22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMangia, reconfigurează echipa!

Mangia, reconfigurează echipa!

Alexandru Mateiu (la minge) şi colegii săi au luptat cum au ştiut mai bine, dar Supercupa a ajuns la experimentaţii jucători ai Clujului

Temerile suporterilor Universității Craiova au fost justificate: plecările lui Alex Băluță și Gustavo au destabilizat echipa. S-a văzut și în amicale, dar exemplul cel mai elocvent a avut loc sâmbătă seară, când trupa lui Devis Mangia s-a bazat prea mult pe sclipirile lui Alex Mitriță și a pierdut. A pierdut în fața lui CFR Cluj, cu 1-0, a pierdut și Supercupa României. Asta în condițiile în care a fost ajutată din plin de propriul public, Peluza Nord oferind din nou o coregrafie și o prestație de nota 10.

S-au „încălzit“ greu

Revenind la joc, alb-albaștrii au avut un prim sfert de oră foarte slab, abia au trecut centrul terenului, apoi a urmat o acțiune de play-station a lui Mitriță, finalizată cu un șut foarte bun respins de Arlauskis și de o reluare inexplicabil de slabă a lui Cicâldău, dintr-o postură excelentă. Aceasta a fost scânteia unui joc pe contre până la finele primei reprize, dar cu ceva mai multă consistență din partea ardelenilor, ce au părut mai siguri pe ei. Și pentru că tot a intrat în discuție Cicâldău, acesta a arătat în prima repriză că știe fotbal și că are nevoie de timp ca să se integreze, iar în cea de-a doua a dispărut din joc și în puținele apariții i-a făcut pe mulți să se întrebe de ce joacă la susținerea vârfurilor, pentru că este un mijlocaș pur, și de ce poartă numărul 10.
Cât despre Mirko Pigliacelli, acesta a avut câteva intervenții bune și a părut că are și un joc de picior bun, iar la minus putem trece dorința de a se juca cu atacanții echipei adverse.

Rezervele lor, mult peste ale noastre

După pauză, antrenorul CFR-ului a modificat din mers sistemul de joc și a schimbat din jucători, cei introduși fiind net superiori celor aruncați în luptă de strategul Craiovei, Devis Mangia, atacanții Burlacu și Markovic fiind copleșiți de miză. Presingul continuu pe care a mizat CFR-ul a dat roade în minutul 77, când Omrani l-a păcălit pe Răzvan Popa, iar acesta l-a faultat, oferindu-i prilejul lui Radu Petrescu să indice puctul cu var. Culio și-a asumat executarea penaltiului și a transformat în gol fără emoții lovitura de la 11 metri, scriind totodată istoria partidei.
Ardelenii au ridicat Supercupa sub privirile neputincioase ale jucătorilor craioveni, dar și ale câtorva suporteri rămași la ceremonie special pentru a le transmite conducătorilor să investească în noi jucători, dacă se doresc noi performanțe.
„U“ Craiova: Pigliacelli – R. Popa (’79, Markovic), Gardoș, Ferreira – Dimitrov, Mateiu, Zlatinski, Bancu – Cicâldău – Glavina (’55, Burlacu), Mitriță. Antrenor: Devis Mangia.
CFR Cluj: Arlauskis – Peteleu (’46, Manea), Vinicius, Mureșan, Camora – Culio, Hoban, Djokovic – Deac, Țucudean (’86, Costache), Mailat (’54, Omrani). Antrenor: Edi Iordănescu.
Au arbitrat: Radu Petrescu – Ovidiu Artene, Marius Urzică; Marius Avram.
Statistica jocului: posesie 48% – 52%, ocazii de gol: 8-7, șuturi pe poartă: 4-4, șuturi pe lângă poartă: 4-3, lovituri libere: 25-13, cornere: 6-6, aruncări de la margine: 23-28, intervenții portar: 3-4.

Până și Mitriță cere transferuri…

La flash interviurile de după meci, căpitanul Științei, Alexandru Mitriţă (23 de ani), nu s-a ferit deloc să spună că echipa are nevoie de transferuri ca să conteze în noul sezon al Ligii 1.
„Suntem foarte supăraţi, dar trebuie să mergem mai departe. Nu trebuie să mai vorbim acum despre Băluţă, despre cine a plecat sau nu a plecat. E important ca aceia care-l înlocuiesc să joace cât mai bine. Aşteptăm noi transferuri şi cred că, dacă vom completa echipa, vom ajunge sus. Pigliacelli şi Cicâldău au intrat foarte bine, acum trebuie să ne refacem, pentru că urmează un meci foarte greu cu Poli Iaşi“, a declarat Mitriță.

Burlacu: Trebuie să muncim mai mult

Intrat în locul lui Glavina, Andrei Burlacu nu a adus niciun plus echipei și crede că înfrângerea este nemeritată.
„Am vrut să facem o bucurie publicului şi familiilor noastre. Am luptat, dar, din păcate, diferenţa s-a făcut din penalti. Trebuie să strângem rândurile şi să ne ambiţionăm pentru a ne lupta la titlu în campionat. Trebuie să muncim mai mult. În această seară am văzut cât putem duce, iar de acum încolo ne rămâne să muncim şi să fim modeşti. Evident că avem capacitatea de a ne lupta la titlu, suntem o forţă şi avem un lot omogen, cu mulţi copii buni, care vin din spate. Atmosfera a fost de vis, ca de obicei, ne pare rău şi, pe această cale, vreau să le mulţumesc că au fost lângă noi. Sper să ne luăm revanşa în campionat“, a spus Burlacu.

Gardoș: E urât când iei gol pe final

La rândul său, fundașul Florin Gardoș a recunoscut că echipa este pe minus după plecările lui Băluță și Gustavo, dar crede că lotul va fi îmbunătățit.
„Suntem dezamăgiţi! Abia câştigasem un trofeu, după foarte mult timp, și cred că toată lumea îşi dorea și Supercupa. Era ceva extraordinar să începem cu o victorie. Sper să trecem peste, să nu ne afecteze foarte mult moralul. Avem mult de muncă, dar asta e, trebuie să tragem tare. Am pierdut doi fotbalişti foarte importanţi, dar e bine că se fac investiţii. Sunt convins că vor mai veni jucători, timp mai este. Ne vom întări, cu siguranţă“, a declarat Gardoş.

Mangia îndeamnă la calm

Antrenorul Științei, Devis Mangia, a admis superioritatea lui CFR Cluj, a apreciat prestațiile nou-veniților și speră ca finanțatorii să bage mâna în buzunar și să-i mai aducă doi-trei jucători foarte curând pentru a se putea bate cu CFR şi FCSB la primele poziţii. „Echipa a jucat bine prima repriză, a doua mai puţin bine. E normal să nu putem juca la fel în acest moment. Ei au avut mai mult pentru antrenament. Noi avem jucători care au venit acum cinci zile la noi. Au jucătorii pregătiţi. Vom vedea în perioada următoare ce vom mai reuși. Cred că noi am avut cele mai mari ocazii. Mirko a arătat foarte bine, Alex la fel. Voiam să ne satisfacem suporterii, dar e greu să o facem mereu. Cred că acum e important ca suporterii să înţeleagă că avem nevoie de sprijinul lor. Nu ştiu dacă vor mai veni jucători, dar ştiu că trebuie să completăm lotul. Nu avem toate poziţiile acoperite în acest moment, dar trebuie să lucrez cu jucătorii pe care-i avem“, a declarat Devis Mangia.

Edi Iordănescu: Avem un grup valoros

Din tabăra CFR-ului, antrenorul Edi Iordănescu și-a lăudat jucătorii și a punctat că un merit pentru trofeul câștigat la Craiova l-a avut și fostul tehnician, Dan Petrescu.„Era important să debutăm cu dreptul. E meritul lor, sunt mândru să antrenez astfel de jucători şi din punctul meu de vedere au demonstrat că merită trofeul. Orice joc de debut de competiţie e mai dificil pentru echipe. Ieri (vineri – n.r.) spuneam că mă aştept ca echipele să se conecteze mai greu la ritmul jocului, dar echipa mea a început bine. Am căutat omogenitatea, să fac foarte multe schimbări și nu ne-au ieşit toate momentele. Cei care au venit au venit pe parcurs, nu sunt la un nivel optim. Avem un grup valoros, echilibrat, dar ar mai fi maximum o poziţie pe care aş mai vrea să o acoperim. Vreau să-i transmit un mesaj lui Dan Petrescu: a avut rolul pe care l-a avut şi suntem aici şi datorită lui“, a declarat Edi Iordănescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS