are deja două turnee finale la activ, Jocurile Olimpice de tineret – locul 2 şi Campionatul European U17 – locul 7.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS