5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEugen Neagoe: Nu trebuie să-l legăm pe Mitriță

Eugen Neagoe: Nu trebuie să-l legăm pe Mitriță

Antrenorul formației Sepsi Sfântul Gheorghe, olteanul Eugen Neagoe (foto), a prefațat pentru GdS confruntarea cu Universitatea Craiova, din etapa a doua a Ligii I, programată duminică, de la ora 18.00, pe stadionul „Municipal“ din Covasna. „Geană“ a punctat că trupa lui Devis Mangia este redutabilă, că Mitriță este un fotbalist de temut, dar că echipa sa este capabilă să obțină un rezultat pozitiv.
GdS: A fost o primă etapă nebună. Credeți că echipele nu și-au intrat încă în ritm?
Eugen Neagoe: Nu știu ce să spun despre celelalte echipe. Eu pot să vorbesc doar de Sepsi. Mi-aș fi dorit ca evoluția echipei să fie mult mai bună, cel puțin cum a fost în repriza a doua a meciului de la Hermannstadt, dar ăsta este fotbalul. Nu știu ce se va întâmpla în următoarele etape cu celelalte echipe, dar mă interesează cum va reacționa echipa mea.
GdS: Cum prefațați partida de duminică?
E.N.: Păi o să fie ca toate celelalte partide. Nu am început bine acest campionat nici noi, nici ei și eu cred că este important să fie un joc frumos. Sunt trei puncte puse în joc și noi ne dorim să le câștigăm.
GdS: Este un avantaj sau un dezavantaj pentru dumneavoastră că Universitatea nu a câștigat și nu a marcat până acum? Credeți că are moralul afectat și puteți profita sau va veni mai hotărâtă?
E.N.: Într-adevăr au avut două meciuri oficiale, nu au marcat, dar nu cred că poate fi un avantaj pentru noi, pentru că în acest moment Craiova are o echipă valoroasă, cu jucători buni și sigur vin cu gândul să îndrepte lucrurile. La Craiova are cine să dea goluri și puteau să marcheze de multe ori contra Iașiului, dar și în poarta celor de la CFR, dar când ratezi cu lejeritate nu prea ai cum să câștigi. Același lucru s-a întâplat și cu noi în etapa trecută. Am ratat câteva situații mari și până la urmă am pierdut jocul de la Sibiu.
GdS: Vă luați măsuri speciale pentru Alex Mitriță?
E.N.: Nu, niciodată! Am mai jucat contra Craiovei și în primăvară și nu am luat măsuri speciale pentru un jucător. Cu siguranță Mitriță este un jucător valoros, dar nu înseamnă că trebuie să-l legăm. Vom vedea cum vom aborda acest joc, dar sper să fie un joc frumos și cel mai bun să câștige. Eu mi-aș dori să facem un joc bun și să câștigăm noi, dar rămâne de văzut ce se va întâmpla duminică seară.

„Cu siguranță Craiova se va bate pentru cupele europene“

GdS: Cum vedeți „mișcările“ din lotul Craiovei?
E.N.: Băluță și Gustavo erau doi jucători valoroși și foarte importanți pentru Universitatea. Jucau de mult timp împreună… Băluță, Gustavo și Mitriță se cunoșteau foarte bine, se simțeau bine în teren și de asta au marcat atâtea goluri sezonul trecut, dar ăsta e fotbalul, trebuie să mai și vinzi.
GdS: Privind echipele în ansamblu, credeți că Universitatea se poate lupta pentru titlu în acest sezon?
E.N.: Este prea devreme să dăm verdicte, pentru că prost au început și CFR-ul, și FCSB-ul, echipe care își anunțau clar intențiile că se vor bate la campionat. Craiova are o echipă cu jucători valoroși, dar nu știu dacă va avea forța să ne bată la titlu. Cei care sunt implicați acum direct la Universitatea știu foarte bine ce își doresc și ce jucători vor mai aduce, dacă vor mai aduce… Din ce am văzut, Craiova nu și-a anunțat public intențiile de a lupta pentru titlu, dar cu siguranță se va bate pentru cupele europene. Eu le doresc succes. Aș vrea ca noi să câștigăm duminică și Universitatea să ia campionatul, nu m-ar deranja deloc.
GdS: Tot ați pomenit de cupele europene, iată că sorții au decis ca adversara Craiovei din turul trei să fie învingătoarea dintre Leipzig și Hacken, iar în mod normal am putea spune că nemții ne vor sta în cale.
E.N.: Va fi destul de dificil pentru Craiova dacă se va califica Leipzig și cred că o va face. Vorbim despre o echipă din Germania, valoroasă, cu jucători care au fost la Campionatul Mondial. Chiar dacă nu au avut nemții o evoluție fantastică în Rusia, totuși campionatul german este mult mai puternic decât Liga 1. Acum, dacă stăm să vorbim și despre bugete, Craiova nu ar avea nici o șansă, dar nu joacă bugetul. Cu o organizare foarte bună, cu o atitudine fantastică și cu foarte multă muncă s-au văzut multe minuni în fotbal. Nici un joc nu este pierdut sau câștigat dinainte, chiar dacă este vorba despre o echipă din campionatul Germaniei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS