17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportGata vacanța! Handbalistele de la SCM Craiova se reunesc azi

Gata vacanța! Handbalistele de la SCM Craiova se reunesc azi

Cristina Zamfir (la minge) a rămas la SCM Craiova, echipă cu care va juca în Liga Campionilor (foto: SCM Craiova Handbal Oficial
Cristina Zamfir (la minge) a rămas la SCM Craiova, echipă cu care va juca în Liga Campionilor (foto: SCM Craiova Handbal Oficial

După o binemeritată vacanță, echipa feminină de handbal SCM Craiova se va reuni astăzi, într-o formulă modificată față de sezonul trecut, cel mai bun din istoria clubului, când alb-albastrele au cucerit Cupa EHF și au devenit vicecampioane naționale.
De dimineață, jucătoarele vor efectua vizita medicală la Policlinica pentru Sportivi din Bănie, iar după-amiază urmează să facă o acomodare la efort pe baza sportivă „Aripile“ de la Aeroport.
Având în vedere că echipa a trecut la alt nivel, participarea în Liga Campionilor, în lot au avut loc numeroase schimbări.
La nivel de staff tehnic au rămas Bogdan Burcea – antrenor principal, Grigore Albici – antrenor cu portarii, iar în locul lui Dumitru Berbece a venit un craiovean, Costin Dumitrescu, cel care până acum antrenase echipa masculină CS Universitatea, care activează în liga a doua din România.
În ceea ce privește lotul, din echipa care câștiga în luna mai titlul de campioană în Cupa EHF nu mai fac parte Yulia Dumanska, Valentina Ardean Elisei, Nicoleta Tudor, Andreea Pricopi, Bobana Klikovac, Teodora Popescu şi Cristina Lung. Au continuat cu Craiova Flori Stanciu, Cristina Zamfir, Andreea Rădoi, Ana Maria Țicu, Carmen Șelaru, Zeljka Nikolic, Jelena Trifunovic, Patricia Vizitiu, Alexandra Colac și Lorena Stoican.
Jucătoare noi care s-au alăturat echipei SCM Craiova: portarul Ekaterina Dzhukeva (Bulgaria), Timea Tătar (pivot), Elena Djorgjevska (Macedonia, inter dreapta), Ana Maria Tănăsie (extremă stângă), Bianca Curmenț (portar), Ionela Leuștean (extremă dreapta), Lamprini Tsakalou (Grecia, centru) și croata Andrea Seric (pivot), cea care a semnat luni un contract pe doi ani cu oltencele. Seric a fost adversara Craiovei în semifinalele Cupei EHF, ea evoluând sezonul trecut pentru Kastamonu (Turcia).

Turneul pentru grupele Ligii Campionilor va fi în Croația

Federaţia Europeană de Handbal a anunţat ieri locul de desfăşurare a grupei B din turneul de calificare al Ligii Campionilor, din care face parte și SCM Craiova.
Meciurile vor avea loc în Croația, la Koprivnica, orașul din care este echipa Podravka Vegeta. Partidele se vor disputa după următorul program: sâmbătă, 8 septembrie: SCM Craiova – ZORK Jagodina (Serbia); HC Podravka Vegeta – Muratpasa Belediyesi (Turcia). Duminică, 9 septembrie, va fi finala dintre câştigătoarele partidelor din ziua precedentă.

Naționala U20, în „sferturi“ la Mondiale

Naționala feminină de handbal tineret U20 a României s-a calificat ieri în sferturile de finală ale Campionatului Mondial, care se desfășoară la Debrecen (Ungaria). România a ajuns între cele mai bune opt echipe din lume după ce a învins Croaţia cu 28-25 (18-12), într-un meci din cadrul optimilor de finală.
Pentru formația tricoloră evoluează și două jucătoare din Craiova, portarul Cristina Lung și pivotul Teodora Popescu, care a marcat ieri patru goluri.
În sferturile de finală, echipa României, pregătită de Gheorghe Tadici și craioveanul Grigore Albici va întâlni astăzi, de la ora 17.15, Ungaria. Ţara gazdă a învins Slovenia cu 31-17.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS