22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStrângeți rândurile și învingeți Iașiul!

Strângeți rândurile și învingeți Iașiul!

Liga I a debutat vineri și până acum rezultatele nu au fost cele scontate de echipele considerate mari. Cum majoritatea formațiilor și-au îmbunătățit loturile, noua ediție se anunță foarte disputată. Universitatea Craiova nu a adus decât doi fotbaliști până acum, dar nu a încheiat campania de achiziții și încearcă să se descurce cât mai bine până la venirea „ajutoarelor“. Trupa lui Devis Mangia întâlnește astăzi, de la ora 21.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“, pe FC Poli Iași, o echipă mult schimbată de Flavius Stoican în această vară, cu aspirații la play-off, și este un bun prilej pentru alb-albaștri să demonstreze tărie de caracter după ratarea Supercupei.

Mangia, precaut

Antrenorul Științei, Devis Mangia, știe că prima misiune a elevilor săi este dificilă, dar speră ca rezultatul să fie pozitiv.
„Va fi un meci foarte dificil, cu o echipă care în sezonul trecut a jucat în play-off. Toate cele trei partide care urmează, cu Iași, Sepsi și Botoșani, vor fi foarte grele, pentru că ele sunt trei dintre echipele pe care le văd luptându-se pentru play-off în acest sezon. Nu contează ce au făcut în sezonul trecut, am văzut ce jucători și-au luat în această vară și cred că au motive să se gâdească la play-off. În opinia mea, vor fi opt echipe care vor lupta pentru cele șase locuri din play-off. Avem la dispoziție aceiași jucători ca la partida din Supercupă (Rossi, Bic, Martic sunt accidentați – n.r.), dar e posibil să mai apară ceva schimbări. Respectăm fiecare adversar și cu siguranță acest sezon va fi unul foarte dificil“, a spus Devis Mangia, în cadrul unei conferințe de presă.
Acesta a comentat și pe tema achizițiilor pe care le-ar dori la Universitatea, dar și despre obiectivele din acest an.
„Nu cred că este normal să spun că e vreun post deficitar, nu cred că este cuvântul potrivit. Este normal să ne dorim să completăm lotul pe anumite posturi unde nu avem doi jucători de aceeași valoare și din punctul meu de vedere o echipă care vrea să se lupte în campionat trebuie să aibă o concurență foarte bună pe posturi. Noi putem spune în momentul acesta că nu suntem acoperiți, dar încă lucrăm în această direcție. Nu vorbesc niciodată despre obiective pe termen lung. Dacă vă aduceți aminte, nici anul trecut nu am făcut acest lucru, iar eu cred că am reușit o performanță extraordinară. La fel o să procedez și anul acesta, nu o să vorbesc despre obiective. Primul nostru obiectiv este să câștigăm luni (astăzi – n.r.). Vrem să vorbim mai puțin și să muncim mai mult. Repet ce am spus și înaintea partidei cu CFR Cluj și după ea: nu vreau să vorbesc despre ce a fost anul trecut sau despre ce va fi anul acesta. Vreau să vorbesc doar despre prezent. Eu nu vorbesc despre lot dacă este mai bun sau mai slab, zic să așteptăm să se încheie perioada de transferuri și apoi vom vorbi“, a declarat Mangia.

Bancu: Știm că nu va fi ușor

Din rândul jucătorilor a vorbit Nicușor Bancu. Acesta a admis că echipa este foarte concentrată asupra întâlnirii cu Poli Iași și că își dorește să o vadă cât mai sus în clasament la final.
„Ne așteaptă o partidă foarte grea, cu o echipă care se va bate la play-off și anul acesta. Va veni cu gândul de a obține punct sau puncte, dar noi sperăm să facem un joc mult mai bun decât în Supercupă și să câștigăm. Dacă ne uităm cu cine jucăm, toată lumea spune că suntem favoriți, dar ați văzut că și CFR-ul, fiind campioană, era favorită și ați văzut ce s-a întâmplat, că s-a încheiat egal. Toate echipele care nu sunt considerate favorite vin să-și dea viața, suntem conștienți de acest lucru. Știm că nu va fi ușor, o să tratăm meciul ca atare și să dăm 100% pe teren, pentru că altfel vom avea o surpriză. Ca orice fotbalist, îmi doresc titlul. Este prea devreme să gândim atât de departe, suntem abia la începutul campionatului, trebuie să luăm fiecare meci în parte și să obținem cât mai multe puncte, dacă se poate să fie mai multe decât anul trecut, ca să fim acolo sus“, a spus Bancu, explicând apoi cum a zis pas ofertei primite de la PSV Eindhoven: „Nu am crezut nimic până nu am văzut ceva concret. Am vorbit cu finanțatorul Mihai Rotaru și i-am spus că nu trebuie să plec. Consider că trebuie să mai stau o jumătate de an sau chiar un an, să câștig mai multă experiență, ca să-mi fie mai ușor apoi să mă acomodez cu fotbalul din străinătate. Nu mă gândesc să plec și vreau să fac o treabă cât mai bună“.
Astăzi, de la ora 14.00, la sediul UEFA de la Nyon, se va stabili, prin tragere la sorți, tabloul cu meciurile din turul trei preliminar din Liga Europa, iar Nicușor Bancu speră ca de data aceasta Universitatea Craiova să nu mai pice cu formații foarte mari, precum AC Milan: „Sper să nu mai fie un adversar gigant, ca anul trecut, când am jucat împotriva lui AC Milan. Îmi doresc să întâlnim o echipă mai modestă și să reușim să ne calificăm mai departe“.

Primul meci, primul fan-zone

Clubul Universitatea Craiova reia activitățile dedicate suporterilor alb-albaștri înaintea jocurilor oficiale din Liga I. Astăzi, de la ora 18.00, reprezentanții clubului alb-albastru te așteaptă în fan-zone-ul din Piața „Mihai Viteazul“ ca să-ți faci încălzirea înaintea meciului cu Iași. Vor fi concursuri cu premii, mici, bere și multe alte surprize. Organizatorii precizează faptul că în cazul în care condițiile meteo sunt nefavorabile, acest eveniment va fi anulat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS