Bogdan Burcea: „Vrem să aducem câștigătoarea Ligii Campionilor la Craiova“Handbalistele de la SCM Craiova s-au reunit miercuri, sub comanda antrenorilor Bogdan Burcea și Costin Dumitrescu. După cel mai bun sezon din istoria clubului, în care Cristina Zamfir și colegele sale au câștigat Cupa EHF și titlul de vicecampioane naționale, alb-albastrele își doresc performanțe la fel de mari. Vor participa în preliminariile Ligii Campionilor, iar antrenorul principal Bogdan Burcea a vorbit despre obiectivele în noul sezon, transferuri și programul precompetițional.

GdS: Domnul Bogdan Burcea, s-a încheiat vacanța. Cu ce gânduri ați revenit la pregătire?

Bogdan Burcea: Cu aceleași gânduri cu care am plecat și în vacanță, de a performa încă un sezon. Ne-am făcut datoria sezonul trecut, considerăm că este momentul să facem și un pas spre înainte, și acesta ar fi o calificare în grupele Ligii Campionilor. Miercuri dimineață, fetele au trecut de vizita medicală, se prezintă bine, la primele rezultate pe care le-am văzut, iar primul antrenament a fost după-amiază pe baza sportivă „Aripile“. Sper să fie sănătoase, dornice de muncă și de performanță, deoarece competiția în acest sezon, ca și anul trecut, de altfel, va fi acerbă, atât pentru locurile fruntașe, cât și pentru a doua jumătate a clasamentului.

GdS: Referindu-ne la campionatul intern, cum vedeți noul sezon din Liga Florilor? Ce obiectiv are SCM Craiova?

B.B.: La ce avem cunoștință în acest moment, mutările de la adversarele noastre sunt masive. Și noi avem șase – șapte jucătoare noi, însă ne bucurăm de faptul că am păstrat o bună parte din fetele care au reușit performanțe în anii trecuți. Ca obiectiv intermediar de performanță este calificarea în grupele Ligii Campionilor, după care, un parcurs cât mai bun în Liga Florilor. Sunt echipe care s-au mișcat foarte bine. Va fi un pluton format din echipe precum Vâlcea, Corona Brașov, Măgura Cisnădie, care cred că vor ocupa locurile fruntașe, alături de CSM București, Bistrița, Brăila, noi, Zalău. Vom încerca să ne facem datoria cât mai bine, meci de meci. Cel mai important pentru mine este să facem o pregătire cât mai bună, să ieșim cu toate fetele sănătoase.

GdS: Sunteți mulțumit de transferurile realizate?

B.B.: Deși suntem probabil echipa care s-a mișcat cel mai târziu dintre toate, sunt mulțumit de fetele pe care am reușit să le aducem. Le-am spus că au venit aici la dorința mea, am încredere că își vor face datoria. Sper să încerce să se autodepășească și împreună să performăm, ca sezonul trecut.

„Declarativ și financiar zburăm mai pe jos“

GdS: V-a fost greu să faceți lotul?

B.B.: Niciodată nu este ușor. Toată lumea știe că nu ne aflăm în fruntea clasamentului din punct de vedere financiar. Se vehiculează multe lucruri, noi cunoaștem realitatea. Spre deosebire de anii trecuți, pe lângă aportul generos al Primăriei și al Consiliului Local am reușit să stimulăm mediul de afaceri, un lucru foarte important din punctul meu de vedere, atât pentru prezent, cât și pentru viitor, să se alăture acestei echipe. Și nu sunt puțini acești sponsori. Pentru a-i păstra atât pe ei, cât și pe spectatori trebuie să performăm. Spre deosebire de alte cluburi, și financiar și declarativ, noi zburăm mai pe jos, așa. Însă în mod sigur va fi o provocare pentru noi să reușim să încheiem și acest sezon pe poziție fruntașă. Dacă nu va fi, vom merge înainte. În sport sunt suișuri și coborâșuri, dar consider că pentru noi ar fi un pas înapoi dacă nu vom reuși calificarea în Liga Campionilor.

„La Jagodina ne-ar fi însoțit sute de suporteri“

GdS: Turneul de calificare se va desfășura în Croația. Cum vedeți acest lucru?

B.B.: Cred că era mult mai bine la Jagodina pentru noi, deoarece ne însoțeau câteva sute de suporteri. Aportul lor în sezonul trecut a fost foarte important, atât pe teren propriu, cât și în deplasare. La distanța asta foarte mare, de 800 și ceva de kilometri, nu știu câți ne vor urma, dar îi asigur că vom face tot posibilul să calificăm echipa. Ne-am câștigat dreptul să participăm la acest turneu. Vreau să nu ne oprim decât la atât, ci să mergem în grupe. Consider că acest lucru, alături de Krim, Turinger și Gyor ne va oferi șansa să ne pregătim foarte bine cu echipe care evoluează la cel mai înalt nivel de foarte mulți ani. Sper să aducem câștigătoarea Ligii la Craiova, suporterii noștri merită acest lucru, iar noi merităm să ne măsurăm forțele cu aceste echipe.

GdS: Care va fi programul echipei până la primul meci oficial?

B.B.: Avem antrenamente până sâmbătă, duminică e liber, de luni plecăm în cantonament în Grecia, ne întoarcem în 25 iulie, după care, în fiecare weekend, vom participa la turnee de pregătire în țară. În 11-12 august vom organiza și Cupa Craiovei.

Suporterii, alături de fete încă de la primul antrenament


Suporterii i-au oferit jucătoarei Zeljka Nikolic flori şi un tort (sursa foto: Blue Legion Craiova Facebook)

Suporterii i-au oferit jucătoarei Zeljka Nikolic flori şi un tort (sursa foto: Blue Legion Craiova Facebook)

Jucătoarele alb-albastre s-au prezentat la primul antrenament cu zâmbetul pe buze. Dornici să vadă noile transferuri, dar și să se revadă cu jucătoarele care le-au adus atâtea satisfacții în sezonul trecut, câțiva suporteri craioveni, care alcătuiesc Blue Legion, au venit la baza sportivă „Aripile“ de la Aeroport. Nu au venit cu mâna goală, ci cu două buchete de flori, albe și albastre, și un tort pentru jucătoarea sârbă Zeljka Nikolic, care joi a împlinit 27 de ani. „Am mers după echipă în Norvegia, ce înseamnă pentru noi un drum până în Croația?! Ar fi fost mai bine să se joace în Serbia, dar nu avem ce face“, a spus unul dintre suporteri.

Jucătoarele de la SCM se vor pregăti săptămâna aceasta în Bănie, iar de luni vor merge în cantonament în Grecia (Foto: Lucian Anghel)

Zamfir: Eu zic că avem o echipă bună

Cristina Zamfir, căpitanul echipei SCM Craiova, a spus că se simte mult mai bine după accidentările suferite pe parcursul sezonului trecut. „Am reușit să fac mare parte din tratament, mai am de făcut la întoarcea din cantonament, însă sunt mult mai bine acum decât atunci când s-a terminat campionatul“, a spus golghetera Craiovei. În ceea ce privește noua ediție de campionat, Cristina spune că, la fel ca anul trecut, ea și colegele sale vor lua totul pas cu pas, mai ales că acum evoluează în cea mai importantă competiție intercluburi, Liga Campionilor. „Azi (n.r. – miercuri) a fost prima noastră zi de antrenament cu echipa, însă noi am început pregătirea înainte. Am avut program individual. Am venit cu forțe proaspete, ne bucurăm că ne-am reîntâlnit. Ne dorim să avem un an cât mai bun și să fim sănătoase pentru a reuși acest lucru. Nu am mai jucat în Liga Campionilor, îmi doresc din tot sufletul să ajungem în grupe, dar vom lua totul pas cu pas, așa cum am făcut-o și anul trecut. Ne dorim să trăim fiecare meci și vrem ca la final să fim la fel de fericite ca și anul trecut. Au fost schimbări și anul trecut și acum. Eu zic că avem o echipă bună, vom forma un grup unit, cu siguranță, și vom reuși să avem rezultate bune, dacă vom fi sănătoase, în primul rând.

Va fi foarte greu să ajungem în grupe, pentru că, până la urmă, vorbim de Liga Campionilor și exact cum am pornit și anul trecut cu cea mai mică șansă așa vom porni și anul acesta. Vrem să luăm fiecare meci. Pregătirea de acum este cea mai importantă“, a completat valoroasa jucătoare.

Colega sa, Carmen Șelaru, mizează pe suporteri și în ediția viitoare de campionat și cupe europene: „Sper să facem un sezon cât mai bun. Așteptăm suporterii alături de noi, le mulțumim. Datorită lor am ajuns unde am ajuns. Ne-am obișnuit cu prezența lor mereu alături de noi și le mulțumim încă o dată pentru susținere. Ne bucurăm că am început pregătirea. Este un colectiv nou, trebuie să omogenizăm lotul și sperăm că vom avea cât mai multe rezultate bune. Nu am vizionat nici un meci al primei adversare din grupa preliminară a Ligii Campionilor, Jagodina, dar mergem la turneul de calificare cu încredere și sperăm să ne calificăm mai departe“.

Lotul SCM Craiova: Cristina Zamfir, Flori Stanciu, Andreea Rădoi, Ana Maria Țicu, , Zeljka Nikolic, Carmen Șelaru, Jelena Trifunovic, Patricia Vizitiu, Alexandra Colac și Lorena Stoican, portarul Ekaterina Dzhukeva (Bulgaria), Timea Tătar (pivot), Elena Djorgjevska (Macedonia, inter dreapta), Ana Maria Tănăsie (extremă stângă), croata Andrea Seric (pivot), Bianca Curmenț (portar), Lamprini Tsakalou (Grecia, centru). Au lipsit de la primul antrenament Lamprini Tsakalou și Andrea Seric care sunt așteptate să se alăture echipei în cursul acestei săptămâni. Antrenori: Bogdan Burcea, Costin Dumitrescu, Grigore Albici.

 

Galerie foto realizată de Lucian Anghel:Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 13 iulie 2018

Actualitate

» Comisia de la Veneția demontează modificările aduse de PSD-ALDE legilor justiției și solicită să mențină rolul președintelui și al CSM în procesul de numire și revocare al procurorilor șefi
» Craiova, sufocată de duhoarea de la gropa de gunoi
» Un craiovean a găsit şi restituit un portofel plin cu bani
» Dolj: Prinşi în flagrant, cu focuri de armă
» Craiovean depistat cu ţigări de contrabandă asupra sa
» Depistaţi de poliţişti, după ce ar fi tăiat şi sustras lemne din pădure
» Opt rinoceri au murit după ce au fost transferaţi la o altă rezervaţie, în Kenya
» Olandez urmărit internațional, depistat în Gorj
» Rusia şi OPEC sunt gata să majoreze producţia de petrol dacă piaţa o va cere
» Trump dă asigurări că nu există niciun dezacord cu Londra pe tema Brexit-ului
» Comisia de la Veneția demontează modificările aduse de PSD-ALDE legilor justiției și solicită să mențină rolul președintelui și al CSM în procesul de numire și revocare al procurorilor șefi
» Theresa May: SUA şi Marea Britanie vor da dovadă de forţă şi unitate în faţa Rusiei
» Putin şi Trump se vor adresa presei luni după summitul lor de la Helsinki (Kremlin)
» Slatina: Pompierii au intervenit pentru a degaja suprafața unei clădiri de tencuiala care stătea să cadă
» DNA: 90 de persoane, trimise în judecată în dosarul decontărilor fictive de la CNAS
» Legea care prevede ca serviciile de alimentare cu apă şi de canalizare să beneficieze de TVA de 9%, promulgată de Iohannis
» Intemperii în Japonia: Autorităţile caută 127 de persoane după ploile torenţiale
» Acordul de liber schimb UE-Canada, în pericol
» Noul „Super Șoim” produs la Avioane Craiova intră în linie dreaptă
» Protestatarii au lansat pe cerul Londrei un uriaş balon portocaliu reprezentându-l pe Donald Trump în scutece
» Criza apei în India: Femeile de la sate străbat pe jos kilometri întregi pentru a procura apă
» Fifor: Intenţionăm să achiziţionăm încă cinci avioane F16 din Portugalia
» Premierul francez anunţă înfiinţarea unei unităţi pentru urmărirea foştilor deţinuţi terorişti sau radicalizaţi
» Loteria Română: Report record de 4,37 milioane de euro la categoria I a jocului Joker
» Craiova: Activităţi preventive pntru siguranţa cetăţenilor
» Dosar penal pe numele lui Tudorel Toader
» Tăriceanu, despre numirea lui Kovesi la Parchetul General: Un gest de aroganţă a procurorului general

Publireportaj

» Societatea GUSOR FOREST SRL derulează proiectul “INVESTIM PENTRU VIITOR”

Dolj

» Stănică – repus în funcție, CJ Dolj pierde peste 300.000 de lei
» Condamnat pe viață, ținut în arest de instanță
» Bulevardul milioanelor de euro risipite
» Craiova: Ford a început producţia EcoSport varianta 4×4
» Craiova: Avarie la o conductă de apă caldă, în cartierul Rovine

Gorj

» Gorj: Percheziţii la un agent comercial băbuit de evaziune fiscală

Olt

» Un oltean dat dispărut, depistat în Vâlcea
» Olt: Prins în flagrant după ce furase din Spitalul Orășenesc Balș
» (VIDEO) Olt: Incendiu într-o gospodărie din Fărcaşele

Mehedinţi

» Mehedinţi: Prins conducând fără permis
» Mehedinţi: Depistați la volan sub influența alcoolului
» Mehedinţi: Patru bărbați cercetați pentru braconaj cinegetic și nerespectarea regimului armelor și munițiilor
» Mehedinţi: Incendiu la Centrala Hidroelectrică Porțile de Fier I

Vâlcea

» Peste 2500 de femeie sunt şomere în judeţul Vâlcea
» Vâlcea: Percheziţii la persoane bănuite de furt

Sport

» Fotbal / Radu Petrescu împarte dreptatea la Supercupă
» Fotbal / Ilie Balaci le-a urat baftă alb-albaștrilor
» Fotbal / Devis Mangia și Alex Mitriță au prefațat Supercupa României. Vezi video!
» Serena Williams şi Angelique Kerber, în finala de la Wimbledon

Educatie

» Trei medalii şi două menţiuni pentru Românoa la Olimpiada Internațională de Matematică
» Stimulente financiare pentru elevii care au obținut media generală 10 la examenele naționale din acest an

Magazin

» Superstiţii legate de vineri 13

Top