10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPublicul va decide Supercupa

Publicul va decide Supercupa

Universitatea Craiova este aproape de a cuceri cel de-al doilea trofeu în acest an, iar mobilizarea este foarte mare, atât pentru angajații clubului, cât și pentru suporteri. După ce la finele lunii mai și-au adjudecat Cupa României, alb-albaștrii vor juca sâmbătă, de la ora 20.30, pe stadionul „Ion Oblemenco“, cu CFR Cluj pentru Supercupă, trofeu care lipsește cu desăvârșire din vitrina grupării oltene.

CFR Cluj este respectată de legendele Craiovei

Jucătorii de legendă ai Științei au mari emoții pentru trupa lui Devis Mangia în privința bătăliei de sâmbătă, contra campioanei, considerând că Universitatea este puțin slăbită față de sezonul trecut din cauza plecărilor lui Băluță, Gustavo, Screciu și ceilalți, și au apreciat totodată noua echipă a lui Edi Iordănescu.
„Trebuie să luăm și Supercupa. Nu mă gândesc decât la victoria noastră. Am luat locul trei, am câștigat Cupa și acum a venit timpul să răpunem campioana și să strălucim. Toată lumea susține că echipa a scăzut valoric prin plecările jucătorilor din această vară, dar sperăm că vor fi înlocuiți cu succes de cei care vor intra în locul lor. Acum totul depinde de pregătirea pe care au făcut-o în Austria. Am văzut că CFR-ul a luat câțiva jucători buni, dar nu mă sperie“, a declarat Nicolae Negrilă, pentru GdS.
„Avem un adversar de calibru, campioana, deci nu poate fi un meci ușor. Craiova se va prezenta fără câțiva jucători buni, iar ceilalți trebuie să-i facă uitați, să etaleze un joc bun dacă vor trofeul. Și lotul Clujului a suferit câteva modificări, au fost aduși câțiva jucători noi, deci va fi un meci interesant“, a opinat Rodion Cămătaru, pentru GdS.
„Supercupa e cam grea, pentru că ne-au plecat doi jucători de bază, Băluță și Gustavo, plus Screciu, care din punctul meu de vedere e un jucător bun și poate să ajungă la un nivel înalt. Clujul are cam aceeași echipă, plus câțiva jucători noi. E o echipă puternică și mi se pare un pic mai sudată, cu toate că și la noi, analizând un pic lotul, observăm că nu suntem deloc o echipă rea. Per total, mă aștept la o egalitate de forțe, mai ales că este început de campionat“, a spus Adrian Popescu, pentru GdS.
„E greu să-ți dai cu părerea despre acest meci, pentru că nu am văzut echipele la lucru. Toate au fost plecate în cantonament în străinătate. Fiind un meci eliminatoriu, cu un singur verdict, toată lumea vrea să câștige trofeul, pentru că intră la palmares. Se pot întâmpla multe, chiar dacă Universitatea Craiova joacă pe teren propriu. Mangia nu mai are câțiva jucători importanți, care au dus greul anul trecut, iar CFR-ul, de bine, de rău, are cam aceeași echipă de anul trecut“, a comentat Sorin Cârțu.

Mizează pe aportul suporterilor

Foștii mari jucători din Bănie au admis că nu se așteaptă la un regal fotbalistic și cred că Universitatea își poate adjudeca Supercupa numai cu ajutorul publicului craiovean, care s-a dovedit de cele mai multe ori ca fiind al 12-lea jucător.
„E un prim meci, în care echipele își caută formula de joc, nu au partide oficiale, deci nu știu ce așteptări putem avea. În privința exprimării jucătorilor, nimeni nu poate să fie pus la punct cu pregătirea. Publicul contează enorm și asta s-a văzut la meciurile Universității Craiova desfășurate pe teren propriu, comparativ cu cele desfășurate pe la Severin sau Pitești. Publicul de la Craiova reprezintă ușor 50% din victoria echipei prin presiunea pe care o pune pe adversari și cum încurajează echipa. Aici, mereu e o atmosferă frumoasă“, a subliniat Sorin Cârțu.
„Amicalele au fost puține și cu echipe destul de modeste, deci e destul de greu să atingi forma sportivă dorită. Remarca asta este valabilă pentru ambele echipe. Nu trebuie să ne așteptăm la nu știu ce evoluție. Va fi un meci dificil și trebuie să sperăm că victoria va fi a noastră, pentru că ar fi o chestie frumoasă să cucerim Supercupa chiar la noi acasă. Supercupa și Cupa României sunt competițiile cele mai permisibile, pentru că lupta pentru campionat e mult mai grea“, este de părere Adrian Popescu.
„Cred că Universitatea Craiova va câștiga până la urmă această partidă, pentru că o ajută enorm publicul. Recunosc că pentru mine Supercupa României este ceva mai mult simbolic, nu-i o competiție veritabilă, în care să depășești mai multe echipe până să pui mâna pe trofeu. E un singur meci și ajută antrenorii în perspectiva campionatului. Din păcate, pe timpul nostru, al Craiovei Maxima, nu era această Supercupă, altfel câștigam și noi cel puțin o Supercupă“, a încheiat Cămătaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS