10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCicâldău: Trebuie să câștigăm cu Iașiul!

Cicâldău: Trebuie să câștigăm cu Iașiul!

Alexandru Cicâldău (la minge) regretă că nu a putut să-i facă pe fani fericiți la meciul cu CFR Cluj, dar speră să o facă cu Iașiul (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Noul decar al Universității Craiova, Alexandru Cicâldău, a acordat un scurt interviu pentru GdS, în care a vorbit despre primul contact avut cu publicul de pe stadionul „Ion Oblemenco“ și despre debutul său în tricoul alb-albastru. Mijlocașul consideră că dacă ar fi reușit să marcheze în minutul 18 al meciului cu CFR Cluj, când s-a aflat într-o poziție excelentă, Supercupa ar fi rămas în Bănie.
GdS: Din păcate, nu ai avut prea mult timp la dispoziție pentru acomodare la noua echipă și ai intrat titular chiar la primul joc oficial, cu CFR Cluj. Ai resimțit lipsa jocurilor alături de noii colegi?
Alex Cicâldău: Da, așa este! Nu am avut prea mult timp de acomodare până la Supercupă și a fost normal să resimt asta, pentru că relațiile de joc sunt abia la început.
GdS: Cum te-ai simțit la primul joc pe „Ion Oblemenco“? Cum ți s-a părut atmosfera?
A.C.: M-am simțit foarte bine, este un stadion foarte frumos, cu niște suporteri minunați, pe care, din păcate, nu am reușit să-i facem fericiți sâmbăta trecută.
GdS Cum te simți după ratarea Supercupei? E just rezultatul?
A.C.: A fost o finală pe care ne doream foarte mult să o câștigăm și ne pare rău că nu am reușit. A fost un meci echilibrat și cred că dacă deschideam scorul în prima repriză altul ar fi fost rezultatul. Nimănui nu i-a plăcut situația, am fost triști, dar trebuie să trecem peste acest eșec, pentru că ne așteaptă multe meciuri grele.

 

„Voi munci și o să cresc de la meci la meci“

 

GdS: Ai jucat în spatele vârfurilor și multe voci susțin că locul tău nu este acolo. Cum ai caracteriza evoluția ta?
A.C.: Pot spune că nu a fost un joc foarte reușit în ceea ce mă privește, dar voi munci, o să cresc de la meci la meci și voi intra acolo unde este nevoie, unde decide antrenorul.
GdS: Cum te înțelegi cu Devis Mangia? Cine e mai dur în cadrul antrenamentelor, Mangia sau Hagi?
A.C.: Mă înțeleg foarte bine cu Mister. Sunt doi antrenori foarte buni, dar fiecare este diferit in felul lui.
GdS: Simți că se pune o presiune mare pe tine prin faptul că porți tricoul cu nr. 10? Cu cine te înțelegi mai bine?
A.C.: Nu simt presiune! Din contră, mă ambiționează. Mă înțeleg bine cu toți colegii, m-au primit foarte bine, iar asta mă ajută, cu siguranță, să mă integrez mai repede în echipă.
GdS: În cât timp crezi că îi vei cuceri pe suporterii Craiovei?
A.C.: Într-un timp foarte scurt. Voi da totul pentru această echipă și sper să realizez cât mai multe lucruri bune în tricoul Universității Craiova.
GdS: Se apropie meciul cu Poli Iași, primul din campionat. Cum îl prefațezi?
A.C.: Prima etapă este întotdeauna grea, indiferent de adversar, pentru că toată lumea își dorește să pornească bine. Jucăm acasă cu Iașiul, o echipă care anul trecut a jucat în play-off, și trebuie să câștigăm.

Fotbaliştii moldoveni s-au revoltat

Supărați că mai sunt doar câteva zile până la primul meci din noul sezon al Ligii 1, de la Craiova, cu Universitatea, și nu și-au primit încă bonusurile financiare stabilite, aproximativ 150.000 de euro, pentru performanța din ediția trecută, ocuparea locului șase, fotbaliștii lui FC Poli Iași s-au revoltat. Elevii lui Flavius Stoican ar fi ameninţat conducătorii clubului din Copou că nu se prezintă la meciul din Bănie dacă nu-şi vor primi banii. „Până la plecarea la Craiova, băieţii îşi vor primi bonusurile de performanţă. Cel mai probabil, vineri vor fi făcute plăţile către jucători. Jucătorii au vorbit cu directorul general, iar situaţia s-a detensionat“, a declarat preşedintele Adrian Ambrosie, pentru Prosport.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS